Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 19 березня, 05:37:41

Вишукана одноманітність: 8 ресторанів світу, де готують одну страву

07.02.2016   11:50Агенцiя

Щоб ресторан був успішним, процвітав і користувався великою популярністю серед гурманів, не обов’язково постійно оновлювати меню, збільшувати асортимент страв.

А щоб у цьому переконатись, сайт про їжу пропонує познайомитися із меню 8 ресторанів, які готують лише одну страву і, незважаючи на це, є мегапопулярними!

1. Качка по-пекінськи в ресторані Quanjude Peking

Славнозвісну качку по-пекінськи, яку намагаються приготувати всі ресторани світу, найкраще готують у Китаї, а саме у Пекіні в ресторані під назвою «Quanjude». Цей заклад відкрився ще в 1866 році і з самого початку спеціалізувався лише на приготуванні качки. Він став настільки популярним, що відтепер люди з усього світу їдуть сюди, щоб скуштувати качиного м’яса, яке тане в роті.

Ресторан за зміну приймає до двох тисяч гостей, а одночасно в ньому можуть смакувати стравою 600 людей. Секрет приготування качки по-пекінськи відомий лише кухарям, які там працюють уже понад 50 років. Але декілька таємниць майстри своєї справи таки відкрили. Щоб шкірочка качки була і золотистою і ніжною, перед запіканням її потрібно надути як повітряну кульку. Тушку необхідно брати вагою 2,5 кілограма і пекти лише на дровах з груші, фінікової пальми та персика.



2. Ресторан Kyushu Jyangara Ramen Akihabara та їхній знаменитий «рамен»

Японський ресторан, розташований у Токіо, пропонує свої гостям рамен. Ця страва складається з дуже тонкої пшеничної локшини, шматочків тушкованої свинини, паростків бамбука, ікри летючої риби, вареного яйця, грибів під назвою «деревні вушка» і все це залите насиченим бульйоном зі свинини. Ця страва дуже ситна, однією порцією можна наїстись досхочу. У самому ресторані завжди величезні черги, інколи доводиться чекати близько години, щоб дійти до каси.



3. Ресторан Cha Ca La Vong та смажена риба

Ресторан під назвою Cha Ca La Vong, що знаходиться у В’єтнамі в місті Ханой, почав запрошувати відвідувачів ще у 1871 році. Це найстаріший ресторан міста і найоригінальніший завдяки своїй фірмовій смаженій рибі — єдиній страві у меню. А готують її з філе касаткового сома, яке обсмажують у шафрановій олії з додаванням імбиру та різноманітних пряних трав. Як гарнір використовують рис та локшину в необмеженій кількості. Сам ресторанчик дуже маленький, з низькою стелею, але завжди переповнений відвідувачами. Його знайти дуже легко — біля нього завжди величезні черги, які важко не помітити.



4. Суп лакса з ресторану Depot Road Zhen Shan Mei

Ресторанчик Depot Road Zhen Shan Mei знаходиться в Сингапурі і відомий своїм пряним супом лакса, який готується за незмінним рецептом уже понад 50 років. Суп дуже ситний і гострий, готується з домашньої рисової лапші, шматочків курки, креветок, кокосового молока, бобів, лимонної трави, свіжого часнику та величезної кількості соусу чилі. Також для бажаючих можуть додати ще й молюсків. Хто приїздить у Сингапур, не пройде повз цього закладу, це найпопулярніший ресторанчик серед туристів, які хочуть скуштувати щось традиційне з азіатської кухні.



5. Мароканський Chez rotisseur вміє дивувати

Ресторанчик Chez rotisseur працює в містечку Маракеш, що у Марокко. Цей невеликий заклад має лише три столики, але був відомий всім марокканцям більше ніж сто років. І до сьогодні він славиться своєю єдиною, улюбленою всіма місцевими жителями стравою — запеченою баранячою головою. Запікається вона близько чотирьох годин і подається з хлібними коржами і м’ятним чаєм. Кухар має прокидатись о четвертій ранку щоб розпочати готувати, адже марокканці віддають перевагу хорошому, м’ясному сніданку, який отримують лише в цьому закладі вже декілька поколінь поспіль. І для туристів цей заклад став однією з туристичних точок — якщо не скуштувати, то хоча б подивитись.



6. Флорентійський біфштекс в італійському Antica Macelleria Falorni

Antica Macelleria Falorni — італійський ресторан, розташований у Флоренції, який ще в 1729 році запропонував світові флорентійський біфштекс. Готують його зі стейка на кісточці, який майже не має прожилок і важить у середньому 800 грамів. Приправляють стейк сіллю, перцем, тосканською оливковою олією та смажать на грилі з оливкових гілочок, які додають м’ясу м’яку димну нотку. Обов’язково готують біфштекс середньо просмажений, тоді він буде соковитий і дуже смачний.



7. Французький антрекот у ресторані l’Entrecote

Розташований ресторан у містечку Бордо, що у Франції, і має доволі давню історію, яка розпочалася ще в 1959 році з однієї, традиційної для ресторану страви — фірмового антрекоту з цікавим соусом. Для відвідувача закладу подадуть нарізану найтоншими скибочками соковиту яловичину з міжреберної частини, середньо просмажену і обов’язково з соусом. Саме рецепт соусу тримається у великому секреті аж до сьогодні. Гурмани стверджують, що у його приготуванні точно використовують діжонську гірчицю, вершкове масло, сіль та перець. Нині ресторани зі славнозвісною назвою l’Entrecote почали відкриватись в інших великих містах Франції. І в кожному з них завжди багато відвідувачів, які хочуть розгадати рецепт смачного соусу.



8. Lawry’s the Prime Rib - ресторан без меню

Ресторан Lawry’s the Prime Rib розпочав свою історію ще з 1938 року в Беверлі-Хіллз, а сьогодні таких ресторанів у США чотири, і знаходяться вони у Далласі, Лос-Анджелесі, Чикаго і, звичайно, Беверлі-Хіллз. А прославився цей заклад стравою під назвою «прайм ріб». Це м’ясо з кісточкою, яке запікається прямо на вугіллі, із золотистою шкірочкою та соковитою серединою. Ресторан все своє існування не використовує меню, але це не заважає відвідувачам смачно і ситно поїсти.


Отже, ми з вами «побували» у 8 ресторанах світу. А який ресторан зі своєю єдиною стравою сподобався вам найбільше?

Останні новини Чернігівщини

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій 12:34

Упродовж минулого тижня (з 11 по 18.03.2024) щоденно в підрозділах Головного управління ДСНС України у Чернігівській області перебувало на цілодобовому чергуванні 201 чоловік особового складу та 72 одиниці спеціальної техніки

Книжкові подарунки від Українського ПЕН!

Книжкові подарунки від Українського ПЕН! 12:28

15 березня до Чернігівської ОУНБ імені Софії та Олександра Русових завітали представники Українського ПЕН з чудовими книжковими подарунками!

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 12:24

Протягом минулої доби зареєстровано 28 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди та 26 пожеж. Внаслідок цих подій загинули 2 особи та 2 особи постраждали.

 Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту

Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту 10:22

Впродовж минулої доби у Чернігівській області сталися дві дорожньо-транспортні пригоди за участю водіїв мототранспорту, в результаті яких двоє людей загинуло та двоє зазнали травм.

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою 10:13

Навіть у період воєнного стану на Чернігівщині є роботодавці, які пропонують роботу з гідною зарплатою. Кому і скільки готові платити?

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини