Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 10:28:24

18 реальних місць, які надихали мультиплікаторів "Disney"

11.12.2016   12:15Агенцiя

Дивовижні світи з диснеївських мультфільмів - це не лише плід уяви. Місця, які надихнули їхніх творців, існують в реальному світі

Якщо ви порівняєте диснеївські локації з реальними прообразами, ви побачите, що схожість дійсно неймовірна. Цього тижня великий Уолт Дісней, засновник легендарної студії,  святкував свій день народження. До цієї дати публікуємо цю чарівну добірку.

"Красуня і чудовисько", сільська площа - Ельзас, Франція



Диснеївська копія



Фото оригіналу

Ельзас - це мальовнича провінція у північно-східній Франції. Довгий час вона була частиною Німеччини, і змішання двох культур знайшло своє відображення в пасторальній архітектурі цього краю.

"Рапунцель: Заплутана історія", королівство Корони - Мон-Сен-Мішель, Нормандія, Франція



Диснеївська копія



Фото оригіналу

Цей скелястий острів-фортеця відомий не лише своєю мальовничістю, а й найсильнішими в Європі приливами та відливами. У середні століття, це зробило його ідеальною фортифікаційною спорудою, а зараз приваблює сюди туристів з усього світу.

"Вгору", Райський водоспад - Водоспад Анхель, Венесуела



Диснеївська копія



Фото оригіналу

Водоспад Анхель - найвищий водоспад у світі. Він падає з вершини гори Ауянтепуі, що в перекладі означає "гора диявола". Через величезної висоти водоспад (979 метрів) вода розпадається на дрібні частинки і перетворюється на туман, навіть не встигнувши потрапити на землю.

"Аладдін", палац султана - Тадж Махал, Агра, Індія



Диснеївська копія



Фото оригіналу

Незважаючи на те, що Тадж Махал вважається палацом, насправді це грандіозний мавзолей, побудований падишахом Імперії Великих Моголів Шах-Джаханом в пам'ять про свою улюблену дружину Мумтаз-Махал, яка померла під час пологів. Ця культова споруда зведена з білого мармуру, а оточують її розкішні сади.

"Пригоди імператора", село Пачі - Мачу Пікчу, Куско, Перу



Диснеївська копія



Фото оригіналу


Містичне поселення інків було побудоване імператором Пачакутеком у якості його резиденції. Знаходиться воно в Перу, на висоті більше двох тисяч метрів, за що його часто називають "містом у небесах". Після іспанського завоювання всі жителі міста таємничим чином зникли, а це місце було покинутим сотні років, поки на початку XX сторіччя його не відкрили американські дослідники.

"Мулан", дім імператора - Заборонене місто, Пекін, Китай



Диснеївська копія



Фото оригіналу

Заборонене місто в Китаї було колись місцем проживання імператорів династій Мін і Цин. Свою назву воно отримало через те, що без дозволу правителя жодна людина не могла ні увійти в місто, ні вийти з нього. Зараз це таємниче місце відчинено для туристів.

"Горбань із Нотр-Дама" - Собор Паризької Богоматері, Париж, Франція



Диснеївська копія



Фото оригіналу

Цей знаменитий собор є одним з найвідоміших зразків готичної архітектури у світі. Його будівництво тривало майже 200 років, і він став першою спорудою в Європі, у якій були присутні аркбутани - зовнішні кам'яні напіварки. Архітектори використовували їх для того, щоб підтримати верхні стіни собору.

"Русалонька", замок принца Еріка - Шильйонський замок, озеро Женева, Швейцарія



Диснеївська копія



Фото оригіналу

Замок був побудований за часів Римської імперії як оборонна споруда на дорозі, яка проходила через Альпи. Замок і сам по собі дуже гарний, а його розташування прямісінько на березі Женевського озера робить його по-справжньому казковим.

"Ральф", ігровий центр - Центральний вокзал, Нью-Йорк, США



Диснеївська копія



Фото оригіналу

Гранд Сентрал Термінал - найстаріший і найвідоміший вокзал міста. Він був побудований ще у 1871 році, і за числом платформ і шляхів є найбільшим у світі.

"Красуня і чудовисько", замок Чудовиська - Шамбор, Луар і Шер, Франція



Диснеївська копія



Фото оригіналу

Шамбор був побудований у 1574 році французьким королем Франциском I у якості мисливського замку, а за сумісництвом - любовного гніздечка для себе та своєї коханої графині Турі, що жила неподалік. Проект замку розробляв Леонардо да Вінчі, який був придворним архітектором Франциска I.

"Холодне серце", каплиця - Церква святого Олафа, Балестранн, Норвегія



Диснеївська копія



Фото оригіналу

Церкву святого Олафа ще називають Англійською церквою в пам'ять про жінку, яка почала її будівництво. Її звали Маргарет Грін, вона була англійкою і приїхала до Норвегії слідом за коханим чоловіком. Вона завжди була дуже побожною і, щоб зміцнити свою віру далеко від дому, вирішила звести церкву.

"Принцеса і жаба" - річки Луїзіани, США



Диснеївська копія



Фото оригіналу

Водойми у південноамериканських штатах, зокрема Міссісіпі та Луїзіані, ще називають байу. Це слово було запозичене з мови індіанців чокто, які населяли ці краї. У цих водоймах водяться крокодили, змії та черепахи, а на берегах ростуть болотні кипариси.

"Хоробра серцем", королівський замок - замок Ейлен Донан, Шотландія



Диснеївська копія



Фото оригіналу

У перекладі з гальського "Ейлен Донан" означає "земля Доннана" на згадку про християнського священика Доннана з Егга. Колись давно на цьому місці розташовувалося монастирське кладовище, а пізніше тут побудував замок один з представників могутнього шотландського клану Маккензі.

"Тачки", майстерня Рамоне - "Ю Дроп Інн", Шамрок, Техас



Диснеївська копія



Фото оригіналу

Колись ця споруда була готелем на одній з техаських трас, однак після того, як дорога була закрита, готель занепав. У наші дні "Ю Дроп Інн" вважається національним пам'ятником архітектури у стилі ар-деко.

"Атлантида: загублений світ" - Ангкор-Ват, Ангкор, Камбоджа



Диснеївська копія



Фото оригіналу

Ніхто достеменно не знає, чи існував насправді легендарний затонулий материк, а ось місце, що стало для нього прообразом, більш ніж реальне. Ангкор-Ват - це величезний храмовий комплекс у Камбоджі, присвячений богу Вішну. Він є головною визначною пам'яткою своєї і найбільшим релігійним пам'ятником світу.

"Холодне серце", палац Ельзи, - Отель-де-Глас, Квебек, Канада



Диснеївська копія



Фото оригіналу

Готель-де-Глас - сезонна споруда, яка з'являється у Квебеку щозими. Його архітектура змінюється від щороку, але незмінним залишається одне - матеріал споруди. Це величезні брили справжнісінького льоду.

"Білосніжка", королівський замок - Алькасар в Сеговії, Іспанія



Диснеївська копія



Фото оригіналу

Алькасар Сеговії був побудований як арабська фортеця, але за сотні років встиг побувати і резиденцією іспанських монархів, і державною в'язницею, і навіть військовою академією. Він стоїть на скелі біля злиття двох річок, що робить його одним з найкрасивіших замків Іспанії.

"Спляча красуня", королівський замок - замок Нойшвайштайн, Баварія, Німеччина


 
Диснеївська копія



Фото оригіналу

Замок Нойшвайштайн збудував король Баварії Людвіг II у 1892 році на знак поваги до свого улюбленого композитора Ріхарда Вагнера. Людвіг був покровителем мистецтв і залишив на згадку про себе чудові споруди по всій країні, за що його навіть прозвали "казковим королем".

За матеріалами сайту http://www.boredpanda.com/

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини