Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 22:39:43

ТОП-12 найцікавіших фактів про щастя

20.03.2016   11:53Агенцiя

20 березня, за рішенням ООН, у світі відзначають Міжнародний день щастя

У 2012 році ООН проголосила 20 березня Міжнародним днем щастя з метою підтримати ідею про те, що прагнення до щастя є загальним почуттям для всіх людей нашої планети.

Ініціатори свята брали за основу і думку про те, що щастя є однією з основних цілей людства, у зв'язку з чим засновники закликають всі країни направити зусилля на поліпшення добробуту кожної людини.

Пропонуємо найцікавіші факти про це чудове відчуття.

1. Найщасливішою країною світу в 2014 році визнана Фіджі. Опитування проводилося серед 65 країн, в якому взяли участь 64 тисячі респондентів. Серед опитаних громадян 65 країн світу щасливими себе вважають 70% населення. В "індексі щастя" перше місце посіла Фіджі, найнещаснішою країною визнаний Ірак. Африка та Азія лідирують у рейтингу найщасливіших країн, а традиційно найнещаснішими почуваються мешканці Західної Європи.

2. В Україні 7 населених пунктів мають похідну назву від цього найкращого почуття. Зокрема, в Україні є село Щасливе Бахчисарайського району в Криму, село Щасливе, Стрийський район (Львівська область), таке ж село в Київській області, Кіровоградській, Закарпатській та Запорізькій.Також є сумнозвісне місто в Луганській області – Щастя.

3. Щастя має ціну. Експерти порахували ціну щастя в різних країнах та виявили, що найдешевше щастя в Ізраїлі ($4491 на людину), а найдорожче – в Катарі ($14609). Свої підрахунки вони робили на підставі рівня життя, спираючись на дані Світового Банку про ВНП на душу населення та оцінку щастя.

4. Попри це, щастя таки не в грошах, що доводить ще одне дослідження. Вчені виявили, що зріст доходів після досягнення певного рівня (зокрема $80 тис. на рік для громадян США) припиняє приносити щастя.

5. Щастя не обов’язково залежить від зовнішніх факторів. Щасливими людей роблять гормони. Щастя – це біохімічні процеси, пов’язані з гормонами серотоніном, дофаміном та ендорфінами.

6. Посмішка, навіть без причини, може зробити щасливим. Вчені виявили, що під час посмішки м'язи обличчя подають сигнал в мозок, який і зреагує радісним настроєм. Окрім цього, заняття спортом та ультрафіолет можуть зробити щасливими. Інтенсивні фізичні вправи стимулюють виробіток дофаміну, а перебування на сонці збільшує концентрацію серотоніну.

7. Одружені люди щасливіші за неодружених.

8. Попри те, що визначити тривалість щастя важко, вчені вирахували, що щасливі обійми в середньому тривають 3 секунди.

9. Здорові люди на 20% щасливіші за хворих.

10. На 50% щастя залежить від генів, на 10% - від умов життя і на 40% - від конкретної ситуації.

11. Негативні емоції потрібні людині, адже відчуття щастя підтримується емоційним контрастом.

12. Енергія позитивних емоцій сильніша за енергію негативних.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини