14 березня - Міжнародний день числа "Пі"
Число „Пі” – математична константа, яка виражає відношення довжини кола до довжині його діаметра.
14 березня людство, чи, щонайменше, його частина, небайдужа до математики, відзначає день числа „Пі”.
В американському написанні сьогоднішня дата виглядає як 3.14, звідси і пояснення, чому саме в цей день відзначається це свято. Можна було б святкувати його і 31 квітня (31.4), але тоді цей день відзначався б не кожного року.
Якщо бути точним, то вітати оточуючих з днем „пі” (тільки будьте обережні, багато хто може вас не так зрозуміти) потрібно сьогодні в 1:59, відповідності до цифр числа „пі”- 3,1415926... Але, якщо ви пропустили цей момент, не засмучуйтесь, можна скористатися „європейським” написанням часу і перенести урочистий момент на 15:92.
Останні новини Чернігівщини
Загальноміська нарада: обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів та потреб громади 17:56
14 січня заступник Чернігівського міського голови Віктор Геращенко провів робочу нараду з керівниками структурних підрозділів та комунальних підприємств міської ради. Під час зустрічі обговорили низку питань, спрямованих на забезпечення комфортних умов для мешканців Чернігова.
На Чернігівщині поліцейські викрили схему розкрадання бюджетних коштів на ремонті доріг 17:35
Слідчі Чернігівського райуправління поліції під процесуальним керівництвом Козелецької окружної прокуратури оголосили підозру підприємцю-підряднику, який привласнив майже 2 мільйони гривень з бюджету під час капітального ремонту дороги в Іванівській громаді Чернігівського району.
Потреби медиків та можливі шляхи підтримки: Чернігівську ЦРЛ відвідали канадські ротарійці 16:55
Нагальні потреби Чернігівської центральної районної лікарні перший заступник голови ОДА Костянтин Мегем обговорив з представниками Rotary Club of Calgary North (Канада), зокрема президентом організації Гері Дарійчуком.
Торік 413 мешканців Чернігівщини отримали ваучер на навчання від служби зайнятості 16:41
Таким чином вони безкоштовно опанували нову професію або підвищили кваліфікацію.
Каша “Бабка” і “Сироводна”: гастроспадщину Чернігівщини популяризує кулінарний експерт 16:11
Відомий український шеф-кухар, ресторатор і блогер Євген Клопотенко відвідав Чернігівщину, щоб зібрати рецепти кулінарних страв, характерних для регіону.