Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 11:03:36

Смаколики без духовки: 6 рецептів тортів без випікання

10.04.2016   10:06Агенцiя

Хочеться чогось смачненького, а часу не так вже й багато? І з тістом та новою духовкою вам так і не вдалося подружитися?

Пропонуємо вам приготувати 6 смачних тортів без випікання за нашими рецептами.

1. Торт-еклер

Інгредієнти:
500 мілілітрів молока, 50 грамів вершкового масла, 1 жовток, 7 столові ложки цукру, 2,5 столові ложки кукурудзяного крохмалю, 2 чайні ложки какао, ванільний цукор, печиво.

Рецепт. Молоко розділити на дві частини, одну поставити на вогонь і довести до кипіння, в іншій розвести крохмаль, додати 3 столові ложки цукру, яєчний жовток, ванільний цукор, добре збити і акуратно влити в гаряче молоко, постійно помішуючи, варити до загустіння. Зняти з плити і охолодити молочний пудинг. Форму для торта застелити пергаментом або фольгою, викласти спершу шар печива а потім шар пудингу і так продовжувати викладати шарами, але останній шар має бути з печива. 4 столові ложки цукру, какао та столову ложку молока перемішати, поставити на маленький вогонь, довести до кипіння і додати вершкове масло, перемішати. Шоколадом полити торт і поставити в холодильник на ніч.

2. Торт Мозаїка

Інгредієнти: 3 пакетики желе різних кольорів, 500 грамів сметани, 300 грамів фруктів, по 100 грамів цукру і крекерів, 50 мілілітрів води, 10 грамів желатину, ванільний цукор.

Рецепт. Воду довести до кипіння і залити желатин. Кольоровий желатин приготувати як вказано на упаковці і поставити в холодильник. Подрібнити печиво, фрукти помити і порізати шматочками. Для торта підійдуть як свіжі так і консервовані фрукти. Сметану збити з цукром, додати желатин, ванільний цукор, фрукти і печиво, перемішати. Кольорове желе дістати з холодильника, нарізати кубиками і додати в сметанкову масу, перемішати і вилити в формочку, поставити в холодильник на годину. Щоб легше дістати торт, формочку потримати в гарячій воді, а потім перевернути на тарілку.

3. Апельсиновий торт

І
нгредієнти: 3 апельсини, 1 пакетик апельсинового желе, 600 грамів сметани, 250 грамів печива, 130 грамів цукру, 20 грамів желатину, ванільний цукор.

Рецепт. Апельсинове желе приготувати як зазначено на упаковці. Желатин залити гарячою водою і залишити до набухання. Апельсин почистити, порізати на шматочки і викласти на дно формочки, залити апельсиновим желе, поставити в холодильник поки не застигне. Цукор збити зі сметаною і ванільним цукром, додати желатин і добре перемішати. Печиво подрібнити і додати в сметанний крем, ретельно перемішати. Дістати форму з холодильника і вилити крем на фрукти, поставити в холодильник до повного застигання. Перед подачею на стіл формочку занурити в гарячу воду і перевернути на тарілку.

4. Шоколадний торт з кисломолочним сиром

Інгредієнти: по 450 грамів сметани або йогурту і кисломолочного сиру, по півсклянки молока і цукру, 2 столові ложки какао, 20 грамів желатину, ванільний цукор за смаком.

Рецепт. Молоко довести майже до кипіння і залити ним желатин до набухання, час від часу перемішуючи. Кисломолочний сир пропустити через м’ясорубку або збити за допомогою блендера, додавши сметану, цукор, желатин з молоком і ванільний цукор. Сирну масу розділити на 2 частини, в одну з яких додати какао, ретельно перемішати до однорідного кольору. У форму вилити спершу або шоколадну або білу масу, на вибір і поставити в холодильник на 30 хвилин. Дістати з холодильника і вилити іншу сирну суміш, знову поставити в холодильник мінімум на 40 хвилин. Готовий торт прикрасити фруктами, шоколадом або горішками.

5. Сирний торт

Інгредієнти: 250 грамів кисломолочного сиру, 100 грамів вершкового масла, півсклянки сметани, 4 столові ложки цукрової пудри, крекер солодкий, сухофрукти до смаку.

Рецепт. Сухофрукти залити гарячою водою на 20 хвилин, процідити і дрібно порізати. М’яке вершкове масло перемішати з сметаною, цукровою пудрою, кисломолочним сиром та сухофруктами. Форму для торта застелити пергаментом, викласти шар крекерів і полити сирним кремом і так зробити декілька шарів. Торт поставити в холодильник на 2 години. Перед подачею прикрасити шоколадом, какао, горіхами або свіжими фруктами.

6. Торт «Виноградинка»

Інгредієнти:
1 плитка шоколаду, 1 пакетик желе зеленого кольору, 700 грамів жирної сметани, 1 склянка цукру, 300 грамів печива, 150 мілілітрів води, ванільний цукор, виноград без кісточок, сухофрукти за смаком.

Рецепт. Воду довести до кипіння і залити желатин, залишити на деякий час, щоб він набух, а желе зеленого кольору приготувати як написано на упаковці. Печиво подрібнити до крихт. Жирну сметану збити з цукром, додати ванільний цукор а потім желатин. Плитку шоколаду дрібно поламати. Щоб краще ламався, покласти на деякий час в холодильник. Сухофрукти залити гарячою водою, залишити на 30 хвилин, злити воду і дрібно порізати. Збиту сметану перемішати з сухофруктами і подрібненим печивом. Підготувати форму для торта. Краще взяти роз’ємну форму, в яку вилити третю частину сирної суміші, посипати шоколадом, знову частинку сирної маси, шоколад і поверх знову сирну масу. Поставити торт в холодильник мінімум на 30 хвилин. Виноград помити і порізати на половинки, викласти на торт і обережно залити зеленим желе. Поставити в холодильник до повного застигання.

Сайт про їжу

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини