Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 15:41:29

Топ-9 помилок любителів здорового способу життя

09.04.2017   18:15Агенцiя

Вести здоровий спосіб життя стало модним. Проте всі любителі здорового життя припускаються розповсюджених помилок.

Змушувати себе любити корисну їжу

Здоровий спосіб життя – це не короткочасна дієта, а повний перегляд своїх харчових звичок. Тому дуже важливо знайти ті продукти та поєднання, які будуть вам подобатися. У вас завжди є вибір, тому не варто зациклюватися на якомусь одному продукті чи беззаперечно дотримуватися порад дієтологів.

Пити дуже багато води

Традиційні два літри на день – це середня кількість рідини, необхідна здоровій людині. При цьому дізнатися, скільки рідини необхідно саме вам, можна тільки після обстеження у лікаря і консультації з дієтологом. Пам’ятайте, що надмірне споживання води може призвести до різних ускладнень в роботі організму.

Купувати продукти, зважаючи на їхню калорійність

Низький вміст жиру та калорій не завжди гарантує якість. Тому ви не можете бути впевненими в тому, що обрані низькокалорійні продукти виявляться правильними та корисними.

Ігнорувати стрес

Правильне харчування не допоможе вам стати здоровішим, якщо протягом дня ви нервуєте і переживаєте з будь-якого приводу. Добре хоча б раз на тиждень займатися йогою – вона допоможе зняти фізичне та нервове напруження.

Жити за принципом “немає болю, немає результату”

Найчастіше м’язовий біль свідчить про отримані травми, відсутність розминки перед тренуванням і надмірних навантаженнях. Тому важливо під час тренувань стежити за своїм організмом і вміти вчасно зупинятися.

Вживати полівітаміни

Полівітаміни насичують організм одразу всіма елементами, проте йому не завжди потрібен весь набір. Краще проконсультуватися з лікарем і приймати саме ті вітаміни, яких організму не вистачає. У той час як інші отримувати за допомогою їжі.

Не порушувати правила

Навіть якщо ви дотримуєтесь дуже суворої дієти, не забувайте балувати себе. Тривалі обмеження обов’язково призведуть до стресу та нервового зриву.
Вважати худобу синонімом здоров’я

Незважаючи на те, що голодування вже давно визнали неправильним і шкідливим, чимало людей продовжують вести неправильний спосіб життя, виснажуючи себе непродуманими дієтами та жорсткими обмеженнями.

Не висипатися

Не варто жертвувати сном заради занять – м’язам необхідний відпочинок і відновлення. Саме здоровий сон допоможе зняти напругу і втому.

Раніше американська модель Ясмін Россі показала, що треба робити, аби у 61 рік виглядати на 20 років молодшою.

Останні новини Чернігівщини

Ходити з молотком та арматурою: у Чернігові затримали блогера, який у своїх відео розповідав, як чинити опір ТЦК 15:38

У Чернігові затримали місцевого блогера з ніком "Звичайний хлопець". Чоловік на власному YouTube-каналі розповідав, як чинити опір співробітникам ТЦК за допомогою молотка, заточеної монети, піску, бензину, арматури та іншими способами.

На Прилуччині поліцейські затримали торгівця наркотиками 15:28

Співробітники Прилуцького райвідділу поліції задокументували низку фактів збуту наркотичних засобів, вчинених 42-річним мешканцем Парафіївської громади. Роздрібного наркодилера затримано до ізолятора тимчасового тримання.

Подальшу долю Сновської гімназії обговорювали під час розширеної виїзної наради 15:23

Минулого тижня голова обласної ради Олена Дмитренко відвідала Сновську громаду у зв’язку із тим, що постало питання доцільності функціонування комунального закладу «Сновська гімназія» Чернігівської обласної ради в контексті оптимізації мережі закладів освіти інституційного догляду та виховання дітей

Представниці Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів 15:20

16-17 квітня 2024 року Асоціація міст України провела у Києві дводенний тренінг для представників муніципалітетів України. Спеціалістки відділу міжнародних відносин та інвестицій і управління економічного розвитку міста Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому була представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів, яку розробила Асоціація міст України.

У Чернігові поліцейські затримали двох посадовців державної установи, які налагодили корупційну схему отримання хабарів з підприємців 15:15

Поліцейські слідчого управління поліції Чернігівщини спільно з оперативниками обласного Управління стратегічних розслідувань затримали «на гарячому» начальника та інспектора одного з відділів державної установи з питань праці, які підозрюються в отриманні хабаря від директора місцевого підприємства.