Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 14:16:43

Прилуки святкують Миколин ярмарок

20.05.2017   14:11

Сьогодні все місто гудить народними мотивами. Лунає веселий свист, звідусюди пахне смаколиками, родини та друзі зібралися в самісінькому серці Прилук, щоб відзначити Миколин ярмарок.

Традиційне весняне дійство розпочалося на Театральній площі, де офіційна делегація та жителі міста вшанували великого Сміхотворця покладанням квітів до пам'ятника Миколи Яковченка.

Далі відбулася ярмаркова хода по вул. Коптєва та вул. Київській до Центральної площі, де під час урочистого відкриття ярмарку прилучан вітали міський голова Ольга Попенко, Народний депутат Валерій Дубіль, голова Прилуцької районної ради Василь Малик, в.о. голови Прилуцької райдержадміністрації Денис Росовський, депутат Чернігівської обласної ради Олег Авер'янов, член союзу кінематографісті, представник Чернігівського земляцтва Євген Калін, обласні та місцеві депутати, апарат міської ради, представники установ та підприємств міста.

Під час свого виступу міський голова Ольга Попенко нагадала присутнім, що пречудова традиція ярмаркування відродилася завдяки меценату, Почесному громадянину міста Юрію Коптєву. 2008 року разом із відкриттям Театральної площі та пам’ятника нашому відомому земляку, народному артисту України, Великому Сміхотворцю Миколі Яковченку спеціально до дня його народження, 16 травня, у Прилуках провели Перший Миколин ярмарок. Але у 2010-2011 роках, на жаль, весняного ярмарку не було. І от тепер Прилуки знову полонило дводенне колоритне дійство з торговими майданчиками, народними гуляннями, виставками-продажами; дійство, назва якому – Миколин ярмарок!

Після урочистого відкриття офіційна делегація разом з прилучанами відвідала «Вареничний дворик», де із задоволенням смакувала улюблену страву видатного земляка.

На ярмарку кожен зможе знайти собі заняття до душі. Дбайливі господарі та господині ще зранку метушаться біля торгових точок продовольчих товарів, продаючи м’ясні, молочні, медові (список можна продовжувати) товари від виробників Прилук, Ніжина, Чернігова, Переяслава та інших міст. Є що придбати й подивитися і любителям заквітчаних осель, затятим садівникам, дачникам та городникам.

Тож запрошуємо на Миколин ярмарок, де на вас чекає ще й безліч розваг, серед яких:
Виставка-презентація «Європейський простір у м. Прилуки»,
Фестиваль гумору «Добірне товариство»,
Фестиваль вуличної музики (у рамках відзначення дня вуличної музики),
Фольклорний майданчик «Ярмаркуємо — Миколу нашого шануємо»,
Фольклорно-ярмаркове дійство: «Заспівайте, затанцюйте, разом з нами пожартуйте!»: конкурс на швидкісне поїдання вареників; виступи фольклорних колективів,
Міні-Євробачення з нагоди Дня Європи, Велика ярмаркова концертна програма за участю закладів культури і освіти міста та майстрів мистецтв.


Прес-секретар міської ради Любов Рубан

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини