Смачні рецепти вихідного дня: пляцок “КРУВКА” (“Корівка”)
Що являє собою цей пляцок – бісквіт з кремом, два шари печива з вареною згущенкою між ними та кавове суфле зверху. Перфектний смак, оригінальне поєднання інгредієнтів і дуже смачний пляцок – як результат.

Печиво до цього пляцка ліпше брати тверде: крекер вершковий, “Корівка” чи ще якесь. Печиво
“До кави” краще не брати, бо воно набирає вологу і його стає дуже багато.
Iнгредієнти:
Бісквіт: 8 яєць, 240 г борошна, 200 г цукру, 0,5 ч.л. розпушувачу
Крем: 1 уп. солодкого пудингу, 1,5 скл. молока, 300 г масла
Кавове суфле: 2 ст.л. желатину, 1,5 скл. молока, 1 ч.л. розчинної кави, 2 уп. загущувачу для молока (або упаковка крему, що збивається на молоці)
близько 200 г печива (краще крекери або якесь тверде, типу “Корівка”)
1-1,5 банки вареної згущенки
Приготування:
Бісквіт. Приготуйте бісквіт з 8 яєць. Для цього білки збийте на круту піну, поступово додаючи цукор. Тоді додатйе жовтки і злегка вимішайте ложкою. По тому акуратно і поступово всипте просіяне борошно, перемішане з розпушувачем. Можна замінити частину борошна 1-2 ст.л. кокосової стружки, за бажанням. Акуратно вимішайте ложкою.
Тісто викладіть до форми на пергамент і випікайте близько 40 хвилин при температурі 180°-200°С. Як охолоне, розріжте готовий бісквіт на два коржі.
Крем. Зваріть пудинг за інструкцією, але на 1,5 скл. молока, щоб був твердіший. Викладіть його у посудину і залиште вистигнути. Тоді з масла та пудінгової маси приготуйте крем. Для цього спочатку збийте міксером масло, яке має бути кімнатної температури, і до нього по одній ложці додавайте пудингову масу, продовжуючи збивати до утворення однорідної маси. Усілякі есенції, ароматизатори, коньяки – це все вітається і додається за бажанням.
Складаємо пляцок таким чином: нижня частина бісквіту, тоді половина крему, верхня частина бісквіту, друга половина крему. Зверху викладаємо шар печива, тоді шар вареної згущенки, знову печиво. На печиво викладаємо кавове суфле.
Суфле. Желатин розведіть у 100 г води, а як розбухне, загрійте на плиті. Потрібно, щоб усе добре розчинилося, але не кипіло. Вистудіть желатин до кімнатної температури.
У холодному молоці розчиніть 1 ч.л. розчинної кави, тоді додайте загущувач і збийте. Замість молока із загущувачем можна використати вершки для збивання – думаю, ефект буде той самий, тільки трохи жирніше. І коли та маса буде збита, додайте вистиглий желатин і ще трохи збийте. Але не дуже довго, бо та маса швидко застигає.
Практично одразу потрібно накладати це суфле на верхній шар печива і швиденько рівняти. Боки пляцка можна вирівняти або цією пінкою, або кремом. Присипте зверху за бажанням шоколадом, кокосовою стружкою чи іншою посипкою для краси.
Смачного вам пляцка :).
Останні новини Чернігівщини
Назарій Остапчук — чемпіон світу з пара-армрестлінгу! 12:16
З 10 до 23 вересня в місті Албена (Болгарія) відбувається чемпіонат світу з пара-армрестлінгу серед осіб з ураженнями опорно-рухового апарату та порушеннями зору.

Ринок праці мовою цифр 11:57
Спортсмени Чернігівщини здобули командні та особисті нагороди чемпіонату України з бойового самбо 11:53
Цими вихідними у Києві паралельно з Кубком України серед дорослих розділ «Лайт» відбувся і чемпіонат України з бойового самбо розділ «Про-фул» серед дітей старшого віку (2015-2016 рр.н.), юнаків молодшого віку (2013-2014 рр.н.) та юнаків середнього віку (2011-2012 рр.н.)

Вирубка дерев через службову недбалість – засуджено майстра лісу 11:50
За публічного обвинувачення прокурорів Спеціалізованої екологічної прокуратури (на правах відділу) Чернігівської обласної прокуратури визнано винним майстра лісу підприємства лісокористувача, що входить до сфери управління ДП «Ліси України» у службовій недбалості, яка завдала істотну шкоду охоронюваним законом державним інтересам (ч. 1 ст. 367 КК України).

Підтримуємо український бізнес разом з Червоним Хрестом 11:37
Кожен підприємець на старті потребує підтримки та порад від досвідчених фахівців. Вчора під час онлайн-заходу для учасників програми REDpreneurUA консультації надавала фахівець Чернігівського регіонального офісу підтримки малого і мікробізнесу «Зроблено в Україні».