Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 15:53:34

31 липня - День працівників торгівлі

31.07.2016   07:59Агенцiя

Завжди і у всі часи його величність Торгівля мала найважливіше значення в економічному житті переважної більшості регіонів. Життя будь-якої повноцінної держави не можливо уявити без хороших і розвинених торгових відносин. Професія "продавець" одна з найбільш поширених і повсюдно затребуваних професій у світі.

Підкреслюючи глибоке визнання і колосальну соціальну відповідальність перед працівниками торговельних організацій, а так само працючих з ними в тісній співпраці працівниками комунального господарства і побутового обслуговування, ще в 1966-му році в Радянському Союзі було встановлено щорічне професійне свято, яке стало відзначатися в четверту неділю липня .

У роки перебудови, відповідно до Указу Президії Верховної Ради "Про внесення змін до законодавства СРСР про святкові і пам’ятні дні" від 1-го листопада 1988-го року № 9724-XI День працівників торгівлі офіційно перекочував на третю неділю місяця березня. Проте на той час свято, яке стало популярним в своїх колах народним святом, вже вийшло за межі офіційних Указів та Постанов. Отримавши офіційний привід відзначатися в березні, благополучно продовжувало святкуватися і "консервативно", в четверту неділю липня.

Після здобуття суверенітету, в деяких колишніх радянських республіках, наприклад в Білорусі та Україні, спробували декілька відновити історичну справедливість, але щоб не повторюватися перенесли День працівника торгівлі на останнє неділю липня. Тепер в Україні "День працівників торгівлі" святкується в останню неділю липня на підставі нового Указу Президента України від 5-го червня 1995 року за номером 427/95.

Цей "навар" працівники торгуючих організацій сприйняли позитивно з глибоким оптимізмом, можливо в силу специфіки своєї професії, приводів відсвяткувати свій професійний День додалося. І цілком заслужено, адже без торгівлі та праці наших шановних торгують різноманітними товарами і послугами працівників, просто немислимо уявити собі сучасний світ і наш повсякденний побут.

В 2016 році День працівників торгівлі (Колись і побутового обслуговування населення та житлово - комунального господарства) припадає на 31 липня.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини