Смачні рецепти вихідного дня: пляцок “КРУВКА” (“Корівка”)
Що являє собою цей пляцок – бісквіт з кремом, два шари печива з вареною згущенкою між ними та кавове суфле зверху. Перфектний смак, оригінальне поєднання інгредієнтів і дуже смачний пляцок – як результат.

Печиво до цього пляцка ліпше брати тверде: крекер вершковий, “Корівка” чи ще якесь. Печиво
“До кави” краще не брати, бо воно набирає вологу і його стає дуже багато.
Iнгредієнти:
Бісквіт: 8 яєць, 240 г борошна, 200 г цукру, 0,5 ч.л. розпушувачу
Крем: 1 уп. солодкого пудингу, 1,5 скл. молока, 300 г масла
Кавове суфле: 2 ст.л. желатину, 1,5 скл. молока, 1 ч.л. розчинної кави, 2 уп. загущувачу для молока (або упаковка крему, що збивається на молоці)
близько 200 г печива (краще крекери або якесь тверде, типу “Корівка”)
1-1,5 банки вареної згущенки
Приготування:
Бісквіт. Приготуйте бісквіт з 8 яєць. Для цього білки збийте на круту піну, поступово додаючи цукор. Тоді додатйе жовтки і злегка вимішайте ложкою. По тому акуратно і поступово всипте просіяне борошно, перемішане з розпушувачем. Можна замінити частину борошна 1-2 ст.л. кокосової стружки, за бажанням. Акуратно вимішайте ложкою.
Тісто викладіть до форми на пергамент і випікайте близько 40 хвилин при температурі 180°-200°С. Як охолоне, розріжте готовий бісквіт на два коржі.
Крем. Зваріть пудинг за інструкцією, але на 1,5 скл. молока, щоб був твердіший. Викладіть його у посудину і залиште вистигнути. Тоді з масла та пудінгової маси приготуйте крем. Для цього спочатку збийте міксером масло, яке має бути кімнатної температури, і до нього по одній ложці додавайте пудингову масу, продовжуючи збивати до утворення однорідної маси. Усілякі есенції, ароматизатори, коньяки – це все вітається і додається за бажанням.
Складаємо пляцок таким чином: нижня частина бісквіту, тоді половина крему, верхня частина бісквіту, друга половина крему. Зверху викладаємо шар печива, тоді шар вареної згущенки, знову печиво. На печиво викладаємо кавове суфле.
Суфле. Желатин розведіть у 100 г води, а як розбухне, загрійте на плиті. Потрібно, щоб усе добре розчинилося, але не кипіло. Вистудіть желатин до кімнатної температури.
У холодному молоці розчиніть 1 ч.л. розчинної кави, тоді додайте загущувач і збийте. Замість молока із загущувачем можна використати вершки для збивання – думаю, ефект буде той самий, тільки трохи жирніше. І коли та маса буде збита, додайте вистиглий желатин і ще трохи збийте. Але не дуже довго, бо та маса швидко застигає.
Практично одразу потрібно накладати це суфле на верхній шар печива і швиденько рівняти. Боки пляцка можна вирівняти або цією пінкою, або кремом. Присипте зверху за бажанням шоколадом, кокосовою стружкою чи іншою посипкою для краси.
Смачного вам пляцка :).
Останні новини Чернігівщини

СБУ викрила посадовця Чернігівської міськради на розкраданні бюджетних коштів, виділені на облаштування фортифікаційних споруд 12:20
Служба безпеки задокументувала протиправну діяльність керівника одного з управлінь Чернігівської міської ради, причетного до злочинної схеми із привласнення бюджетних коштів, виділених на облаштування фортифікаційних споруд.
На Донеччині прикордонники Чернігівського загону зірвали спроби ворожого наступу та полонили дев’ятьох окупантів 10:38
На Покровському напрямку, у День Незалежності України, воїни прикордонної комендатури швидкого реагування Чернігівського прикордонного загону вкотре довели: українська земля борониться мужньо й незламно.
Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:33
Протягом минулої доби зареєстровано 4 небезпечні події, а саме: 1 аварійну ситуацію на системах життєзабезпечення та 3 пожежі.
Знакове засідання регіональної комісії з реабілітації репресованих у Чернігові 10:27
22 серпня, напередодні відзначення Європейського дня пам’яті жертв сталінізму та нацизму, в Чернігові проведено засідання Регіональної комісії з реабілітації осіб, які потерпіли від репресій комуністичного тоталітарного режиму 1917—1991 рр

Злив 8 тонн дизельного пального – судитимуть начальника резервуарного парку 09:12
Прокурори Ніжинської окружної прокуратури направили до суду обвинувальний акт стосовно працівника приватного підприємства. Його обвинувачують у привласненні чужого майна, вчиненому у великих розмірах, в умовах воєнного стану (ч. 4 ст. 191 КК України).