Рецепт дня. Смачні тістечка з яблуками та горіхами
Пирожное "Kвадратики с яблочным конфитюром и ореховой крошкой"
Песочное тесто * (+/- 30 шт): 110 г просеянной муки, 30 г молотого миндаля, 30 г сахарной пудры, 100 г холодного сливочного масла(порезать на кубики), щепотка соли, 1 желток, 1 ст.ложка холодной воды или молока (по необходимости), 600-700 г яблочного конфитюра
Ореховая крошка**: 40 г муки, 40 г мелко нарубленного фундука, 50 г холодного сливочного масла, 50 г сахара, 1 ст ложка "Кальвадоса"(или бренди )
Форма:23*23
Духовка 170-175 гр(средняя полка)
1. В комбайне(насадка "металлический нож") вместе смешать ("нарубить") "в крошку": муку,сахарную пудру,миндаль и масло. Это же можно сделать и вручную "порубив" в крошку все указанные продукты. Добавить желток (за надобностью добавить 1 ст.ложки холодной воды или молока) ,перемешать(недолго) только до момента начала формирования теста.
2. Руками обмять тесто, сформировать его в пласт высотой 1 см,завернуть в пищевой нейлон и положить на 30 -40 минут в холодильник.
3. Вынуть охлажденное тесто из холодильника,разложить его между двумя листами бумаги для выпечки(бумагу слегка "припорошить" мукой, чтобы тесто не сильно прилипало) и раскатать в квадрат 23*23 см (высотой 0.5 см ) . Положить тесто в форму.Аккуратно снять верхний лист бумаги и наколоть тесто вилкой.
4.Поставить выпекаться в заранее нагретую духовку. Выпекать 12-15 минут до момента когда тесто начинает "принимать золотистый оттенок".
5. Пока корж печется приготовим ореховую крошку: В той же миске где готовилось тесто,с той же насадкой смешать ("рубить") муку, фундук, масло, сахар и кальвадос в крупную "крошку".
6. Вынуть тесто из духовки (духовку не выключать), намазать сверху толстым слоем конфитюра (приблизительно 1.5 см высотой), сверху посыпать ореховой крошкой.
7.Поставить выпекаться в течении 15-20 минут пока "крошка" не станет золотистой.
8. Вынуть из духовки, дать полностью остыть и нарезать на маленькие квадратики.
Примечания:
* Песочное тесто на желтках и с заменой сахара на сахарную пудру делает тесто более рассыпчатым и нежным.
** Ореховая крошка,это ни что иное как одна из разновидностей крошки для крамбол...так что ее можно использовать не только для пирожных-пирогов,а так же для приготовления крамболa/ей.
Останні новини Чернігівщини
Росіяни атакували енергетичну та транспортну інфраструктуру Чернігівщини 14:18
Вранці 7 листопада російські війська завдали ударів по об’єктах енергетичної та транспортної інфраструктури в Городнянській та Бахмацькій громадах.
Поліція затримала у Новгороді-Сіверському місцевого депутата, який у нетверезому стані чинив опір поліцейським 13:27
Перебуваючи з ознаками алкогольного сп’яніння, чоловік керував авто та відмовлявся надати документи. Крім того, чинив опір правоохоронцям. Нині його поміщено до ізолятора тимчасового тримання.
Жителя м.Чернігова засуджено за умиснезаподіяння тілесних ушкоджень співмешканцю матері, що спричинили смерть останнього 12:42
Чернігівською окружною прокуратурою доведено вину 32-річного місцевого жителя в умисному заподіянні співмешканцю своєїматерітяжких тілесних ушкоджень, тобто умисних тілесних ушкоджень, небезпечних для життя в момент заподіяння, що спричинили смерть потерпілого (ч.2 ст.121 КК України).
«Форум Добрих Справ» – «Сила громади» у Чернігові об’єднав волонтерів, військових, освітян, культурних діячів та громадських лідерів 12:20
6 листопада вперше у Чернігові в обласному художньому музеї ім. Г.Галагана пройшов «Форум Добрих Справ» – «Сила громади», який об'єднав волонтерів, благодійників, військових, освітян, культурних діячів, підприємців та громадських активістів з усієї України.
Іпотерапія для поранених захисників: психологи системи МВС Чернігівщини спільно з відомчою медустановою організували реабілітаційний захід 11:46
У Чернігові для бійців, які після поранення потребують фізичної та психологічної реабілітації, організували візит до кінно-спортивного клубу «Казка».