Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 00:21:22

Чернігів не змінив своїх традицій до Дня Незалежності. ВІДЕО

25.08.2016   08:09Агенцiя

Країна сьогодні святкує 25-річчя. Навіть вранішній дощ не зіпсував святкового настрою.

Традиційні гуляння до Дня Незалежності України у Чернігівському міському парку культури та відпочинку все одно зібрали чернігівців цілими сім’ями. Велика кількість різноманітної їжі та розваг. Танці, пісні, конкурси. Традиційно у День Незалежності у парку проводять виставку квітів. Квіткові композиції вражають своєю оригінальністю та яскравістю. Та все сьогодні присвячено ювілярці – Україні.

Мирного неба – саме це сьогодні найчастіше бажали одне одному чернігівці. А ще розвитку, процвітання та щастя. Сьогодні ледь не на кожному кроці можна було побачити людей у вишиванках. Для великої «смачної родини» Сироїжко, Ковбаса та Луцик — це вбрання має особливу цінність.

родини Сироїжко, Ковбаса та Луцик: Це сімейна традиція. Кожен підбирав вишиванки сам. Щоб до свята всі були гарні та красиві». У День Незалежності «смачна родина» замість банальних привітань вирішила гуртом виконати гімн України.

Найбільше у цей день очікують фестиваль «Сорока ух». Найкращі кулінари готують юшку за своїми оригінальними рецептами. Цьогоріч страв хоч було і не 40, проте найголовніше, кажуть учасники, аби всім вистачило скуштувати хоча б дві або три. А тому варили багатенько. Вадим Піщур – боєць батальйону «Чернігів» — готував уху за рецептом, який сам вдосконалив. Наразі боєць перебуває у центрі реабілітації. Кухар каже, цю страву один раз довелося готувати для своїх побратимів у зоні АТО. Проте такими стравами там щодня не посмакуєш. Не до цього. Зараз готують для душі. Аби відволікти думки.

Не всі кухарі розповідають свої секрети приготування юшки. Проте, кажуть, головне готувати з душею.

Поки юшка вариться, гостей частували салом. Також готували плов із м’ясом. Нажаль, рецептом кухарі не поділилися. Проте варто сказати, у парку панував такий запашний аромат, що всі гості із виставки квітів поступово перебралися куштувати юшку.

 

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.