Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 10:38:56

Пісний обід: 6 простих рецептів супів

03.04.2016   11:32Агенцiя

Під час посту харчуватися хочеться різноманітно і смачно, і пісна кухня, на щастя, це дозволяє — потрібно лише знати рецепти, і тоді обмеження в харчуванні не будуть здаватися такими вже важкими.

Пісні рецепти супів допомагають не тільки правильно дотримуватися постів, але і організувати для шлунка «святкові розвантажувальні дні».

1. Класичний пісний гороховий суп-пюре

Цей рецепт горохового супу називається класичним тому, що він найпростіший у приготуванні. Для цієї страви не потрібно особливих навичок або незвичних продуктів. Такий простий і смачний супчик дуже добре підходить не тільки для пісного, а й для дієтичного харчування тих, хто хоче схуднути або стежить за своєю вагою.

Інгредієнти: 300 г гороху, 1500 мілілітрів води, 30 г  кореневої селери, 20 грамів кореня петрушки, 1 ріпчаста цибулина, 1 середня морква, 50 грамів рослинної олії, 2 щіпки солі, мелений коріандр, кріп за смаком (для подачі).

Рецепт: Для того, щоб приготувати такий суп, потрібно заздалегідь замочити горох у воді. Мінімум на п’ять годин, але можна поставити на ніч, так буде зручніше і зранку можна відразу починати готувати. Спочатку потрібно поставити варитися горох. Це займе півтори-дві години. В цей час займіться підготовкою решти продуктів. Порізати довгою соломкою  коріння селери і петрушки і додати його до гороху, який повинен в цей час закипіти. Пам’ятайте головне — не солити! У цей час цибулю порізати дрібними кубиками, а моркву натерти на крупній тертці. Ці порізані овочі смажити на рослинній олії до золотистого кольору. У той час, коли горох буде майже готовий, додати в суп цибулю, моркву і залишити доварюватися все разом. Після того, як страва трішки охолоне, за допомогою блендера  перетворити все в пюре. І лише після цього посолити і знову довести до кипіння. Подавати суп, трохи посипавши подрібненою зеленню кропу і не забудьте про незмінний компонент горохового супу – підсмажені гріночки. Все готово!



2. Пісний розсольник

Розсольник для багатьох — один із улюблених супів. Це пояснюється тим, що кислий смак добре зігріває, а це дуже актуально в холодну пору року. Цей ситний і густий смак і насичує, і заряджає бадьорістю і силами, і наповнює енергією. Це стосується і пісних його варіантів!

Інгредієнти: 2 л води, 1 склянка перлової крупи, 5 середніх картоплин, 1 морква, 1 цибулина, 1 невеликий білий корінь (пастернак, петрушка або селера), 3 квашені огірки, 0,3 склянки огіркового розсолу, соняшникова олія, лавровий лист, чорний перець горошком, сіль за смаком.

Рецепт: Добре промити перлову крупу і залити гарячою водою приблизно на годину. Очистити і порізати кубиками картоплю, подрібнити цибулю, на грубу тертку натерти моркву і біле коріння. Огірки можна очистити від шкірки, порізати кубиками або півкружечками. Приготувати засмажку: на олії спасерувати цибулю, моркву і біле коріння. Перловку, що настоялася, зварити до готовності протягом 1-1,5 години. Потім додати картоплю, спеції, трохи солі і ще проварити  20 хвилин. Після того, як додасте засмажку і квашені огірки, поварити суп ще 15 хвилин. В кінці приготування додати розсіл і довести до кипіння. Подавати розсольник потрібно теплим. Смачного!



3. Пісний овочевий суп-пюре

Інгредієнти: головка цвітної капусти, 2-3 картоплини, 1 морквина, 1 ріпчаста цибулина, кілька помідорів чері, зелень і спеції за власним смаком, дві щіпки борошна.

Рецепт: Картоплю, цвітну капусту порізати середніми шматочками. Закип’ятити воду, злегка підсолити і вкинути туди овочі. Цибулю подрібнити, обсмажити, додати до неї натерту моркву і ще смажити близько 7 хвилин. З помідорів чері зняти шкірку (перед тим опустивши їх в окріп), натерти на дрібній тертці і додати до моркви з цибулею. Далі до картоплі і капусти викласти всі тушковані овочі. Варити ще чверть години, потім за допомогою блендера їх подрібнити. Прикрасити готову страву зеленню. Пісний суп-пюре з овочів готовий!



4. Пісний суп у мультиварці

Мультиварка користується великою популярністю серед сучасних домогосподарок. Адже за допомогою цього пристрою готуються дуже смачні страви, витрачається набагато менше часу  і не потрібно постійно стояти біля плити. Пісні рецепти супів у мультиварці нині теж мають своїх кулінарних фанів.  Адже сучасні жінки дбають не тільки про свою фігуру, а й про здоров’я всієї родини.

Інгредієнти:  картопля, морквина, цибулина,  броколі, зелений горошок, рослинна  олія, спеції (перець, коріандр, сіль) за власним смаком.

Рецепт: Овочі ретельно вимити, порізати середніми шматочками. У чашу мультварки налити кілька крапель олії і злегка підсмажити цибулю. Потім додати нарізані кубиками моркву і картоплю. Включити програму «Смаження» на дві хвилини. Далі додати броколі, зелений горошок, спеції і залити необхідною кількістю води. Потім виставити програму «Суп» на 45 хвилин і натиснути «Старт». Пісний суп у мультиварці готовий після 10-хвилинного настоювання. Подавати апетитну, ароматну і корисну гарячу страву з тостами або грінками із чорного або білого хліба (кому як подобається).



5. Пісний капусняк з грибами

Інгредієнти: 300-350 г квашеної капусти, 250-350 г печериць, 1 морквина, 2-3 картоплини, 1-2 стебла селери, пів цибулини,3-4 зубці часнику, 1-2 ст. ложки оплатної пасти, 2,5 л овочевого бульйону або води, 2 ст. л. олії, лавровий лист, зелень, мелений коріандр, сіль, чорний мелений перець за смаком.

Рецепт: Капусту кілька разів промити холодною водою. Печериці порізати пластинками, моркву соломкою, картоплю брусочками. У каструлі розігріти олію, додати порізану цибулю і смажити приблизно 5 хвилин. Додати гриби і готувати на великому вогні приблизно 4-5 хвилин. Покласти подрібнений часник і готувати 30-45 секунд. Додати капусту, залити бульйоном і довести до кипіння на великому вогні. Варити приблизно 5 хвилин. Додати картоплю, порізану селеру, томатну пасту і спеції. Довести до кипіння, прикрити кришкою і варити 15 хвилин або до готовності овочів. Дати настоятися приблизно 10 хвилин і подавати.



6. Гострий овочевий суп з рисом

Секрет цього супу полягає в поєднанні зігрівальної гостроти перцю чилі з легкою лимонною кислинкою. А рис зробить юшку ще більш насиченою і живильною.

Інгредієнти: 1 велика цибулина, 2 ст. л. оливкової олії, 2-3 зубці часнику, 2 середні морквини, 2 стебла селери, 2 ч. л. сухого чебрецю, 0,5 ч. л. сухого перцю чилі, 3 цибулини-порей, 2,5 л овочевого бульйону, 1 банка (450 г) томатів у власному соку, 2-3 ст. л. рису, сіль, перець — за смаком, 1 ст. л. лимонного соку.

Рецепт: У великій каструлі нагріти оливкову олію на середньому вогні. Дрібно посікти цибулю і пасерувати протягом 5 хвилин, додати подрібнений часник і смажити ще 1 хвилину. Додати моркву і селеру, довільно порізані, чебрець, перець чилі і порізану кільцями цибулю-порей. Тримати на вогні протягом 3-4 хвилин, постійно помішуючи. Влити бульйон, томати разом з рідиною (якщо вони цілі, порізати) і промитий рис. Довести до кипіння і зменшити вогонь до мінімального. Варити близько 30 хвилин.

Додати сіль, перець і лимонний сік. Цим рецептом ви здивуєте ваших рідних!



І наостанок маленькі хитрощі приготування пісного супу:

Для насиченого смаку бульйону овочі в ньому рекомендується варити не менше години на маленькому вогні.

Обов’язково накривати каструлю із супом кришкою, щоб не руйнувалися вітаміни.

Пісні овочеві супи не рекомендується вживати відразу ж після готування. Для поліпшення смаку потрібно дати їм деякий час (10-15 хвилин, щоб вони настоялися).

Отож, пісний обідній стіл може перетворитися на яскраве  і смачне частування. Для цього потрібно зовсім небагато: ваша фантазія і наші поради. Смачного вам посту!

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини