Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 10:57:55

Смачні рецепти вихідного дня: пляцок “КРУВКА” (“Корівка”)

07.02.2016   14:42Агенцiя

Що являє собою цей пляцок – бісквіт з кремом, два шари печива з вареною згущенкою між ними та кавове суфле зверху. Перфектний смак, оригінальне поєднання інгредієнтів і дуже смачний пляцок – як результат.

Печиво до цього пляцка ліпше брати тверде: крекер вершковий, “Корівка” чи ще якесь. Печиво
“До кави” краще не брати, бо воно набирає вологу і його стає дуже багато.

Iнгредієнти:

Бісквіт: 8 яєць, 240 г борошна, 200 г цукру, 0,5 ч.л. розпушувачу

Крем: 1 уп. солодкого пудингу, 1,5 скл. молока, 300 г масла

Кавове суфле: 2 ст.л. желатину, 1,5 скл. молока, 1 ч.л. розчинної кави, 2 уп. загущувачу для молока (або упаковка крему, що збивається на молоці)

близько 200 г печива (краще крекери або якесь тверде, типу “Корівка”)
1-1,5 банки вареної згущенки

Приготування:

Бісквіт. Приготуйте бісквіт з 8 яєць. Для цього білки збийте на круту піну, поступово додаючи цукор. Тоді додатйе жовтки і злегка вимішайте ложкою. По тому акуратно і поступово всипте просіяне борошно, перемішане з розпушувачем. Можна замінити частину борошна 1-2 ст.л. кокосової стружки, за бажанням. Акуратно вимішайте ложкою.

Тісто викладіть до форми на пергамент і випікайте близько 40 хвилин при температурі 180°-200°С. Як охолоне, розріжте готовий бісквіт на два коржі.

Крем. Зваріть пудинг за інструкцією, але на 1,5 скл. молока, щоб був твердіший. Викладіть його у посудину і залиште вистигнути. Тоді з масла та пудінгової маси приготуйте крем. Для цього спочатку збийте міксером масло, яке має бути кімнатної температури, і до нього по одній ложці додавайте пудингову масу, продовжуючи збивати до утворення однорідної маси. Усілякі есенції, ароматизатори, коньяки – це все вітається і додається за бажанням.

Складаємо пляцок таким чином: нижня частина бісквіту, тоді половина крему, верхня частина бісквіту, друга половина крему. Зверху викладаємо шар печива, тоді шар вареної згущенки, знову печиво. На печиво викладаємо кавове суфле.

Суфле. Желатин розведіть у 100 г води, а як розбухне, загрійте на плиті. Потрібно, щоб усе добре розчинилося, але не кипіло. Вистудіть желатин до кімнатної температури.

У холодному молоці розчиніть 1 ч.л. розчинної кави, тоді додайте загущувач і збийте. Замість молока із загущувачем можна використати вершки для збивання – думаю, ефект буде той самий, тільки трохи жирніше. І коли та маса буде збита, додайте  вистиглий желатин і ще трохи збийте. Але не дуже довго, бо та маса швидко застигає.

Практично одразу потрібно накладати це суфле на верхній шар печива і швиденько рівняти. Боки пляцка можна вирівняти або цією пінкою, або кремом. Присипте зверху за бажанням шоколадом, кокосовою стружкою чи іншою посипкою для краси.

Смачного вам пляцка :).

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини