Смачні рецепти вихідного дня: пляцок “КРУВКА” (“Корівка”)
Що являє собою цей пляцок – бісквіт з кремом, два шари печива з вареною згущенкою між ними та кавове суфле зверху. Перфектний смак, оригінальне поєднання інгредієнтів і дуже смачний пляцок – як результат.
					Печиво до цього пляцка ліпше брати тверде: крекер вершковий, “Корівка” чи ще якесь. Печиво
“До кави” краще не брати, бо воно набирає вологу і його стає дуже багато.
Iнгредієнти:
Бісквіт: 8 яєць, 240 г борошна, 200 г цукру, 0,5 ч.л. розпушувачу
Крем: 1 уп. солодкого пудингу, 1,5 скл. молока, 300 г масла
Кавове суфле: 2 ст.л. желатину, 1,5 скл. молока, 1 ч.л. розчинної кави, 2 уп. загущувачу для молока (або упаковка крему, що збивається на молоці)
близько 200 г печива (краще крекери або якесь тверде, типу “Корівка”)
1-1,5 банки вареної згущенки
Приготування:
Бісквіт. Приготуйте бісквіт з 8 яєць. Для цього білки збийте на круту піну, поступово додаючи цукор. Тоді додатйе жовтки і злегка вимішайте ложкою. По тому акуратно і поступово всипте просіяне борошно, перемішане з розпушувачем. Можна замінити частину борошна 1-2 ст.л. кокосової стружки, за бажанням. Акуратно вимішайте ложкою.
Тісто викладіть до форми на пергамент і випікайте близько 40 хвилин при температурі 180°-200°С. Як охолоне, розріжте готовий бісквіт на два коржі.
Крем. Зваріть пудинг за інструкцією, але на 1,5 скл. молока, щоб був твердіший. Викладіть його у посудину і залиште вистигнути. Тоді з масла та пудінгової маси приготуйте крем. Для цього спочатку збийте міксером масло, яке має бути кімнатної температури, і до нього по одній ложці додавайте пудингову масу, продовжуючи збивати до утворення однорідної маси. Усілякі есенції, ароматизатори, коньяки – це все вітається і додається за бажанням.
Складаємо пляцок таким чином: нижня частина бісквіту, тоді половина крему, верхня частина бісквіту, друга половина крему. Зверху викладаємо шар печива, тоді шар вареної згущенки, знову печиво. На печиво викладаємо кавове суфле.
Суфле. Желатин розведіть у 100 г води, а як розбухне, загрійте на плиті. Потрібно, щоб усе добре розчинилося, але не кипіло. Вистудіть желатин до кімнатної температури.
У холодному молоці розчиніть 1 ч.л. розчинної кави, тоді додайте загущувач і збийте. Замість молока із загущувачем можна використати вершки для збивання – думаю, ефект буде той самий, тільки трохи жирніше. І коли та маса буде збита, додайте  вистиглий желатин і ще трохи збийте. Але не дуже довго, бо та маса швидко застигає.
Практично одразу потрібно накладати це суфле на верхній шар печива і швиденько рівняти. Боки пляцка можна вирівняти або цією пінкою, або кремом. Присипте зверху за бажанням шоколадом, кокосовою стружкою чи іншою посипкою для краси.
Смачного вам пляцка :).
Останні новини Чернігівщини
Просив неправомірну вигоду за непроведення перевірок ДАБІ – посадовця засуджено до 5 років за ґратами 17:48
За публічного обвинувачення прокурорів Чернігівської обласної прокуратури визнано винним колишнього начальника відділу Управління Державної архітектурно-будівельної інспекції у Чернігівській області у проханні та одержанні неправомірної вигоди службовою особою, яка займає відповідальне становище (ч. 3 ст. 368 КК України).
За працевлаштування молоді можна отримати компенсацію 17:26
Служба зайнятості допомагає молоді зробити перші кроки в кар’єрі, а роботодавцям — отримати фінансову підтримку за працевлаштування молодих спеціалістів.
Рятувальники Чернігівщини 100 разів залучалися до ліквідації пожеж та проведення інших невідкладних робіт 17:05
Упродовж минулого тижня (з 27 жовтня по 03 листопада 2025 року) вогнеборці ліквідували 43 пожежі, з яких: 24 - у житловому секторі, 7 - на об’єктах, 5 – на транспорті, 4 - у природних екологічних системах та 3 - інші.
“RetroHits” — енергія добра крізь час 16:34
Найяскравіша музика минулих десятиліть 1-го листопада 2025 року звучала зі сцени Чернігівського обласного філармонійного центру. Солісти філармонійного центру представили глядачам наповнені драйвом, емоціями та неповторною атмосферою популярні пісні 80-90 років у програмі “RetroHits”.
Співпраця з роботодавцями триває 16:10
«Зустрічаємося з роботодавцями, щоб не лише чути потреби бізнесу, а й діяти разом — оперативно та ефективно задля розвитку підприємств та працевлаштування людей». Про це сказала директорка Чернігівського обласного центру зайнятості Людмила Ключник під час робочого візиту до Ніжина.