Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Понеділок, 3 листопада, 12:54:41

Викинути не можна приготувати: 9 рецептів, як використати підсохлий хліб

31.01.2016   12:22Агенцiя

Хто ж не полюбляє відкраяти і з’їсти шматок ароматної свіжої, щойно спеченої булочки!

А не раз буває так, що жадібно накупляємо чи напечемо цілий мішок, з’їсти не встигаємо і потім не знаємо, куди подіти підсохлий хліб, булку чи багет, бо хоч вони й повністю їстівні, а їсти їх зовсім не хочеться. Окрім того, що з них можна зробити панірувальні сухарі чи використати у приготуванні котлет, пропонуємо вам ще 9 рецептів страв, які дадуть друге життя підсохлому хлібу.

1. Французькі тости

Інгредієнти: батон, багет або білий хліб, склянка молока, 2-3 яйця, ванільний цукор за смаком, фрукти.

Рецепт. Збити яйця, молоко і ванільний цукор. В отриману суміш вмочати скибочки порізаного багета чи батона і обсмажувати з обох боків. Подати зі шматочками фруктів та згущеним молоком або розтопленим шоколадом.


2. Гарячі бутерброди з сиром

Інгредієнти: батон, твердий сир, помідори.

Рецепт. Порізати батон на скибочки, покласти на кожну по кілька тоненьких кружалець помідорів та посипати натертим сиром. Запікати в духовці до отримання рум’яної скоринки.


3. Часниковий пиріг

Інгредієнти: батон, 2 зубчики часнику, 100 грамів масла, зелень.

Рецепт. Батон чи багет надрізати навпіл вздовж, але залишити 1 сантиметр до краю. Подрібнений часник і порізану зелень змішати з м’яким маслом і намастити батон всередині. Загорнути батон у фольгу і запікати протягом 15 хвилин при температурі 180º.

4. Яєчня в гнізді

Інгредієнти: батон, яйця, сіль і перець за смаком.

Рецепт. Порізати батон на скибки, вийняти з кожної серединку щоб залишились лише бортики. Покласти скибки батона на розігріту сковорідку, всередину розбити яйце, посолити, поперчити і смажити, поки знизу не з’явиться золотава скоринка. Якщо не любите рідкий жовток, можна перевернути і підсмажити з іншого боку.

5. Швидкий сніданок

Інгредієнти: батон (багет або білий хліб), 3 яйця, 3 столові ложки молока, ковбаса, шинка чи сосиски, базилік, щіпка приправи карі, сіль і перець за смаком.

Рецепт. Збити виделкою яйця з молоком, додати сіль, перець, карі, базилік і ретельно вимішати. Порізати батон і шинку невеличкими шматками і додати в яєчну суміш, все добре вимішати і вилити отриману масу на розігріту сковорідку. Смажити під кришкою до отримання рум’яного кольору. Або викласти у форму і запекти.

6. Запечений багет із сиром

Інгредієнти: несвіжий багет, 200 грамів твердого сиру, 100 грамів масла, 4 зубчики часнику, зелень петрушки і кропу.

Рецепт. Сир потерти на грубій тертці, подрібнити часник і зелень. Все з’єднати з м’яким маслом, ретельно вимішати. В батоні зробити глибокі надрізи, які щедро наповнити сирною сумішшю. Загорнути у фольгу і поставити в духовку. Запікати при температурі 200º протягом 15 хвилин, а потім розкрити фольгу і повернути в духовку ще на 5 хвилин.

7. Грінки з беконом

Інгредієнти: батон, 2-3 яйця, 2 помідори, декілька смужок бекону (або ковбаси), сіль, перець, маслини за бажанням.

Рецепт. Яйця посолити, поперчити і ретельно збити. Порізати батон брусочками, умочити в яйце, обгорнути беконом і викласти на деко. На кожен шматок батона покласти порізані помідори і маслини. Помістити в духовку на 10 хвилин при температурі 180º.

8. Хлібні кнедлики

Інгредієнти: несвіжий батон, 1 яйце, 3 столові ложки молока, 1 цибулина, петрушка, сіль і перець.

Рецепт. Подрібнити батон до невеликих крихт, можна змолоти у блендері. Порізати дрібно цибулю і підсмажити до золотистого кольору. З’єднати подрібнений батон, смажену цибулю, дрібно порізану петрушку, сіль, перець, молоко, яйце і вимішати до однорідного фаршу. Викласти отриману суміш на харчову плівку і сформувати ковбаску, міцно зв’язати по краях. Покласти в каструлю з киплячою водою і варити 20-30 хвилин. До столу подавати, порізавши на шматочки, разом із соусом.

9. Пудинг із батона

Інгредієнти: батон, 4 яйця, півсклянки родзинок, півлітра молока, 50 грамів масла, 3 столові ложки цукру, кориця за смаком.

Рецепт. Порізати батон скибочками завтовшки з палець і викласти у форму для запікання, присипати корицею. Яйця збити з молоком і цукром, додати родзинки і залити отриманою сумішшю порізаний батон. Форму закрити плівкою і помістити в холодильник на 4-6 годин. Дістати і поверх пудингу розкласти пластинки масла. Поставити в розігріту до 180º духовку, запікати до рум’яної скоринки.

А що ви готуєте з підсохлого батона, багета чи то білого хліба? Поділіться в коментарях власними рецептами.

http://jisty.com.ua/

Останні новини Чернігівщини

Відстрочка від мобілізації для чернігівців: що зміниться з 1 листопада — пояснюють юристи 14:27

З 1 листопада 2025 року в Україні починають діяти нові правила оформлення та продовження відстрочок від мобілізації. Вони запроваджуються постановою Кабміну №560 і стосуються всіх військовозобов’язаних, зокрема мешканців Чернігова та області.

В Україні запрацював Ветеран PRO — єдина цифрова платформа для ветеранів, ветеранок та їхніх родин 13:22

Уряд України на виконання доручення Президента України представив Ветеран PRO — державну цифрову платформу для ветеранів, ветеранок і їхніх родин, де зібрано всю інформацію про пільги, програми, послуги та можливості в одному місці. Проєкт реалізовано Міністерством у справах ветеранів України.

Освіта та спорт: з проблематикою Чернігівщини ознайомилися представники профільних міністерств 11:48

Сьогодні Чернігівську область з робочим візитом відвідали заступники очільників двох міністерств: освіти і науки – Андрій Вітренко, молоді та спорту – Сергій Тимофєєв.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини