Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 15:41:09

П’ять літніх салатів. Правила смачного і ситного приготування

24.07.2016   12:50Агенцiя

Що може бути приємніше у літню спеку за тарілочку свіжого, хрусткого, соковитого овочевого салатику? Максимум задоволення, мінімум калорій. Однак не всіх цей овочевий мінімум наситить. Особливо такий перекус не підходить чоловікам.

Як приготувати літній овочевий салат, щоб було і смачно, і ситно

До свіжих огірків, крім цибулі та зелені, можна додати круто зварене яйце, а замість олії заправити сметаною.

Помідори чудово поєднуються з макаронами. Заправляти такий салат можна як оливковою олією, так і сметаною, або майонезом. Подавати краще теплим, поки макарони не вистигли. А приправити можна петрушкою, базиліком та чорним перцем.



Надзвичайно поживний овоч – авокадо. Його можна поєднувати з яблуками і відвареною курячою грудкою. Таким салатом насититься навіть дуже голодний чоловік.

Салат з яблуком може пікантно доповнити оселедець.

Просто незамінний у літніх салатах сир – як твердий, так і кисломолочний. Він здатний додати ситності та естетики більшості овочевих салатів. Кладіть до такого салату побільше зелені – з сиром вона «звучить» просто ідеально.



Не забувайте також про оливки, насіння льону, кунжут і різноманітні горіхи. Додавання їх до салатів змінить як смакову, так і кольорову палітру.

Як зберегти в овочевих салатах максимум вітамінів?

Овочі слід купувати тільки свіжі, природного забарвлення, не гнилі і не пошкоджені.

Найкраще – сезонні овочі, які в цей час уже ростуть в городах.



Не купуйте відразу багато овочів та зелені. З кожним днем, проведеним навіть у холодильнику, ​​в них буде залишатися все менше вітамінів. Якщо не з’їли все за раз – розкладіть кожен вид зелені і овочів в окремі пластикові контейнери і зберігайте в холодильнику.

З редиски та моркви треба відразу ж зрізати зелене бадилля – воно витягує з овочів більшу частину вітамінів та поживних речовин.

Як різати овочі на салат?

Золоте правило: чим більші шматочки овочів, тим більше вітамінів у них зберігається. Ніж для нарізання має бути гострим і бажано з керамічним лезом, оскільки при контакті з овочевими соками металеве лезо окислюється. Зелень краще рвати руками. Посуд для приготування і сервірування теж дуже важливий: зупиніть свій вибір на скляному або керамічному салатнику.



Чим заправити салат?

Звичайно, тут справа індивідуального смаку, однак сметана та майонез та рафінована олія вважаються не найкращими заправками. Пропонуємо переглянути 7 рецептів салатних заправок без майонезу.

Рекомендується поливати нарізані овочі лимонним соком або соусом без жиру.



При цьому рослинну олію радять додавати в салат тільки після того, як він посолений і присмачений лимонним соком, перцем та іншими спеціями.

А найголовніше правило: заправляти салати безпосередньо перед вживанням! Мине 30 хвилин, і практично всі вітаміни безслідно зникнуть, залишиться лише клітковина.

Спеції до салатів

Щедро присмачуйте салати перцем, базиліком та іншими спеціями, які любите. Це не тільки смачно, а й корисно, оскільки спеції допомагають зберегти максимум вітамінів і збагачують салат ефірними маслами і мікроелементами. А замість звичайної кам’яної солі дієтологи радять брати морську, бо вона містить мікро- і макроелементи, корисні для здоров’я, і повністю розчиняється в нашому організмі, не накопичуючись, як інші види солі.

Сайт про їжу

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини