Смачні рецепти вихідного дня: 5 цікавих рецептів з картоплі
Картопля - універсальний продукт, без якого наш раціон харчування був би неповним. Але іноді ми забуваємо, що з неї можна готувати не тільки звичайні гарніри і супи.
Картопля і часник
Печена картопля - безпрограшний варіант. А якщо додати до неї пару нових штрихів, вийде щось оригінальне. Візьмемо кілька картоплин середнього розміру, ретельно промиємо і обсушити. Зробимо на кожній з них кілька тонких поперечних розрізів. Обсмажуємо в маслі пару зубчиків товченого часнику з додаванням солі і перцю. Цією сумішшю ретельно промазуємо всю картоплю. У кожну додаємо лавровий лист і вкладаємо такі собі фаршировані картоплини на змащене маслом деко. Ставимо картоплю в розігріту до 200 ° C духовку і залишаємо на півгодини, після чого гарячу подаємо до столу.
Картопляний омлет
Картопля і яйця - вдале поєднання, з яким можна імпровізувати постійно. Для початку поріжемо кубиками 5 середніх картоплин і обсмажуємо їх з кільцями цибулі у великій кількості масла. Тим часом збиваємо 5 яєць з 1 ст. л. молока, 1 ст. л. борошна, приправами і зеленню. За допомогою шумівки виловлюємо картоплю, даємо їй обтікти і з'єднуємо з яєчної масою. Акуратно виливаємо її на розігріту сковороду з маслом і, не перемішуючи, смажимо на повільному вогні. Як тільки омлет підрум'яниться знизу, перевертаємо його на іншу сторону і витримуємо на вогні ще кілька хвилин. До столу подаємо, посипавши зеленню.
Картопля з пивом.
Мова не про чіпси або фрі, а про картопляний шніцель. З'єднаємо склянку борошна з половиною склянки світлого пива, 1 ст. л. масла, дрібкою солі і добре замішуємо тісто. Залишимо його на 30 хвилин в теплому місці, після чого введемо збитий яєчний білок. А поки тісто підходить, очищаємо 8 великих картоплин і ріжемо їх кружальцями завтовшки 0,5 см. Кожен натираємо сіллю, змащуємо гірчицею, занурюємо в готове тісто і відправляємо на сковороду з маслом. Як тільки картопляні кружечки подрумянились з обох сторін, викладаємо наступну партію. Подавати такі шніцелі найкраще з холодною сметаною або грибним соусом.
Картопляна запіканка
Дуже вишукану пару картоплі складуть вершки. Ріжемо 7-8 картоплин тонкими кружечками і гарненько їх просушуємо. Глибоку форму для запікання змащуємо маслом і посипаємо панірувальними сухарями. Викладаємо в неї подрібнений часник, кружечки картоплі, додаємо сіль і перець. Поливаємо вершками і вкриваємо тертим сиром. Повторюємо цю процедуру стільки разів поки не викладемо всю картоплю і таким чином не заповниться вся форма. Завершуємо тертим сиром, поливаємо все склянкою молока. Випікаємо блюдо при температурі 200 ° C протягом години. Потім заливаємо його сумішшю з одного збитого яйця і 1 ст. л. вершків. Знову відправляємо блюдо в духовку і витримуємо його ще 15 хвилин до появи золотистої скоринки.
Картопляне суфле - смачне і оригінальне блюдо, яке завжди прикрасить ваш стіл. Відварюємо 4 картоплини в підсоленій воді і розминаємо їх в пюре. Додаємо 100 г порізаної кубиками шинки, 4 сирих жовтки, 75 г сметани, сіль і приправи за смаком. Ретельно змішуємо отриману масу і додаємо 4 збитих білка. Невеликі формочки для суфле змащуємо топленим маслом, посипаємо панірувальними сухарями і заповнюємо картопляним пюре з шинкою. Зверху посипаємо тертим сиром. Розігріваємо духовку до 180 ° C, ставимо в неї формочки і випікаємо 20-25 хвилин. Перед подачею прикрашаємо суфле свіжою зеленню.
Сподіваємося, наші рецепти допоможуть вам поглянути на картоплю з нового боку і приготувати щось незвичне.
Останні новини Чернігівщини
Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41
На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.
Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29
Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.
Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25
Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.
Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56
Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.
Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43
У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.