Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 04:18:07

10 книг із саморозвитку для вечорів

21.05.2017   17:04Агенцiя

Колекція для підвищення IQ, мотивації та успішності в житті

Пропонуємо вам добірку розумних книг, які змінять ваш спосіб думки і допоможуть стати успішнішими в бізнесі та особистому житті.

1. Лоретта Бройнінг «Гормони щастя. Як привчити мозок виробляти серотонін, дофамін, ендорфін і окситоцин»

Всі ми не раз чули про «гормони щастя» – дофамін, серотонін, окситоцин і ендорфін.

Але далеко не всі знають, як працює кожен із них, чому виділяється і яку реакцію в організмі викликає, і чим пояснити перепади в нашому настрої. Лоретта Бройнінг пояснить, як «перепрошити» свій мозок і активувати ті гормони, що роблять нас щасливими. До того ж, за допомогою спеціальних вправ книга підкаже, як сформувати нові звички і запустити в дію «гормони щастя».

2. Енн Ламотт «Птах за птахом. Нотатки про письменство та життя в цілому»

Якщо ви відчуваєте, що всередині вас сидить ненаписана книга, Енн Ламотт допоможе витягнути її назовні.

У дотепній манері автор розповість, де шукати для цього натхнення, мотивацію і як знайти свій стиль, а також відповість на одвічні питання всіх письменників: про що і як писати? як почати? як знайти свого героя? скільки сторінок на день потрібно писати? і взагалі: чи моє це? Книга призначена не тільки для тих, хто мріє про власну книгу, а й для копірайтерів, блогерів і всіх, кому доводиться багато працювати з текстами.

3. Стівен Строгац «Задоволення від Х. Захоплююча екскурсія до світу математики від одного з кращих викладачів у світі»

У школі не любили математику? Ця книга зовсім змінить ваше ставлення до неї.

Просто і елегантно автор пояснить фундаментальні математичні ідеї, наводячи блискучі приклади, зрозумілі всім. Кожна глава відкриє для вас щось нове: починаючи з того, навіщо взагалі потрібні цифри, і далі до таких тем, як геометрія, інтегральне обчислення, статистика і нескінченність. Після прочитання книги ви зрозумієте універсальну мову математики настільки добре, що зможете гідно оцінити її мудрість і красу.

4. Венді Сузукі «Дивна дівчинка, яка закохалася в мозок»

Прокинувшись одного ранку, відома на весь світ нейробіолог Венді Сузукі дійшла висновку, що вона – невдаха.

Вона зрозуміла, що має величезні заслуги в науковій галузі, але в особистому житті не домоглася нічого. Вирішивши використати свої глибокі пізнання про мозок, Венді розробила авторську методику фізичних вправ, що здатна змінити не тільки зовнішній вигляд людини, але й спосіб думок, і все її життя. У книзі зібрані практичні поради, що втілюють у собі центральні нейробіологічні концепції.

5. Едвін Кетмелл «Корпорація геніїв: як керувати командою творчих людей»

Як забезпечити команді творчих людей атмосферу свободи і натхнення та мотивувати їх приносити прибуток компанії?

Едвін Кетмелл, президент Pixar, Walt Disney Animation Studios і DisneyToon Studios, ділиться своїм досвідом управління і формування зоряної команди у співпраці з такими геніями, як Стів Джобс і Джон Лассетер. Автор щиро розповідає про всі невдачі і промахи компанії і про те, наскільки потужний імпульс для саморозвитку можуть дати дитячі мрії та сподівання.

6. Ласло Бок «Робота керує! Чому більшість людей у світі хочуть працювати саме в Google»

Якщо ви мрієте про те ж, то саме ця книга відкриє вам всі кадрові секрети Google: як шукають і наймають правильних співробітників до компанії і як їх оберігають та мотивують.

Віце-президент Google з персоналу Ласло Бок розповість, які кадрові рішення перетворили Google на компанію, де панують свобода, цілеспрямованість і творчість, де цінують і слухають співробітників, і куди більшість людей мріють потрапити на роботу. Автор ділиться не тільки своєю біографією, але й дає слушні поради, що допоможуть отримати заповітний офер.

7. Ерік Тополь «Майбутнє медицини: ваше здоров'я у ваших руках»

Які зміни чекають на медицину, як лікарі і пацієнти будуть прогнозувати і попереджати серйозні захворювання у майбутньому?

Детально та з науковим підходом автор книги, відомий лікар, вчений, першопроходець передових технологій у медицині Ерік Тополь описує нові підходи до лікування серцевих захворювань, раку, хвороби Альцгеймера, нервових розладів, а також визначає майбутнє медичних гаджетів. Книга призначена для всіх, хто замислюється про своє здоров'я і стежить за розвитком науки і медицини.

8. Стівен Вайнберг «Пояснюючи світ. Витоки сучасної науки»

Книга для всіх, хто цікавиться історією, сучасним станом науки і тими напрямками, в яких вона буде розвиватися у майбутньому.

Один із найвідоміших учених сучасності, нобелівський лауреат з фізики, доктор філософії Стівен Вайнберг проведе вас захоплюючим шляхом – від древніх греків до нашої ери, через розвиток науки в арабському і європейському світі в середні віки, до наукової революції XVI-XVII століть і далі до Ньютона, Ейнштейна, стандартної моделі, гравітації і теорії струн.

9. Пол Хокен «Справа вашого життя. Як реалізувати мрію, створивши власний бізнес»

На ринку не так багато книг, які чесно розповідають як про труднощі, так і про приємні моменти відкриття власного бізнесу.

Щирою історією про плекання своєї справи з нуля ділиться Пол Хокен – визнаний експерт у галузі розвитку бізнесу. Якщо ви скептично ставитеся до ідеї про те, що мале підприємство, розпочате з любов'ю, з часом почне ще й приносити прибуток, вам обов'язково варто прочитати цю книгу. Тут ви знайдете багато прикладів успішних компаній, які саме так і починали.

10. Пол Клейнман «Психологія. Люди, концепції, експерименти»

Після кількох вечорів, проведених за цією книгою, ви будете знати про всіх психологів, які зробили істотний внесок у науку, про ключові ідеї і теорії, основні психічні розлади та їх причини, про найцікавіші експерименти в історії психології.

Відкинувши нудні деталі і статистику, автор цієї книги пропонує читачеві уроки, від яких неможливо відірватися. Книга буде корисна всім, хто цікавиться психологією, але не має часу вивчати першоджерела.

bhub

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини