Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Неділя, 28 лютого, 14:42:37

5 вишуканих фруктових салатів, які ви неодмінно захочете скуштувати

04.06.2017   08:50Агенцiя

Потрібно розрізняти мудрість і знання. Помідор - фрукт - це знання. Не додавати його у фруктовий салат - мудрість

Що може бути простіше у приготуванні, ніж фруктовий салат? Що може бути смачніше, ніж фруктовий салат?

Що може бути корисніше, ніж фруктовий салат?

Відповідь на всі ці питання один: "нічого". Зараз, коли літо так щедро обдаровує нас фруктами та ягодами, саме час поласувати салатами з них. До того ж їсти їх можна і на сніданок, і на обід, і на вечерю. І вдвічі приємніше насолоджуватися смачною стравою разом з близькою людиною, тому всі наші рецепти розраховані на дві порції.

1. САЛАТ "ДАМСЬКИЙ КАПРИЗ"



Інгредієнти:
6 ягід полуниці;
жменя малини;
жменя чорниці;
1 персик;
половинка яблука;
кілька шматочків кавуна;
густа сметана або вершки.

Приготування:
1. Нарізати невеликими шматочками персик, полуницю, яблука та кавун. Скласти в миску.
2. Додати ягоди малини і чорниці, акуратно перемішати.
3. Розкласти салат по креманках, зверху прикрасити сметаною (приблизно 1 ч. ложка на 1 креманку), не перемішуючи.

2
. САЛАТ "СПОКУСА"



Інгредієнти:
лимонний йогурт 200 г;
1 грейпфрут;
жменя чорниці.

Приготування:
1. Грейпфрут очистити від шкірки та плівок, порвати на дрібні шматочки руками, або розрізати ножем.
2. Покласти шматочки грейпфрута в центр креманки гіркою, залити йогуртом, так, щоб він не вкривав повністю грейпфрут.
3. Зверху насипати ягоди чорниці.

3. САЛАТ "СНІДАНОК ГЕРЦОГИНІ"



Інгредієнти:
6 абрикосів;
2 жмені суниць;
вода;
цукор - 2 ст. ложки;
гілочки м'яти.

Приготування:
1. Насипати у глибоку тарілку цукор, розвести невеликою кількістю води і розтопити його на водяній бані до стану сиропу.
2. Абрикоси розрізати навпіл (кісточки можна не виймати), покласти їх на одну половину тарілки з сиропом.
3. На другу половину тарілки висипати суницю, поклавши кілька ягід зверху на абрикоси.
4. Прикрасити салат гілочками м'яти.

4. САЛАТ "АЙСБЕРГ"

Інгредієнти:
1 банан;
1 апельсин;
1 ківі;
200 г морозива.

Приготування:
1. Фрукти очистити і порізати на шматочки, акуратно перемішати в мисці.
2. Покласти фрукти у креманку, додавши з боків дві кульки морозива.

5. САЛАТ "ЕДЕМ"



Інгредієнти:
4 інжира;
1 ківі;
6 ягід полуниці;
банан;
кілька ягід винограду;
гілочка м'яти.

Приготування:
1. Ківі та банан очистити, нарізати шматочками.
2. Інжир розрізати на 4 частини.
3. Обережно змішати всі інгредієнти в мисці, а потім покласти на тарілки або піали.
4. Салат можна прикрасити зверху гілочкою м'яти.

 

Останні новини Чернігівщини

28 лютого - Всесвітній день рідкісних захворювань

28 лютого - Всесвітній день рідкісних захворювань 09:26

Якщо зібрати всіх людей з рідкісними захворюваннями в одній країні, вона стала б третьою за чисельністю населення країною на нашій планеті. У світі налічується понад 7000 різних видів рідкісних захворювань і розладів.

Вшанували пам’ять полковника армії УНР

Вшанували пам’ять полковника армії УНР 18:17

23 лютого в м Ічня меморіальні заходи увічнення пам’яті борця за незалежність України у 20-му столітті Архипа Кмети розпочалися хвилиною мовчання на честь іншого Захисника України, старшого солдата 72-ї окремої механізованої бригади імені Чорних Запорожців, уродженця с. Більмачівка Ічнянського району Чернігівської області Сергія ПЕТРАУСКАСА, який 22 лютого цього року загинув на фронті внаслідок обстрілу військами російських загарбників.

Виявлено 157 нових випадків Сovid-19

Виявлено 157 нових випадків Сovid-19 18:12

За даними Управління охорони здоров'я Чернігівської ОДА в області станом на 27 лютого зафіксовано 157 нових випадків інфікування COVID-19.