5 вишуканих фруктових салатів, які ви неодмінно захочете скуштувати
Потрібно розрізняти мудрість і знання. Помідор - фрукт - це знання. Не додавати його у фруктовий салат - мудрість

Що може бути простіше у приготуванні, ніж фруктовий салат? Що може бути смачніше, ніж фруктовий салат?
Що може бути корисніше, ніж фруктовий салат?
Відповідь на всі ці питання один: "нічого". Зараз, коли літо так щедро обдаровує нас фруктами та ягодами, саме час поласувати салатами з них. До того ж їсти їх можна і на сніданок, і на обід, і на вечерю. І вдвічі приємніше насолоджуватися смачною стравою разом з близькою людиною, тому всі наші рецепти розраховані на дві порції.
1. САЛАТ "ДАМСЬКИЙ КАПРИЗ"
Інгредієнти:
6 ягід полуниці;
жменя малини;
жменя чорниці;
1 персик;
половинка яблука;
кілька шматочків кавуна;
густа сметана або вершки.
Приготування:
1. Нарізати невеликими шматочками персик, полуницю, яблука та кавун. Скласти в миску.
2. Додати ягоди малини і чорниці, акуратно перемішати.
3. Розкласти салат по креманках, зверху прикрасити сметаною (приблизно 1 ч. ложка на 1 креманку), не перемішуючи.
2. САЛАТ "СПОКУСА"
Інгредієнти:
лимонний йогурт 200 г;
1 грейпфрут;
жменя чорниці.
Приготування:
1. Грейпфрут очистити від шкірки та плівок, порвати на дрібні шматочки руками, або розрізати ножем.
2. Покласти шматочки грейпфрута в центр креманки гіркою, залити йогуртом, так, щоб він не вкривав повністю грейпфрут.
3. Зверху насипати ягоди чорниці.
3. САЛАТ "СНІДАНОК ГЕРЦОГИНІ"
Інгредієнти:
6 абрикосів;
2 жмені суниць;
вода;
цукор - 2 ст. ложки;
гілочки м'яти.
Приготування:
1. Насипати у глибоку тарілку цукор, розвести невеликою кількістю води і розтопити його на водяній бані до стану сиропу.
2. Абрикоси розрізати навпіл (кісточки можна не виймати), покласти їх на одну половину тарілки з сиропом.
3. На другу половину тарілки висипати суницю, поклавши кілька ягід зверху на абрикоси.
4. Прикрасити салат гілочками м'яти.
4. САЛАТ "АЙСБЕРГ"
Інгредієнти:
1 банан;
1 апельсин;
1 ківі;
200 г морозива.
Приготування:
1. Фрукти очистити і порізати на шматочки, акуратно перемішати в мисці.
2. Покласти фрукти у креманку, додавши з боків дві кульки морозива.
5. САЛАТ "ЕДЕМ"
Інгредієнти:
4 інжира;
1 ківі;
6 ягід полуниці;
банан;
кілька ягід винограду;
гілочка м'яти.
Приготування:
1. Ківі та банан очистити, нарізати шматочками.
2. Інжир розрізати на 4 частини.
3. Обережно змішати всі інгредієнти в мисці, а потім покласти на тарілки або піали.
4. Салат можна прикрасити зверху гілочкою м'яти.
Останні новини Чернігівщини
Ліцей №12 отримав сучасне обладнання для занять з робототехніки від міста-побратима Градець-Кралове 17:27
У межах партнерства між Черніговом та містом-побратимом Градець-Кралове (Чеська Республіка) Чернігівський ліцей №12 отримав цінну допомогу — сучасні навчальні набори для занять з робототехніки.
Семенівська та Гончарівська громади отримали сучасні автівки за підтримки міжнародних партнерів 16:44
Минулого тижня Стабілізаційна платформа, яка працює на замовлення Федерального міністерства закордонних справ Німеччини, передала фургони Volkswagen Crafter Семенівській та Гончарівській громадам.
Викрали дівчину, вимагаючи повернути неіснуючий борг, – підозрюються двоє жителів Ніжина 16:12
За процесуального керівництва Ніжинської окружної прокуратури повідомлено про підозру двом жителям міста Ніжина у вимаганні, вчиненому за попередньою змовою групою осіб,в умовах воєнного стану та незаконному викраденні людини (ч. 4 ст. 189, ч. 2 ст. 146 КК України).
Поліція в обличчях: «На варті справедливості в умовах війни» – історія слідчої поліції з Новгорода-Сіверського Галини Острик 15:34
Капітан поліції Галина Острик — слідча слідчого відділення Новгород-Сіверського райвідділу поліції.