Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 10:03:37

Цікаві факти про Новий рік

27.12.2015   21:01Агенцiя

Існує багато цікавих фактів про Новий Рік. Найцікавіші факти про Новий Рік, які нам вдалося знайти зібрані в цій статті. Давайте зануримося в цю святкову статтю, адже скоро Новий Рік!!!

Ви ніколи не запитували себе, чому саме ялинка? Звичай прикрашати ялинку був ввезений в Україну з Європи. Це сталося ще за царя Петра I. Так склалося що люди з давніх часів вірили, що душі людей переселяються в дерева. Душі можуть бути як добрі, так і злі. Саме тому прийнято прикрашати ялинку на Новий Рік, щоб задобрити дух.

Але чому ж ялинка? Ялинка залишається зеленою на протягу всього року. Наші предки вірили, що дерева, які цілий рік залишаються зеленими це любимчики Бога Сонця. Бог Сонця вважався головним Богом в багатьох культурах. Тому вибір зупинився на них.

ЦІКАВІ ФАКТИ ПРО НОВИЙ РІК: ДІД МОРОЗ

Перша поява Санта-Клауса відбулася в 1822 році в Сполучених Штатах Америки. Пізніше слов’янські народи скопіювали Санту і зробили «нашого» Діда Мороза.
Все пішло від однієї казки, яка говорила як Святий Миколай з упряжкою, мішком з подарунками та оленями роздає подарунки всім дітям. Після того як він з’явився в Америки, його образ був узятий для французького Пер Ноель (нашого Діда Мороза). Дід Мороз вже пішов від Пер Ноель. Звичайно рукавиці і шуба були придумані нами, так як ніжному Санта Клаусу тут було б дуже холодно.

ЦІКАВІ ФАКТИ ПРО НОВИЙ РІК: НАЙВИЩА ЯЛИНКА

Найбільша ялинка була встановлена ​​в Мехіко, а також вона потрапила до книги рекордів Гіннеса в 2010 році. Це воістину гігантська ялинка, висота — 110 метрів. Для того, щоб вам стало зрозуміло наскільки це багато наведу приклад. 110 метрів це трохи більше ніж 40 поверхів житлового будинку.

ЦІКАВІ ФАКТИ ПРО НОВИЙ РІК: ПОДАРУНКИ

Чому дарують подарунки на Новий Рік? Відповідь на це питання ховається в стародавніх племенах і їхніх звичаях. Раніше було прийнято дарувати подарунки Богам для того, щоб їх задобрити. Стародавні греки підносили безліч різних подарунків від простих речей і до людей.

У стародавньому Єгипті також було прийнято вітати не тільки добрим словом, але й подарунком. Все це робилося заради річки Ніл, яка забезпечувала їх майже всім. Пізніше цей звичай стали застосовувати в стародавньому Римі. Там подарунок був якимось хабарем. Але вже тоді було прийнято щось дарувати, особливо імператору.
 
Так згодом подарунок на Новий Рік став чимось буденним, нормальним. Люди почали дарувати подарунки просто так. По-перше, це приємно, а по-друге, цьому звичаю вже безліч років. Сьогодні люди дарують подарунки, отримують подарунки. Вже не можливо уявити Новий Рік без подарунків.

ЦІКАВІ ФАКТИ ПРО НОВИЙ РІК: ЯЛИНКОВІ ІГРАШКИ

Спочатку ялинки прикрашали різними фруктами та інше: яблуками, горіхами, печивом. Такі прикраса вперше з’явилися в Німеччині. Після цього вони набагато змінилися. У роки війни іграшки робили з вати і інших підручних матеріалів. Але потім їх стали виробляти як цілий новий ринок. Зараз їх можна зустріти на будь-який смак і колір.

В Італії на Новий Рік люди позбавляються від старих речей. Вони їх просто викидають за вікно.

Є таке повір’я, що якщо написати на папірці бажання, спалити його, кинути в келих з шампанським і випити його, то воно обов’язково збудеться. Головне встигнути все це зробити за десять секунд до Нового Року.

http://firtka.if.ua/

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини