Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 3 жовтня, 08:40:14

10 найкрутіших рецептів кручеників

12.02.2017   12:25Агенцiя

Українську кухню неможливо уявити без вишуканих м’ясних страв. Саме такою оригінальною стравою, та ще й з пікантною родзинкою, є крученики.

Назва їх ймовірно походить від слова «крутити» – адже щоб приготувати цю страву, потрібно відбити шматочок м’яса (або риби), розпластати його, як млинець, покласти в середину начинку і закрутити в щільний рулетик. Начинками для кручеників можуть бути гриби, сир, овочі, сухофрукти – все, до чого додумається ваша кулінарна фантазія! Тож запасайтеся продуктами, обирайте рецепт і давайте чаклувати!

1. Курячі крученики на картоплі

Інгредієнти: 500 грамів курячого філе, 500 грамів картоплі, 150 грамів твердого сиру, 100 грамів бекону, 50 грамів вершкового масла, 3 столові ложки сметани, зелень, мелений чорний перець, сіль, олія.

Рецепт. Куряче філе порізати пластинами і легенько відбити, посолити, поперчити. Вершкове масло дістати з холодильника, залишити на деякий час при кімнатній температурі, щоб стало м’яким. Подрібнити зелень і перемішати з м’яким вершковим маслом і сметаною, ретельно перемішати. Твердий сир натерти на крупній тертці і порізати шматочками бекон, все це додати до вершкової маси, добре перемішати. На шматки курячого філе покласти по ложці начинки, загорнути рулетиком і зафіксувати за допомогою зубочистки. Картоплю почистити, помити і порізати кільцями. Форму для запікання застелити фольгою, змастити олією, викласти шар порізаної крукартоплі, а наверх покласти крученики, накрити фольгою, защепити краї. Відправити в розігріту до 180º духовку та запікати 1 годину.



2. Крученики зі свинини

Інгредієнти: 500 грамів свинячої корейки, 150 грамів твердого сиру, 2 цибулини, 1 морква, 2 столові ложки сметани, пучок кропу і петрушки, панірувальні сухарі, мелений чорний перець, сіль, олія.

Рецепт. М’ясо порізати шматками як на відбивні та легенько відбити, поперчити, посолити. Одну цибулину порізати дрібними шматочками та підсмажити на сковорідці з олією до золотистого кольору, зняти з вогню і трішки остудити. Подрібнити кріп і петрушку, натерти на крупній тертці твердий сир, додати смажену цибулю і перемішати. Викласти готову начинку на шматочок м’яса, загорнути рулетиком, закріпити зубочисткою або ниткою. Обваляти крученики в панірувальних сухариках та смажити на сковорідці з олією. Цибулину та що залишилась порізати на дрібні шматочки, моркву натерти на крупній тертці, підсмажити до готовності, посолити, поперчити та додати сметану, перемішати. Викласти в сковорідку з соусом вже підсмажені крученики, накрити кришкою і залишити на маленькому вогні на 30 хвилин, щоб протушкувались.



3. Волинські крученики із капустою

Інгредієнти: 500 грамів м’яса свинини, 300 грамів квашеної капусти, 1 цибулина, 4 столові ложки сметани, мелений чорний перець, панірувальні сухарі, сіль, олія.

Рецепт. М’ясо свинини порізати шматочками та трішки відбити, посолити, поперчити. Цибулю порізати дрібними шматочками, підсмажити до золотистого кольору, додати в сковорідку до цибулі віджату квашену капусту, перемішати, посолити, поперчити і тушкувати на маленькому вогні близько 10 хвилин. На шматочок м’яса викласти трішки начинки, згорнути рулетиком і зафіксувати зубочисткою або ниткою. Кожен крученик вмочити у сметану, обваляти в панірувальних сухариках і обсмажити до утворення золотистої скоринки. Всі крученики скласти в сковорідку і протушкувати на маленькому вогні близько 15 хвилин, додавши трішки сметани, посолити, поперчити.



4. Житомирські крученики з квашеними огірками

Інгредієнти: 200 грамів свинини, 2 квашені огірки, 1 цибулина, 3 столові ложки панірувальних сухарів, 2 столові ложки томатної пасти, борошно, мелений чорний перець, сіль, олія.

Рецепт. М’ясо порізати тонкими шматками, трішки відбити, посолити і поперчити. Цибулю порізати маленькими шматочками і підсмажити до золотистого кольору. Квашені огірки порізати невеличкими кубиками, перемішати їх зі смаженою цибулею і панірувальними сухарями, начинка готова. На шматок м’яса покласти трішки начинки, загорнути рулетиком і зафіксувати ниткою або зубочисткою. Крученики обваляти в борошні і підсмажити до золотистої скоринки, викласти їх у каструлю, залити розведеною у воді томатною пастою, посолити, поперчити. Поставити на маленький вогонь і тушкувати близько 25 хвилин.



5. Крученики з грибами

Інгредієнти: 500 грамів свинини, 200 грамів свіжих печериць, 2 цибулини, мелений чорний перець, сіль, олія.

Рецепт. М’ясо порізати на тоненькі шматки, легенько відбити, посолити, поперчити. Цибулю порізати дрібно і підсмажити до прозорості. Додати порізані печериці, перемішати та смажити до готовності, зняти з вогню і остудити. На шматочок м’яса викласти трішки начинки, загорнути рулетиком, зафіксувати ниткою або зубочисткою. Крученики обсмажити до золотистої скоринки, всі скласти в сковорідку, долити трішки води, можна додати 3-4 ложки сметани, накрити кришкою і тушкувати на маленькому вогні протягом 15 хвилин.



6. Крученики з чорносливом

Інгредієнти: 300 грамів курячого філе, 150 грамів чорносливу, 100 грамів майонезу, 50 мілілітрів вершків, 40 мілілітрів соєвого соусу, цибулина, мелений чорний перець, сіль.

Рецепт. Куряче філе помити, просушити і порізати шматками, трішки відбити, поперчити, посолити. Соєвий соус перемішати з майонезом до однорідності, і замочити в ньому відбите м’ясо і порізану півкільцями або кільцями цибулю. Чорнослив помити, висушити на паперовому рушничку. Викласти на шматок м’яса одну сливочку, загорнути рулетиком, зафіксувати за допомогою нитки або зубочистки. У форму для запікання викласти крученики, залити маринадом із соєвого соусу і майонезу, на верх викласти кільця цибулі і полити вершками. Помістити в розігріту духовку на 30 хвилин і випікати при температурі 180º.



7. Крученики з телятини

Інгредієнти: 400 грамів телятини, 50 грамів бульйону, півсклянки сметани, 1 цибулина, 4 столові ложки рису, 1 куряче яйце, борошно, зелень, мелений чорний перець, сіль, олія.

Рецепт. М’ясо промити і порізати тонкими шматками, легенько відбити, посолити, поперчити. Рис промити та відварити, зняти з вогню, остудити. Куряче яйце зварити на круто. Цибулю посікти дрібно і підсмажити до золотистості, перемішати з порізаним яйцем, подрібненою зеленню і вареним рисом, поперчити, посолити. На шматки м’яса покласти начинку, загорнути рулетиком і закріпити зубочисткою або ниткою. Крученики обваляти в борошні і підсмажити до золотистої скоринки. В каструлю викласти крученики, залити сметаною і бульйоном, посолити, поперчити, довести до кипіння а тоді зменшити вогонь і тушкувати ще півгодини.



8. Крученики з цибулею

Інгредієнти: 400 грамів свинини, 4 цибулини, 1 столова ложка вершків, лавровий лист, чорний мелений перець, сіль.

Рецепт. М’ясо порізати, відбити, посолити і поперчити. Порізати цибулю півкілцями і покласти на кожен шматок, загорнути рулетиком і зафіксувати ниткою чи зубочисткою. Обсмажити крученики до золотистого кольору і викласти їх у каструлю, додати воду, сметану, перець, сіль, помістити на маленький вогонь і тушкувати близько 40 хвилин.



9. Крученики із салом


Інгредієнти: 500 грамів курячого філе, 150 грамів твердого сиру, 150 грамів сала, 50 грамів вершкового масла, сметана, мелений чорний перець, сіль.

Рецепт. Куряче філе порізати, легенько відбити, посолити і поперчити. Масло дістати з холодильника і залишити в кімнаті, щоб стало м’яким. Порізати сало кубиками, перемішати з потертим на крупній тертці сиром, м’яким маслом і сметаною. Викласти готову начинку на шматок м’яса, загорнути рулетиком і зафіксувати зубочисткою або ниткою. Викласти у форму для запікання, додати трішки сметани, закрити зверху фольгою і запікати 40 хвилин при температурі 180º.



10. Крученики зі скумбрії

Інгредієнти: 2 скумбрії, 50 грамів вершкового масла, 50 грамів твердого сиру, 2 столові ложки лимонного соку, 2 зубці часнику, зелень, сіль, перець, олія.

Рецепт. Скумбрію розморозити, почистити і промити, розділити на філе, видалити кісточки, поперчити, посолити і збризнути лимонним соком, залишити на декілька хвилин щоб м’ясо промаринувалось. Вершкове масло дістати з холодильника і залишити при кімнатній температурі, щоб воно стало м’яким. Зелень подрібнити і перемішати з маслом, подрібненим часником та натертим на крупній тертці сиром. Рибне філе намастити приготованою начинкою, загорнути рулетиком, закріпити ниткою або зубочисткою. Покласти у форму для запікання, змастити рибні крученики олією та запікати близько 20 хвилин при температурі 200º.

Останні новини Чернігівщини

Поки триває відновлення електропостачання, всі критичні служби діють за відпрацьованим планом – В’ячеслав Чаус про ліквідацію наслідків обстрілів енергосистеми 10:19

Ліквідація наслідків обстрілів енергооб’єктів російськими терористами – з цього питання начальник ОВА В’ячеслав Чаус провів термінове засідання обласної комісії з питань з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Залучено і всіх комунальні служби міста Чернігова.

«Вистояли. Вижили. Переможемо»: у Чернігові презентували фільм про захисників і захисниць та вручили почесні нагороди 09:38

Традиційно 1 жовтня українці відзначають День захисників і захисниць. В обласному центрі вітали військовослужбовців, рятувальників і правоохоронців.

День захисників та захисниць України: у Чернігові вшанували воїнів та підняли «Прапор Надії» 09:16

Учора у Чернігові біля Катерининської церкви замайорів «Прапор Надії». Це символ віри у повернення українських полонених і зниклих безвісти. Його підняв колишній військовополонений, воїн 119 окремої бригади Регіонального управління Сил ТрО «Північ» Сергій Маценко.

2 жовтня: цей день в Україні і світі 09:12

2 жовтня відзначають Міжнародний день боротьби проти насилля, Міжнародний день соціального педагога, Всесвітній день без алкоголю, Всесвітній день сільськогосподарських тварин, Всесвітній день повітряної кульки, Всесвітній день гри, День аудіофіла.

Прилуцькі поліцейські затримали чоловіка, який завдав смертельних тілесних ушкоджень власній матері 11:31

Оперативники Прилуцького районного відділу поліції затримали 45-річного мешканця Линовицької громади, який завдав своїй 70-річній матері тяжких тілесних ушкоджень, що призвели до її смерті. Чоловікові загрожує до 10 років позбавлення волі.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини