Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 01:33:47

Смачні рецепти вихідного дня

22.01.2017   12:49Агенцiя

Запросили дівчину в гості на вечерю? Хочете її здивувати? Давайте разом з вами приготуємо смачну романтичну вечерю на двох…

Зваблювати будемо запеченою качкою з картоплею. Рецепт не є простим та швидким, але страва того варта.

Інгредієнти для качки та картоплі

Качка – 1 штука (1,5-1,8 кг)
Картопля – 1-1,5 кг
Кардамон – 5 г
Ягоди (продаються у відділах зі спеціями) – 15 г
Перець чорний горошком – 5 г
Перець запашний – 5 г
Апельсин (середній) – 1 штука
Цукор – 70 г
Сіль морська – 90 г
Лавровий лист – 1 штука
Розмарин свіжий – 2 гілочки
Чебрець свіжий – 2 гілочки

Маринад

Дистильовану воду доводимо до кипіння зі спеціями: кардамон, ялівцеві ягоди, перець чорний і запашний, сіль морська, цукровий пісок, апельсин (зрізати цедру, додати в маринад, з апельсина зробити фреш і додати в самому кінці). Маринад остудити до кімнатної температури.

Качка

Качку зачистити від пір’я (якщо такі є), відрізати шию (якщо є), підрізати крила до першої фаланги. Добре промити всередині і зовні.

У остиглий маринад занурити підготовлену качку і залишити на шосту годину маринуватися в холодильнику. Потім дістати, процідити, якщо залишилися спеції – видалити. Розігріваємо духовку до 140 градусів. На деко викладаємо качку і завантажуємо на півтори години (але стежимо за нею).

Через відведений час викладаємо картопля з сіллю і перцем (почищений і, якщо великий, порізаний на дві частини) навколо качки, підвищуємо температуру духовки до 195 градусів на 30 хвилин і періодично поливаємо качку і картопляним соком, який виділяється. Доводимо до готовності. Качку розібрати на рівні частки: одна ніжка плюс одна грудка або крило і грудка.

Сервіруємо тарілку

Ніжка плюс грудка, поруч – картопля, посипаємо нарізаним розмарином і листям чебрецю.

Смачного!

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини