Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 16 січня, 11:35:06

Смачні рецепти вихідного дня

20.05.2012   13:46Агенцiя

Шашлычки из индейки с беконом

Состав: индейка (филе) – 600 г, бекон (нарезка) – 400 г, зелень базилика (по желанию), растительное масло – 2 столовых ложки, сливочное масло – 1-2 чайных ложки

для маринада: йогурт натуральный – 300 г, чеснок – 2-3 зубчика, зелень петрушки, соль, свежемолотый перец

для йогуртового соуса: йогурт натуральный – 150 г, майонез – 1 столовая ложка, оливковое масло – 1 столовая ложка, сок лимона – 1 чайная ложка, чеснок – 1 зубчик (по вкусу), зелень петрушки, базилика или кинзы, соль, свежемолотый перец

Приготовление
Филе индейки ополоснуть холодной водой и хорошо обсушить бумажными полотенцами.
Нарезать кубиками со стороной 3 см и сложить в миску.
Приготовить маринад.
Зелень вымыть, обсушить и крупно порубить.
Чеснок очистить и порубить или пропустить через чесноковыжималку.
К индейке добавить йогурт, зелень, чеснок, немного соли, перец и перемешать.

Совет. Солите индейку совсем немного, учитывая соленость бекона.

Затянуть миску с мясом пищевой пленкой и убрать в холодильник на 8-12 часов.
Деревянные шампуры замочить на 20 минут в воде.
Кусочки филе обсушить от маринада бумажными полотенцами.
Обернуть каждый кусочек беконом вместе с листиком базилика.

Насадить рулетики на шампуры.
В сковороде разогреть немного оливкового масла вместе со сливочным (или, при помощи кисточки, смазать маслом сковороду-гриль).
Выложить шашлычки и обжарить с двух сторон по 1-2 минуте, до румяности.

Совет. Во время жарки прижимайте шашлычки лопаткой для более равномерного прожаривания.

Довести до готовности в заранее разогретой до 180 °C духовке, около 5-7 минут.

Совет. Шашлычки готовятся очень быстро. Не передержите их на огне или в духовке, иначе вы пересушите мясо.

Готовые шашлычки вынуть из духовки, переложить на блюдо, накрыть фольгой и оставить на 5 минут.
Подавать со свежими овощами и йогуртовым соусом.
Для йогуртового соуса.
Чеснок очистить и мелко порубить или пропустить через чесноковыжималку.
Зелень вымыть, хорошо обсушить и порубить.
В миску выложить йогурт, добавить майонез, чеснок, сок лимона, оливковое масло и перемешать.
Посолить, поперчить, по вкусу, добавить рубленую зелень и еще раз хорошо перемешать.
Перед подачей соус охладить.

Приятного Вам аппетита!

gotovim-doma.ru

Останні новини Чернігівщини

Від 15 січня розгорнуто пункт обігріву в Ніжині

Від 15 січня розгорнуто пункт обігріву в Ніжині 11:19

15 січня міською комісією з питань ТЕБ та НС прийнято рішення про розгортання пунктів обігріву на період значного зниження температури (від -10 С і нижче) і забезпечення їх продуктами харчування, одноразовим посудом, паливом та іншими предметами першої необхідності.

У Прилуках працюють пункти обігріву

У Прилуках працюють пункти обігріву 10:47

Цієї зими в Прилуках, як і кожного року, при сильних морозах працюватимуть пункти обігріву. Їх перелік затверджений рішенням міської комісії з питань техногенної безпеки та надзвичайних ситуацій 23 листопада 2020 року.

У Чернігові облаштували три стаціонарних пункти обігріву, один з них - цілодобовий

У Чернігові облаштували три стаціонарних пункти обігріву, один з них - цілодобовий 10:36

Цієї зими в Чернігові, як і кожного року, при сильних морозах працюватимуть пункти обігріву. Їх перелік затверджений рішенням міської комісії з питань техногенно-екологічнох безпеки та надзвичайних ситуацій.

Мінрегіон провів першу в 2021 році селекторну нараду з облдержадміністраціями

Мінрегіон провів першу в 2021 році селекторну нараду з облдержадміністраціями 10:26

Реалізація програми Президента України «Велике будівництво» у 2021 році, готовність оновлених приймальних відділень лікарень, створення безбар’єрного середовища у регіонах України, а також питання, пов’язані з реорганізацією РДА - основні теми селекторної наради, яку провів Міністр розвитку громад та територій України Олексій Чернишов.

Чернігівська бібліотекарка представила збірку фантастичних новел про рідне місто

Чернігівська бібліотекарка представила збірку фантастичних новел про рідне місто 10:06

У бібліотеці ім. М. Коцюбинського триває представлення нових книжок у рамках конкурсу «Книга року-2020». Через карантинні обмеження презентації проходять у режимі відеозапису.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини