Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 23:22:14

30 березня світ вперше почув про психоаналіз

30.03.2017   07:34Агенцiя

У цей знаковий день 1896 світ вперше почув про психоаналіз. У виданому в Парижі четвертому томі журналу «Revue Neurologique» була опублікована восьмістранічних стаття «Спадковість і етіологія неврозів». Стаття була на французькій, а її автор — мало кому відомий віденський психіатр Зигмунд Фрейд.

Номер «Revue Neurologique» був присвячений помер трьома роками раніше видатному французькому невропатолога Жану Мартену Шарко, який став відомий широкій публіці за заспокійливого душу. Саме в клініці Шарко Фройд стажувався в 1885-1886 роках.

У перших роботах психоаналітика Фрейда намічалися лише контури теорії, що виступили базовими постулатами переважної ролі підсвідомого і сексуального почав для психіки. Незважаючи на категоричне неприйняття психоаналізу поруч авторитетних медиків, з часом фрейдизм завоював широку популярність.

Переломною датою для психоаналізу вважається 24 липня 1895 року, коли Фрейду приснився сон, після якого він прийшов до висновку про те, що сновидіння мають сенс, будучи символічними повідомленнями з області несвідомого, і піддаються раціональному аналізу і тлумаченню. Надалі це призвело до застосування Фрейдом методу вільних асоціацій.

Це новий напрямок ігнорувалося науковим світом аж до 1910 року, коли психоаналіз підтримав психіатр зі ступенем Карл Густав Юнг. В першій половині 20 століття від «класичного фрейдизму» відбрунькувався ряд напрямків — Карла Юнга, Альфреда Адлера, Еріха Фромма і інших, оспорювати ті чи інші постулати Фрейда.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини