Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 11:32:22

У Чернігові планують створення міського туристично-інформаційного центру

26.01.2017   13:25Агенцiя

Серед питань, які виносяться сьогодні на розгляд сесії міської ради - «Програма розвитку туризму та промоції міста Чернігова на 2017-2018 роки».

Виконавчий комітет Чернігівської міської ради схвалив її 19 січня.

Програма орієнтована на збільшення відвідування туристів міста, покращення іміджу міста та відродження діяльності ТІЦ (Туристично Інформаційного центру).

Над її розробкою працювали громадські організації, підприємці міста та Управління культури та туризму Чернігівської міської ради.

Програма буде реалізовуватися протягом двох років, для її реалізації потрібно 2,6 млн грн.

Більша частина цих коштів передбачається для створення в Чернігові сучасного туристично-інформаційного центру (ТІЦ), для якого заплановані ремонт і облаштування приміщення в центрі міста.

ТІЦ – це осередок, у якому туристу надають інформаційну й організаційну допомогу з будь-яких питань його перебування в туристичному місті. Такі центри давно працюють, наприклад, в усіх туристичних містах Європи і вже створені в багатьох містах України. У Чернігові в 2008 році ТІЦ був створений як громадська організація. Але очевидно, що для якісної й більш потужної та помітної роботи такого центру сил і ресурсів поодиноких ентузіастів недостатньо.

Розповідає Тетяна Коржинська, начальник відділу туризму Управління культури та туризму Чернігівської міської ради. Саме вона створила ГО «Туристично-інформаційний центр Чернігова» 8 років тому:

- Потужний туристично-інформаційний центр, який орієнтуватиметься у всьому, що може цікавити туристів у Чернігові – це дійсно потрібний сервіс, здатний насправді підвищити якість перебування туристів у нашому місті. У 2008 році ми створювали його одночасно зі Львовом. Але у Львові місто набагато раніше почало підсилювати його, роблячи ставку на його роботу. В результаті і віддача від такого центру там зараз дуже помітна. Ми всі знаємо, як у Львові розвинений туризм. Але й у Чернігові попит на послуги такого центру є і при активній роботі центру набагато збільшиться. Що стосується видатків чи прибутків від його діяльності, то інформаційні послуги таких центрів безкоштовні, але вони працюють на активізацію діяльності та на економіку всієї туристичної інфраструктури.

Заступник міського голови Ольга Хоніч на засіданні виконкому 19 січня повідомила про результати нещодавнього дослідження, згідно з яким 57 % туристів приїжджають у Чернігів не заради архітектурних пам'яток, а з метою «шопінгу» і розваг. І, зокрема, середній турист витрачає в нашому місті за добу 2700 гривень, а білоруський шопінг-турист – 15000. Отже, Чернігову вигідно створювати сприятливі умови для збільшення кількості платоспроможних туристів.


Прес-служба Чернігівської міської ради

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини