Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 16:00:20

Організатори впевнені, що це – лише початок нового старту

03.09.2016   09:10Агенцiя

Останні дні літа кожен проводив по своєму. Однак 45 молодих, активних, завзятих хлопців та дівчат – вихованців клубів за місцем проживання, спортивних шкіл, за-гальноосвітніх шкіл міста та оргкомітет – провели їх так, що ніхто не скаже – дарма!

Табір «Юний турист», який розташувався у лісі неподалік села Количівка, заповнився позитивом із 24 серпня, саме у день Незалежності. Дощ та негода, які зранку затягнули небо хмарами, вже до обіду розвіялися і всі шість днів, протягом яких проходив табір, стояла сонячна и тепла погода.

За рахунком – вже одинадцятий рік поспіль. Однак якщо попередні 10 років збиралася молоді люди із 18 до 25 років, які вже є активом громадських організацій та студентського самоврядування, то саме з цього року організатори табору – Управління у справах сім’ї, молоді та спорту міської ради та «Центр по роботі з дітьми та молоддю за місцем проживання» вирішили різко змінити концепцію табору.

І до участі у конкурсному порядку відбиралися такі ж активні і завзяті, однак школярі 9-11 класів. Саме для того, щоби навчити, підготувати їх до подальшого життя із активною громадянською позицією.

Вже із самого початку учасники поринули у вир тренінгів, диспутів, практикумів, семінарських занять, які розпочиналися одразу після сніданку та переходили після обіду у спортивні змагання, квести, інтелектуальні турніри. Ну а увечері – у розважальні заходи, перегляди кінофільмів, пісні біля вогнища. Та навіть вночі спокою не було – нічний квест показав, що навіть у екстремальних обставинах молодь готова виконувати завдання у обмежений період часу. Святкування Дня незалежності, фестиваль народів світу, День англійської мови, зустрічі із делегацією молодих службовців із Німеччини, туристичний похід із тренінгами по спортивному туризму та долікарської підготовки, тренінги і практикуми з ораторського мистецтва, дебати, написання проекту програми «Молодь Чернігова», ярмарок вмінь від гостей із числа «випускників» (під час якої і організатори і учасники ділилися навиками майстерності з паперової пластики, малювання, ори гамі, написання статей та прес-релізів, розпису і ліпки із сирого ті-ста, плетіння, боді-арту, тощо), інтелектуальний баскетбол – кожен зміг знайти собі цікаве заняття, набути навиків і практичних вмінь.

А підсумок дня – «свічки», під час яких групи збиралися у зручних місцях, гасили світло та лише при вогні свічки ділилися найпотаємнішим, тим, що наболіло за день або навпаки – сподобалося. І навіть були сльози, хоча це були сльози очищення та позитиву… І умовний «відбій» не був часом відліку сну. Бо були іще нічні сидіння біля вогнища під гітару, «нічний кінозал» із переглядом фільмів через проектор. Однак кожного ранку, незалежно від часу сну рівно о 8,00 всі збиралися на веселу зарядку і знову кидалися у вир заходів.

Роз’їзд. Палаючі очі, дружній настрій, радість і завзяття, спілкування, обмін побажаннями, вручення сертифікатів учасникам і грамот представникам оргкомітету з рук начальника управління у справах сім’ї, молоді та спорту Андрія Дериземлі.

Однак організатори впевнені, що це – лише початок нового старту, нової активної молоді, нових волонтерів, які знання та вміння понесуть до таких же молодих лідерів у школах та клубах за місцем проживання. Впевнений, що вони «заплатять іншому». Передадуть добро по колу. Не чекаючи відповіді. Просто знаючи тепер, що біда, розділена із Другом – лише півбіди, а радість, розділена з Друзями – подвійна!

Оргкомітет - команда відділу у справах сім‘ї та молоді управління у справах сім’ї, молоді та спорту щиро дякує молодим волонтерам, які допомогли у організації та проведенні табору «Перехрестя – ЮНЬ – 2016», Комунальному заклад у «Позашкільний навчальний заклад «Центр роботи з дітьми та молоддю за місцем проживання» Чернігівської міської ради, обласному центру дитячого та юнацького туризму, комунальному виробничо-торгівельному підприємству «Шкільне».


Валерій Семенець, «начальник молодіжного табору «Перехрестя-ЮНЬ-2016»

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини