Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 18 квітня, 03:25:09

3 листопада - День ракетних військ і артилерії України

03.11.2016   07:26Агенцiя

Професійне військове свято українських ракетників і артилеристів приурочено дню, в який в роки Великої Вітчизняної Війни, 3-го листопада 1943-го року, при високої щільності артилерії на ділянці прориву оборони противника, була розпочата операція з визволення столиці України - міста Києва.

Він відзначається на підставі Указу Президента незалежної України від 31-го жовтня 1997-го року № 1215/97.

За даними проекту DilovaMova.com, своєю історією це військове професійне свято сягає своїм корінням в бурхливі радянські часи і виникло на підставі Указу Президії Верховної Ради Радянського Союзу від 17-го листопада 1964-го року, який встановив цей пам'ятний день на 19-го листопада. Так, традиційно на честь героїв минулої війни, ракетники і артилеристи святкують свій професійний день двічі.

Сучасні Збройні Сили неможливо зараз уявити без використання ракетних технологій і застосування професійної артилерії. Вони довели свою високу ефективність на практиці в ряді військових конфліктів. Ракетники і артилеристи продовжують нести свою військову службу в складі Української Армії, постійно підтримуючи не тільки високу бойову готовність та професіоналізм, а й підтримують високі морально-патріотичні традиції, зміцнюючи авторитет української державності.

За військової традиції в "День ракетних військ і артилерії" керівники країни і вищі чини Міністерства Оборони України вітають своїх колег з цим військовим професійним святом. Військовослужбовці які відзначилися, представляються до державних нагород, присвоєння позачергового військового звання. Проводиться вручення пам'ятних подарунків і урядових грамот з подяками від командування, влаштовуються святкові концерти та різноманітні заходи за участю ветеранських організацій.

Останні новини Чернігівщини

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00 15:02

О 09 год. 03 хв. 17 квітня ворогом здійснено ракетний обстріл території міста Чернігова. Сталося пряме влучання в будівлю соціальної інфраструктури.

Увага! Тимчасові зміни у русі громадського транспорту! 12:27

Тролейбусні маршрути № 10 та №11 тимчасово (до усунення наслідків ракетного удару) не працюватимуть.

Вранці 17 квітня росіяни завдали 3 ракетних ударів по Чернігову. 12:18

"Наразі триває пошуково-рятувальна операція. Зараз вже можу казати про 9 загиблих, вбитих російськими терористами. Більше 20 поранених", - сказав в інтерв'ю телеканалу 1+1 начальник Чернігівської ОВА Вʼячеслав Чаус.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 08:45

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 4 пожежі та 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення. Внаслідок цих подій загинула 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини