Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 00:00:46

Пельмені у головній ролі: 5 варіантів страв

18.09.2016   11:59Агенцiя

Виявляється, з готових пельменів можна готувати різноманітні страви. Пельмені можна тушити, смажити, запікати з різними інгредієнтами. Виходить дуже смачно, ситно і цікаво.

 

1. Запіканка з пельменів з сиром

Інгредієнти: 0,5 кг пельменів, 0,5 скл. сметани, 1 скл. томатної пасти, 50 мл олії, 2 цибулини, 4 морквини, 1 ст. ложка гірчиці, 1 скл. горошку, 150 г твердого сиру, спеції — за смаком.

Як приготувати.
Пельмені зварити. Цибулю дрібно порізати, моркву натерти на тертці.

Моркву і цибулю обсмажити на олії, додати томатну пасту, сметану, гірчицю, сіль, перець. Додати горошок, ще 5 хвилин просмажити. Додати пельмені, все змішати, посипати тертим сиром і запекти в духовці хвилин 40.



2.Пельмені під бринзово-часниковою шубою з томатами

Інгредієнти: 50 штук пельменів, 100 г бринзи, 100 г твердого сиру, 1 яйце, 2 помідори, 1 зубок часника, зелень.

Як приготувати. Сир і бринзу натерти. Змішати з часником, яйцем, зеленню. Помідори порізати напівкільцями. Пельмені відварити до напівготовності, викласти у форму для запікання, зверху – помідори і накрити все сирною масою. Поставити в розігріту до 180 градусів духовку на хвилин 10.

3.Пельмені в горщику

Інгредієнти: 1 кг пельменів, 1 л молока, 200 г твердого сиру, зелень, сіль, майонез, чорний перець.

Як приготувати.
Пельмені розкласти у горщики. Залити молоком, посолити. Зелень дрібно порізати, розкласти у горщики. Сир натерти і теж розкласти. Зверху – майонез. Закрити кришками і поставити в розігріту до 220 градусів духовку на 25 хвилин. Якщо потрібно, щоб рідини не було, пельмені після вимкнення духовки потрібно ще хвилин 10 там потримати.



4. Пельмені в омлеті

Інгредієнти: 10 пельменів, 3 яйця, 50 мл молока, 50 г твердого сиру, сіль, сода.

Як приготувати. Пельмені відварити. Молоко, яйця, сіль і соду (на кінчику ножа) збити. Підсмажити омлет – з одного боку до готовності, з іншого – ледь-ледь. На добре обсмажений бік викласти пельмені. Накрити іншою половиною омлету і присипати тертим сиром. Добре присипати шов, бо коли сир розплавиться, він склеїть омлет. Відправити страву в духовку або мікрохвильову на 5 хвилин. Порізати на порції.



5. Пельмені в духовці, запечені з печінкою

Інгредієнти: 900 г пельменів, 300 г печінки, 200 г сметани, 2 ст. ложки томатної пасти, 1 цибулина, бульйон, вершкове масло.

Як приготувати. Пельмені відварити у воді зі спеціями 2 хвилини. На дно керамічної форми покласти трішки вершкового масла, викласти пельмені. Печінку порізати тонкими смужками. Цибулю дрібно порізати, швидко обсмажити на олії, покласти печінку, посолити і теж швиденько присмажити. Бульйон закип’ятити. Сметану змішати з томатом, додати трішки бульйону. Печінку викласти на пельмені, зверху – соус. Залити бульйоном, поставити в розігріту духовку на 30 хвилин. Подавати страву гарячою.



Ость так, з простих і звичних усім пельменів, виходять креативні, вишукані і незвичні страви. А головне — смачні, поживні і корисні. Тож, готуйте, експериментуйте і смакуйте.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини