Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Неділя, 5 грудня, 10:22:14

Брускетти, які зведуть вас з розуму

21.05.2017   14:55Агенцiя

Брускетта - це традиційна італійська закуска з підсмаженої скибочки хліба з начинкою

Найпопулярніша брускетта - з томатами та базиліком, а найпростіший варіант - це підсмажений тосканський хліб, натертий зубчиком часнику і политий оливковою олією.

Сьогодні ми хочемо запропонувати вам кілька рецептів абсолютно неймовірних брускетт, які не залишать байдужим жодного гурмана.

БРУСКЕТТА З ІНЖИРОМ, КОЗЯЧИМ СИРОМ ТА КАРАМЕЛІЗОВАНИМИ ТОМАТАМИ

Чіабатта або білий хліб
Інжир
Козиний сир
2-3 помідора
2 ст. ложки цукру
1 ст. ложка лимонного соку
Оливкова олія
Часник



1. Помідори нарізати великими шматками, покласти на розігріту сковороду, полити оливковою олією, посипати цукром і потримати на вогні, постійно помішуючи, щоб вони карамелізувалися. Посолити, додати сік лимона і трохи протушкувати. Зняти з вогню, остудити і протерти крізь сито.
2. Чіабатту нарізати скибочками, обсмажити з обох сторін на сковороді без олії або в тостері.
3. Натерти скибочки часником, скропити оливковою олією, змастити пастою з томатів, зверху викласти скибочки сиру та половинки інжиру.

БРУСКЕТТА З ЦУКІНІ-ГРИЛЬ ТА СИРОМ

4 скибочки чорного хліба
100 г м'якого козячого сиру
1 цукіні
8 помідорів чері
1 зубчик часнику
Гілочка розмарину
Оливкова олія
Сіль, перець



1. Скибочки хліба скропити оливковою олією та підсмажити на решітці-гриль або в духовці з обох сторін до рум'яної скоринки. Вийняти з духовки і натерти часником.
2. Цукіні нарізати тонкими скибочками, посипати сіллю, перцем, скропити оливковою олією та підсмажити з обох сторін на сковороді або грилі.
3. Помідори розрізати навпіл і злегка обсмажити на сковороді або грилі.
4. Змастити скибочки хліба сиром, зверху викласти скибочки цукіні та половинки помідорів і прикрасити листочками розмарину.

БРУСКЕТТА З АВОКАДО ТА В'ЯЛЕНИМИ ТОМАТАМИ

1 багет
100 г фети
100 г м'якого сиру
2 авокадо
В'ялені томати
Оливкова олія
Часник
Гілочка зеленого базиліку



1. Багет нарізати навскоси, покласти шматочки хліба на деко, застелене пергаментом, скропити оливковою олією та запікати в духовці до рум'яної скоринки (приблизно 10 хвилин). Вийняти з духовки і натерти часником.
2. Фету розім'яти виделкою і змішати з м'яким сиром.
3. Авокадо нарізати кубиками, томати розрізати навпіл.
4. Покласти на скибочки хліба сир, авокадо та в'ялені томати, прикрасити базиліком.

БРУСКЕТТА З ГРИБАМИ, АВОКАДО ТА ЗАПЕЧЕНИМ ПЕРЦЕМ

2 чіабатти з темного хліба
2 солодких перця
1 авокадо
4-5 печериць
2 ст. ложки томатного соусу
2 ст. ложки соусу песто
Базилік
Оливкова олія
Сіль



1. Перець запекти в духовці при температурі 200 градусів до м'якості. Покласти на 10 хвилин у миску і накрити кришкою. Зняти шкірку і видалити насіння, нарізати перець великими смужками.
2. Авокадо та печериці нарізати тонкими скибочками.
3. Чіабатту розрізати навпіл і трохи підсушити в духовці. Змастити томатним соусом, покласти скибочки авокадо та печериць, змастити овочі соусом песо, зверху викласти смужки перцю. Посолити, прикрасити листочками базиліку та скропити оливковою олією.

БРУСКЕТТА З ХАМОНОМ І В'ЯЛЕНИМИ ТОМАТАМИ

8 скибочок білого хліба
8 скибочок хамона
В'ялені томати
4 зубчики часнику
Оливкова олія
Італійські трави



1. Скибочки хліба підсушити в духовці або обсмажити з одного боку на сковороді без олії. Натерти хліб часником і скропити оливковою олією.
2. Викласти на хліб в'ялені томати, зверху - згорнуті скибочки хамону, посипати італійськими травами.

БРУСКЕТТА З ЛОСОСЕМ І ЦУКІНІ

8 скибочок білого хліба
1-2 цукіні
200 г філе лосося
Пів пучка кропу
4 зубчики часнику
1 ст. ложка лимонного соку
Оливкова олія



1. Хліб підсмажити з обох сторін на грилі або на сковороді без олії.
2. Цукіні нарізати дуже тонкими скибочками та підсмажити з обох боків на сковороді або грилі.
3. Філе лосося нарізати шматочками і трохи підсмажити на сковороді або грилі.
4. Змішати в мисці дрібно нарізаний кріп, пропущений через прес часник, оливкову олію та лимонний сік.
5. Полити отриманою сумішшю кожну скибочку хліба, покласти шматочки цукіні та лосося, зверху ще раз скропити сумішшю з олії й прянощів.

БРУСКЕТТА З МАЛИНОЮ ТА БЛАКИТНИМ СИРОМ

Скибочки білого хліба або чіабатти
Горгонзола або інший сир з блакитною пліснявою
Малиновий джем або варення
Ягоди малини
Гілочка м'яти



1. Хліб злегка підсушити в тостері або на сковороді без олії.
2. Змастити скибочки хліба джемом або варенням, покласти зверху скибочки сиру так, щоб вони не виходили за межі хлібу, і поставити в духовку на кілька хвилин, щоб сир трохи розплавився.
3. Вийняти брускетти з духовки та прикрасити ягодами малини і листочками м'яти.

Останні новини Чернігівщини

У Чернігові нагородили переможців конкурсу «Молодь! Армія! Країна!»

У Чернігові нагородили переможців конкурсу «Молодь! Армія! Країна!» 18:09

Урочистості відбулися символічно напередодні святкування 30-ї річниці дня створення Збройних Сил України в Чернігівському обласному територіальному центрі комплектування та соцпідтримки, який і є організатором конкурсу.

За минулу добу в Чернігівській області виявлено 386 нових випадків COVID-19

За минулу добу в Чернігівській області виявлено 386 нових випадків COVID-19 18:02

За даними Управління охорони здоров’я Чернігівської ОДА, станом на 4 грудня в області зафіксовано 386 нових випадків COVID-19.

#МарЛені. Зустрічі реальна та віртуальна

#МарЛені. Зустрічі реальна та віртуальна 17:59

3 грудня шевченківці мали щасливу можливість знову зустрітися з чернігівськими глядачами, аби представити ще одну прем’єрну виставу «МарЛені», поставлену заслуженим артистом України Андрієм Бакіровим за мотивами п’єси сучасної німецької літераторки Теа Дорн.

Помолилися за 6-х загиблих у листопаді Захисників України та померлого кіборга з Чернігова

Помолилися за 6-х загиблих у листопаді Захисників України та померлого кіборга з Чернігова 17:56

2 грудня, у перший четвер місяця, у Козацькому кафедральному соборі святої великомучениці Катерини Православної церкви України в Чернігові проведено панахиду за воїнами, які у листопаді цього року віддали своє життя за нашу країну, а також за всіх загиблих у боях за незалежність України.

Х міжнародна конференція «Розумовські зустрічі»

Х міжнародна конференція «Розумовські зустрічі» 12:07

Якою стала Україна за 30 років незалежності; здобутки та виклики для територіальних громад після завершення об’єднавчих процесів у 2020 р.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини