Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 18 квітня, 21:09:38

Поради для розкішного волосся

19.03.2017   13:00Агенцiя

Про вино, спорт, салонні процедури і все, що впливає на красу і здоров'я волосся.

Трихолог і косметолог Тетяна Мельничук пояснює, як визначити тип шкіри голови без тріхоскопа, мити чи не мити волосся щодня, який шампунь брати в тренажерний зал, кому підійде дитячий шампунь "без сліз", як пов'язані червоне вино і душ Шарко з густотою шевелюри і ще багато практичного і цікавого з життя волосся.

1. Як линяють тварини, так "линяємо" і ми - навесні і восени. Від сезонного випадіння нікуди не дітися. Не панікуйте! Мінус 60 волосин в день при середній густоті - це нормально.

2. Тугий хвіст і нарощування можуть прорідити шевелюру на 30%. Під сальної залозою у нас знаходиться м'яз, що піднімає волосся. Під нею - стовбурові клітини, вони ж майбутні волосяні фолікули. Жорстка туга заколка або вага приклеєних локонів тримають цей м'яз в постійному гіпертонусі. Від цього страждає зона зі стовбуровими клітинами. "Волосся", звичайно, оновиться, але не в тому обсязі, що був до нарощування. Знімаючи штучні пасма, робіть перерву на 3-4 місяці, щоб відновити колишню густоту.

3. Це правило стосується і вій. Знімаючи вії, почекайте з нарощуванням. Вії відновлюються швидше і легше, ніж волосся. Вже через 2-3 місяці ви отримаєте оновлені вії.

4. Стрес - одна з головних причин аномального випадання. Волосся реагує на адреналін. Через 2-3 місяці після стресової ситуації чекайте позапланову "линьку". Хочете мати гарні локони, уникайте емоційних хвилювань! Якщо це можливо, звичайно.

5. Рішення виключити з раціону білок призведе до ламкості і порідіння. Волосся на 80% складається з білка: кератіноціди, фібробласти, тріхоціди - це білкові клітини. Для нормального їх будівництва необхідні білки і амінокислоти - "цеглини" і "розчин", з яких будується волосся.

6. Масаж шиї - відмінний засіб боротьби з випаданням. Не дивуйтеся, якщо трихолог призначить вам його в якості одного із засобів терапії. Спазм шийних судин цілком може бути тією самою причиною патологічної "линьки". Гарне кровопостачання шкіри - запорука безперебійного і достатнього харчування волосяних фолікулів. Go в душ Шарко!

7. З ким ви спите - волоссю неважливо. На відміну від того, скільки ви спите! Чим довше час сну, тим більше блиску в волоссі. Чим менше спите, тим тьмяніше ваші пасма.

8. Краща зачіска для сну при хорошій довжині - вільна коса-колосок. Відсутність натягу означає відсутність спазму судин. Така зачіска допоможе сформуватися новим фолікулам і не буде заважати спати тим, хто поруч.

9. Не бійтеся розчісуватися! Коли настає природна фаза випадіння волосся (а триває вона 5-6 тижнів), багато хто робить помилку і намагається рідше користуватися гребінцем, щоб волосся випадало якомога менше. Справа в тому, що практично мертва волосина, може довго триматися в волосяний лунці. А її вже підпирає новий, здоровий волосок. Розчісуйте, оновлюйте своє волосся!

10. 50% шкірного сала на поверхні всього нашого тіла виробляє саме шкіра голови! Ексфоліація її принаймні раз в тиждень - корисний і необхідний ритуал. Але використовуйте правильні екфоліанти. Соляні скраби - це взагалі табу. Вони не тільки дряпають шкіру, але і тягнуть воду з епідермісу. Для волосистої частини голови кращим варіантом стануть хімічні пілінги на основі гліколевої кислоти - вона легко розчиняє сальні пробки. У тріхологічних лініях можна підібрати пілінг саме для свого типу шкіри: саліциловий, глиняний або гліколевий.

11. Як самостійно визначити тип шкіри голови без тріхоскопа? Задайте собі питання: як часто доводиться мити голову?

* Щодня - жирний тип.

* 1 раз в 5-7 днів - сухий тип.

* 1 раз в 2-3 дня - комбінований тип (абсолютна норма).

12. Жирні коріння і сухі кінчики - скарга 60% дівчат, які звертаються до трихолога. Чому так? Виною всьому неправильний шампунь. Середньостатистична дівчина, не враховуючи проблем шкіри голови, підбирає шампунь не для шкіри, а для стержня волоса (як правило, в супермаркеті): щоб зволожував, склеював посічені кінчики, дарував гладкість. Такий Шапмунь містить надлишок силіконів, масла і кондиціонуючі речовини для розгладження стрижня. Його pH, зазвичай, вище pH шкіри голови, тому він не в змозі якісно очистити її від шкірного сала, пилу і рогових лусочок. Коріння стає все жирніше, але стовбур як і раніше не отримує достатнього зволоження. Ідеально підібраний шампунь швидко вирішить цю проблему.

13. Все, що потрібно вимагати від шампуню - це якісне очищення. Він призначений саме для цього. Сульфати і парабени - два головних очищувальних компонента в шампуні. Саме вони позбавляють шкіру від жиру. Але сульфати і парабени бувають різної якості: бюджетні продукти нафтопереробки (як в засобах мас-маркету) або дорогі у виробництві витяжки з рослинних екстрактів, наприклад, з кокосового горіха. Вартість цих інгредієнтів відбивається на ціні шампуню.
Відома істина: за якість доводиться платити.

14. Жирна шкіра голови має pH 7.0-7.2, її добре очищає слабокислий шампунь з pH 3,2-3,5. Якщо шкіра голови суха - її pH 2,3, очистити і привести її кислотність в норму допоможе шампунь з кислотністю 6.0 (такий pH у дитячих шампунів "без сліз", а ще у оболонки ока, тому вони і не "щипають очі").

15. Мийте голову у міру забруднення, навіть якщо це доводиться робити два рази на день. Біля кожного волосяного фолікула розташована сальна залоза, яка продукує шкірне сало. У декого вона одна, у іншого - дві, а може бути і шість! Це генетика.

16. Якщо шкіра голови потребує занадто частого миття, придбайте два шампуні - глубокоочіщающій і нейтральний. І чергуйте їх. pH нейтрального завжди буде в межах 5.0 -5,5 (на флаконі зазвичай є позначка "для щоденного миття"). Тоді епідерміс волосистої чаастини здебільшого не буде пересушений і перестане компенсувати недолік вологи шкірним салом.

17. Кондиціонер і масло, втерті в корені волосся, не зволожать суху шкіру. Необхідно зволожити "скальп"? Зверніться до тріхологічних лінійок. У них ви знайдете зволожуючі сироватки і лосьйони на основі гіалуронової кислоти. Їх текстури і склад легко проникають в шкіру, не лягають оклюзивною плівкою і не провокують підвищення сальності.

18. Увага! Тип шкіри голови протягом життя може змінитися! Сьогодні ви миєте голову кожен день, і ваші чотири (або всі шість) сальні залози працюють на повну потужність, а завтра ви переїхали в іншу країну, де клімат, склад, кислотність води, а також зміна дієти зменшують темпи вироблення шкірного сала. І ось ви вже миєте голову раз в три дні! Або наступила вагітність, і підвищився естроген. І (бінго!) Ви щаслива володарка нормального типу шкіри голови. Підбирайте шампунь, орієнтуючись тільки на поточний стан волосся. Не керуйтеся силою звички.

19. Після басейну і спортазалу мийте голову шампунем! Використовуйте нейтральний pH 5.0-5.5. Він очистить шкіру від солей, які виробилися з потом під час тренування, призведе кислотність голови в норму після хлору з басейну.

20. Здоровий об’єм і платиновий блонд - завдання важке, але цілком реальне. Незважаючи на те, що освітлення руйнує кутикулярний шар і волосся не просто випадає, а й ламається, за допомогою інтенсивного домашнього догляду і салонних процедур з цим можна успішно боротися. Завдання номер один для блондинок - зволоження. Обов'язковий ритуал: кондиціонер, маска, масло, щоденний спрей-сироватка для зволоження протягом дня. А "важка артилерія" у вигляді курсу салонного зволоження допоможе не тільки зберегти довжину і густоту, але і зробити блонд по-справжньому розкішним.

21. Не зайвим буде нагадати, що кондиціонери, маски і масла наносяться тільки на волос і кінчики.

22. Кератин-ламінування не лікує волосся. У його складі важкі силікони, які гарячою "праскою" просто запаюють кутикулу на певний час, наприклад, на два місяці. Через два місяці силікон залишає волосся разом з лусочками кутикулярного шару, і ви помітите, що стан локонів став набагато гіршим, ніж до ламінування.

23. Келих хорошого червоного вина ввечері здатний трохи простимулювати ріст волосся. Червоне вино містить рослинні естрогени і стимулює наші фібробласти до здорового поділу. А фібробласти виробляю колаген, еластин і гіалуронову кислоту. Здорова, зволожена шкіра голови - здорове волосся. Якщо, звичайно, ви обмежилися лише одним келихом.

bhub.com.ua

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини