Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 27 квітня, 01:16:00

У Чернігові відбувся перший Авіафест. ФОТОрепортаж

08.05.2017   12:46Агенцiя

Майже півтора десятка літаків малої авіації беруть участь у першому в Чернігові авіафестивалі, який розпочався 6 травня і триватиме два дні.

Про це повідомив один із організаторів авіаційного свята, генеральний директор ТОВ "Аеропорт "Чернігів-1" Юрій Сидоров.

"Зранку в нас було 14 літаків, зараз - 12. Прилетіли вони в Чернігів із Дніпра, Харкова, Києва, Коломиї... Взагалі-то ми сподівалися на більшу кількість учасників, але цьому завадило проведення Євробачення - у зв'язку з ним введені обмеження на перельоти", - розповів він.

До теми: Петр Невойт: «Родину нужно любить делом, а не словами»

Участь в авіафестивалі беруть легкомоторні літаки. Вони літають на малих висотах, виконують різні маневри, одним словом, створюють видовище. Подивитися його на аеродром "Півці" прийшло дуже багато жителів та гостей міста.

Крім того, глядачі мають можливість милуватися стрибками з парашутом, які здійснюють спортсмени високого класу - майстри спорту, на рахунках яких по пвітори-три тисячі стрибків. На землі зі своїм літальним обладнанням чернігівців знайомлять мотодельтапланеристи, на сцені виступають запрошені артисти.

"Чернігів - місто авіаційне, тут багато авіаторів - колишніх льотчиків і нинішніх, є цілі династії. Тому проведення такого свята у нас - цілком закономірне явище. Ми раді, що воно вдалося і що з погодою пощастило", - зазначив співрозмовник.

"Чернігів авіафест-2017" організували ТОВ "Чернігівська вища авіаційна школа" та ТОВ "Аеропорт "Чернігів-1", співорганізатор - громадська організація "Всеукраїнське товариство "Кожен спроможен". Головна мета заходу - популяри
зація малої авіації в регіоні, особливо серед підростаючого покоління.

УКРІНФОРМ

ФОТО Мар’яна Харді

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.