Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 19 березня, 12:52:12

Чим корисна картопля для краси та здоров'я: народні рецепти

04.09.2016   18:02Агенцiя

Картоплю в Україні жартома називають "другим хлібом". Плоди цієї рослини не лише смачні та ситні, а й корисні для здоров'я та краси. Кілька народних рецептів використання картоплі пропонуємо і ми.

Картопляний відвар для краси

Ванночка для рук з відвару картоплі. Для підготовки ванночки варто просто відварити картоплю в мундирах, а відвар перелити в іншу посудину. Коли трохи охолоне, опустіть туди руки і тримайте близько 30 хв. Так руки стануть м'якими і ніжними.

Такий відвар з картоплі можна використати і для лікування загрубілих п'яток. Просто робіть ванночки для ніг з відвару цієї рослини і через кілька днів помітите результат.

Крім цього, картопляним відваром можна ополіскувати волосся. Спочатку добре вимийте волосся шампунем, після чого прополосніть картопляним відваром і не змивайте. Відвар зробить ваше волосся м'якшим і надасть йому об'єму.

Маски для обличчя з картоплі

Ліфтинг-маска. Почистьте одну картоплину та натріть. В пюре додайте потерте яблуко (без шкірки). Все змішайте і нанесіть на обличчя на 15-20 хв. Потім змийте теплою мінеральною водою.

Для сухої шкіри відваріть одну очищену картоплину, потім розімніть і почекайте, поки охолоне. Сюди додайте яєчний жовток і 1 ст.л. домашнього молока. Нанесіть маску на обличчя на 20-30 хв, після чого вмийтеся відваром ромашки, календули або шавлії.

Для жирної шкіри зваріть також одну очищену картоплину, розімніть і додайте 1/3 частину банана, все перемішайте. Нанесіть маску на обличчя на 15-20 хв, потім змийте відваром зеленого чаю.

Крім того, що картопля - чудовий косметичний засіб, вона є гарним помічником при різних захворюваннях:

Для покращення зору 1 ст.л. подрібнених паростків картоплі залийте 1 склянкою горілки. Настоюватися суміш має в темному місці 1 тиждень. Потім настоянку пийте по 1 ч.л. 3 рази в день за півгодини до прийому їжі.

При ангіні рекомендують пити вижатий і відстояний протягом 1 год. картопляний сік, який змішують з журавлиним соком у пропорції 1:1. Пити сік потрібно 3 рази в день по півсклянки. Крмі цього, при ангіні можна полоскати горло соком картоплі, розведеним з водою навпіл (4-5 разів на добу).

Для профілктики захворювань серця раз в тиждень замість звичної їжі варто цілий день їсти картоплю, відварену в шкірці. Бажано їсти її разом зі шкіркою.

Для лікування бронхіту відваріть картоплю разом зі шкіркою, і зробіть пюре (шкірку не знімати). Додайте в пюре 1 ст.л. гірчиці і 2 ст. л. олії. Пюре викладіть на бавовняну серветку і помістіть на груди або спину хворого тканиною вниз, накрийте целофаном і утепліть рушником. Компрес тримати півгодини.

Будьте здорові!

Останні новини Чернігівщини

У Чернігові пройшла консультаційна зустріч щодо монетизації локальних медіа під час війни 12:36

Монетизувати локальне медіа, навіть під час війни, цілком можливо. Дієвими порадами щодо збільшення прибутковості з чернігівськими медійниками поділилися медіаекспертки, засновниці видання Speka.Media Катерина Венжик та Юлія Даниленко під час консультаційної зустрічі у регіональному хабі Інституту масової інформації «Медіабаза. Чернігів», яка пройшла 16 березня.

У січні-лютому 2024 року місцеві бюджети Чернігівщини отримали 1,4 мільярди гривень податків та зборів

У січні-лютому 2024 року місцеві бюджети Чернігівщини отримали 1,4 мільярди гривень податків та зборів 10:32

У Головному управлінні ДПС у Чернігівській області повідомили, що до місцевих бюджетів усіх рівнів Чернігівської області за січень-лютий 2024 року надійшло 1,4 млрд грн від сплати податків і зборів. Із загальної суми в обласний бюджет спрямовано 0,2 млрд грн, решту коштів отримали бюджети територіальних громад.

У Чернігівському районі поліцейські зупинили нетверезу водійку, вміст алкоголю в крові якої перевищував допустиму межу майже у 13 разів 10:27

Інспектори групи реагування патрульної поліції склали на правопорушницю адміністративний протокол за фактом керування транспортом у нетверезому стані. Загалом упродовж тижня поліція Чернігівського району задокументувала 30 фактів скоєння таких правопорушень.

 Менські поліцейські викрили чоловіків, які підозрюються у незаконному полюванні

Менські поліцейські викрили чоловіків, які підозрюються у незаконному полюванні 10:25

За фактом незаконного полювання правоохоронці відкрили кримінальне провадження. Тривають слідчі дії.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:19

Протягом минулої доби зареєстровано 7 небезпечних подій, а саме: 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення та 6 пожеж. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини