Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 15:31:58

Експерти назвали п'ять найнебезпечніших гір в світі

26.02.2017   16:16Агенцiя

Одними з найяскравіших творінь Природи можна назвати гори. Фахівці назвали п'ять найбільш небезпечних вершин, звідки не завжди можна повернутися живим.

Першою можна назвати гору Аннапурна. Саме її, висотою вище 8000 метрів, вперше підкорили люди в 1950 році. Гора є однією з найнебезпечніших, на 130 вдалих походів припадає 53 загиблих скелелаза.

Друга гора - Чогорі. За рівнем висоти вона займає позицію №2 після Евересту і відноситься до масиву Каракорум, висота якого 8,611 метрів. На її схилах загинули 60 осіб. Причиною цього також називають сильний холод, брак повітря і лавини.

Третє місце залишилося за горою Нанга Парбат з висотою в 8,126 метрів. Гора знаходиться в Гімалаях, а через стрімкого обриву на її південній стороні загинули 64 альпініста.

На четвертому місці гора Ейгер. Її висота - 3,9 тисяч метрів. Труднощі з підкоренням виникають, тому що вершина - стрімка. У перший раз скелелази піднімалися на неї майже 30 днів.

П'яте місце фахівці віддали Евересту - найвищій горі планети. Її висота - 8,850 тисяч метрів.

Останні новини Чернігівщини

На Прилуччині поліцейські затримали торгівця наркотиками 15:28

Співробітники Прилуцького райвідділу поліції задокументували низку фактів збуту наркотичних засобів, вчинених 42-річним мешканцем Парафіївської громади. Роздрібного наркодилера затримано до ізолятора тимчасового тримання.

Подальшу долю Сновської гімназії обговорювали під час розширеної виїзної наради 15:23

Минулого тижня голова обласної ради Олена Дмитренко відвідала Сновську громаду у зв’язку із тим, що постало питання доцільності функціонування комунального закладу «Сновська гімназія» Чернігівської обласної ради в контексті оптимізації мережі закладів освіти інституційного догляду та виховання дітей

Представниці Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів 15:20

16-17 квітня 2024 року Асоціація міст України провела у Києві дводенний тренінг для представників муніципалітетів України. Спеціалістки відділу міжнародних відносин та інвестицій і управління економічного розвитку міста Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому була представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів, яку розробила Асоціація міст України.

У Чернігові поліцейські затримали двох посадовців державної установи, які налагодили корупційну схему отримання хабарів з підприємців 15:15

Поліцейські слідчого управління поліції Чернігівщини спільно з оперативниками обласного Управління стратегічних розслідувань затримали «на гарячому» начальника та інспектора одного з відділів державної установи з питань праці, які підозрюються в отриманні хабаря від директора місцевого підприємства.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:55

Протягом минулої доби зареєстровано 4 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 3 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала.