Апетитна сухом’ятка: 8 рецептів смачних гарячих бутербродів
Це найпопулярніша закуска в усьому світі, яку готують із найрізноманітніших складників. Бутерброди доречні й актуальні хоч щодня. Чудово поєднуються з борщем, салатами, як самостійна друга страва з чаєм чи кавою. Словом – смакують завжди.

Гарячі бутерброди: повна імпровізація і — твердий сир
Головна умова успіху цієї страви в тому, щоб хліб був під рукою, а начинку можна імпровізувати з усього, що знайдеться в холодильнику. Тут згодяться і яйця, і помідори, і ковбаска, і фарш, і навіть учорашнє картопляне пюре. Єдиною схожою ознакою для всіх гарячих бутербродів є твердий сир, який завершує начинкове асорті. Однак, якщо сиру нема, можна обійтися і без нього.
Зокрема, намастити бутерброд зверху майонезом, змішаним з товченим часником, або накрити його іншим шматком хліба, вмочити з обох боків у збите яйце і обсмажити. Хоча, як не крути, а з сиром смачніше, і тут не посперечаєшся.
Як уже говорилося, приготування бутербродів дозволяє вам імпровізувати на повну. Начинку обираєте собі до смаку. Можна взагалі приготувати одразу кілька видів бутербродів, особливо, коли чекаєте гостей.
Перевага гарячих бутербродів над холодними у тому, що вони настільки ситні, що цілком можуть бути самостійною стравою. Ними можна добряче наїстися, а не просто перекусити.
Ще однією характерною відмінною ознакою гарячих бутербродів від холодних, є розплавлений зверху сир, який, власне і робить цю страву такою смачною. Варто уявити лишень як він тягнеться і пахне — слинка тече одразу.
Першим бутербродом вважається хліб намазаний маслом. Потихеньку до нього додавалися різні начинки. Наразі кожна країна має свої правила і особливості приготування цієї страви.
Сьогодні ми вийдемо за скромні рамки типового приготування бутербродів то типу «ковбаса-сир» і розповімо вам про вісім варіантів приготування гарячих смаколиків. «Америки не відкриємо», але щось цікавеньке і особливе ви для себе точно знайдете.
Цікаво, що є гарячі бутерброди навіть із солодкими начинками, але про це – згодом. Отже, «поїхали».
1. Гарячі бутерброди з тертою картоплею
Інгредієнти: 4 картоплини, 400 г хліба чи батона, 1 ст. ложка олії, сіль, перець.
Як приготувати. Натерти сиру картоплю на тертці, посолити, поперчити за смаком. Хліб чи батон порізати, зверху рівномірно викласти картоплю. Картопляною стороною обережно викласти бутерброди на розігріту з олією сковорідку, смажити до золотистого кольору. Перевертати хліб не потрібно – смажити лише з одного боку.
2. Гарячі бутерброди з яйцем і сосисками
Інгредієнти: 1 яйце, 1 ст. ложка майонезу, 1 ч. ложка томатної пасти, 200 г сосисок, 200 г твердого сиру, 400 г хліба, 50 г вершкового масла, сіль, зелень.
Як приготувати. Яйце збити з майонезом і томатною пастою. Сосиски дрібно порізати. Сир потерти на тертці. Додати зелень, спеції. Все змішати, викласти на шматки хліба, а їх — на змащене маслом деко. Запікати в розігрітій до 180 градусів духовці 5-10 хвилин.
3. Гарячі бутерброди з картопляним пюре і сиром
Інгредієнти: для начинки №1: 200 г картопляного пюре, 1 яйце, 2 ст. ложки майонезу, зелена цибуля.
Для начинки №2: 100 г твердого сиру, 3 ст. ложки майонезу, 0,5 ч. ложки чорного перцю, кріп.
Як приготувати. Змішати окремо інгредієнти обох начинок. Змастити хліб першою начинкою, зверху – другою. Запікати в розігрітій до 180 градусів духовці 10 хвилин.
4. Гарячі бутерброди з грибами та сиром
Інгредієнти: 8 шматків хліба, 200 г свіжих печериць, 1 ст. ложка вершкового масла, 2 ст. ложки борошна, 0,5 скл. сметани, 1 помідор, 2 ст. ложки тертого сиру, 1 цибулина, сіль, перець.
Як приготувати. Гриби дрібно порізати, обсмажити на маслі. Додати борошно, сметану, сіль, перець і тушкувати, постійно помішуючи доти, доки соус загусне. Хліб намастити маслом, викласти грибний соус, далі — порізані кружальцями помідори і кільця цибулі. Зверху все посипати сиром. Запікати в духовці до зарум’янення.
5. Гарячі бутерброди з курячим філе і сиром
Інгредієнти: 8 шматків хліба, 200 г відвареного курячого філе, 200 г твердого сиру, 2 ст. ложки вершкового масла, сіль, перець.
Як приготувати. Хліб намастити маслом. Викласти порізане пластинками куряче філе, посолити, поперчити, посипати тертим сиром. Запікати в духовці до зарум’янення.
6. Гарячі бутерброди з шинкою, м’ясом і сиром
Інгредієнти: 10 шматків хліба, 200 г печеного м’яса, 200 г шинки, 200 г твердого сиру, 3 помідори, 2 яйця, 5 ст. ложок молока, сіль, перець.
Як приготувати. Шинку і бочок порізати тонкими пластинками і злегка підсмажити на сковорідці. Сир і помідори теж порізати тоненькими пластинами. На шматок хліба викласти по пластинці бочку, шинки, помідора і сиру. Накрити другим шматком хліба. Яйця збити з молоком, сіллю і перцем. Бутерброд вмочити у яйце з обох боків та обсмажити на розігрітій з олією сковорідці. Смажити до золотистого кольору з обох боків, перевертати обережно.
7. Гарячі бутерброди з плавленим сиром і часником
Інгредієнти: 10 скибок батона, 2 плавлених сирки, 4 зубки часника, 2 ст. ложки майонезу чи сметани, сіль, перець, зелень.
Як приготувати. Батон трішки обсмажити з одного боку на олії. Сир потерти на тертці, змішати з потовченим часником, подрібненою зеленню, майонезом, сіллю і перцем. Намастити начинкою обсмажений бік батона і поставити у розігріту до 180 градусів духовку на 5 хвилин.
8. Гарячі бутерброди з фаршем і сиром
Інгредієнти: 10 скибок батона, 2 яйця, 1 ст. ложка борошна, 300 г будь-якого фаршу, 200 г твердого сиру, 1 цибулина, сіль, перець.
Як приготувати. Яйця збити з молоком, вмочити в цю суміш батон і просмажити з обох боків. Фарш посолити, поперчити, викласти на скибки батона. Цибулю порізати півкільцями, викласти на фарш, зверху посипати тертим сиром. Запікати в розігрітій до 180 градусів духовці 10 хвилин.
Ну як, «нагнали» апетиту? Чудово. У вашому бажанні швидко і смачно перекусити вам, звісно, допоможуть гарячі бутерброди. Рецепти ви уже маєте, хліб вдома теж завжди присутній, і холодильник, сподіваємось, не порожній. Тож мінімум часу — на приготування, максимум — для гастрономічної насолоди.
Смачних вам гарячих бутербродів!
Останні новини Чернігівщини
Поки триває відновлення електропостачання, всі критичні служби діють за відпрацьованим планом – В’ячеслав Чаус про ліквідацію наслідків обстрілів енергосистеми 10:19
Ліквідація наслідків обстрілів енергооб’єктів російськими терористами – з цього питання начальник ОВА В’ячеслав Чаус провів термінове засідання обласної комісії з питань з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Залучено і всіх комунальні служби міста Чернігова.
«Вистояли. Вижили. Переможемо»: у Чернігові презентували фільм про захисників і захисниць та вручили почесні нагороди 09:38
Традиційно 1 жовтня українці відзначають День захисників і захисниць. В обласному центрі вітали військовослужбовців, рятувальників і правоохоронців.
День захисників та захисниць України: у Чернігові вшанували воїнів та підняли «Прапор Надії» 09:16
Учора у Чернігові біля Катерининської церкви замайорів «Прапор Надії». Це символ віри у повернення українських полонених і зниклих безвісти. Його підняв колишній військовополонений, воїн 119 окремої бригади Регіонального управління Сил ТрО «Північ» Сергій Маценко.
2 жовтня: цей день в Україні і світі 09:12
2 жовтня відзначають Міжнародний день боротьби проти насилля, Міжнародний день соціального педагога, Всесвітній день без алкоголю, Всесвітній день сільськогосподарських тварин, Всесвітній день повітряної кульки, Всесвітній день гри, День аудіофіла.
Прилуцькі поліцейські затримали чоловіка, який завдав смертельних тілесних ушкоджень власній матері 11:31
Оперативники Прилуцького районного відділу поліції затримали 45-річного мешканця Линовицької громади, який завдав своїй 70-річній матері тяжких тілесних ушкоджень, що призвели до її смерті. Чоловікові загрожує до 10 років позбавлення волі.