Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 17:43:56

День зимового сонцестояння: що треба зробити і чого варто утриматися

22.12.2015   08:34Агенцiя

У 2015 році зимове сонцестояння випадає на 22 грудня і в наших широтах це відбудеться близько 7-8 годин ранку, а точніше в 4:48 за Гринвічем.

Саме в цей момент з астрономічної точки зору нахил осі обертання Землі в напрямку від Сонця приймає найбільше значення. Іншими словами в цей час спостерігається найбільше видалення Сонця від небесного екватора. Це не таке яскраве явище, як наприклад, сонячне або місячне затемнення, і, коли це відбувається, використовуються такі назви, як "найдовша ніч" або "найкоротший день". І цей самий короткий день і є поворотною точкою і точкою обнулення. І наступний за ним день вже неухильно рухає нас до світла, тепла і лету.

А час зимового сонцестояння вважається астрономічним початком зими, хоча набагато приємніше ставитися до цього дня, як до середини зими, за прикладом жителів Англії.

У наших предків з цим періодом, який називають ще солнцеворотом, пов'язано дуже багато традицій і повір'їв, і всі вони зводяться до оновлення та очищення. Старе сонце вмирає, а нове народжується - так і кожна людина саме в цей день може народитися для нового життя.

Сьогодні всі сили Космосу і саме Сонце допоможуть вам позбавитися від того, що вам заважає і тягне вас назад, і зробити крок у новий період своєї долі. Особливо сприятливо в цей період проводити грошові обряди, і позбуватися від енергій, які тягнуть вас в борги і безгрошів'я.

У народі кажуть: "Після сонцевороту хоч на курячий крок, та прибуде день". Це означає, що і зміни на краще не "впадуть як сніг на голову", все буде відбуватися поступово, але неухильно. І якщо ви будете помічати найменші зміни на краще, радіти і дякувати, то з кожним днем вони будуть ставати все яскравіше і відчутнішими. Головне, саме в цей день прийняти важливі рішення, дати собі обіцянки, і визначити цілі, а далі, з кожним днем , який буде ставати все довше і довше, ваші успіхи будуть все більше і вагоміше.

Вдало, що цього разу сонцестояння збігається з сприятливим періодом місячного календаря - зростаючої місяцем, і припадає на потужний і світлий 11-й місячний день. Це вдалий збіг дає сонцевороту цього року додаткову позитивну енергію. якої всі ми можемо скористатися собі на благо, і гармонізувати простір навколо себе.

За словами астрологів, це особливий день: саме він є справжнім Новим роком, коли після найдовшої ночі почне приростати день.

Це час вони радять зустрічати, позбувшись від бруду в будинку і з чистими думками.

«Прибирання в будинку потрібно робити усвідомлено, вкладаючи думка, що ви очищаєте свою долю, рід. Бажано позбутися всіх образ, негативних емоцій, переосмислити цей рік. Раніше вважалося, що в цей день до нас під виглядом людей, які просять милостиню, приходять душі предків. Їм не можна відмовляти. У цю ніч джгут свічки, допомагаючи сонця народитися. На світанку можна просити доброї долі, планувати своє життя, загадувати бажання », - розповіла« Вістям »астропсихолог Вероніка Князєва.

«Потрібно обов'язково народити ялинку - дерево бажань, прикрасивши іграшками - символами того, що ви хочете отримати в новому році», - пояснила співрозмовниця.
А в християнській традиції 22 грудня - День святої Анни: їй жінки моляться, щоб були діти, додала Князєва.

А от чого не радять робити - влаштовувати буяння і п'янки, ображати інших людей. «Краще концентруватися на родині, перебувати в родовому лоні. Найголовніше в цей час - повертати борги.Тоді 2016 буде для нас позитивним », - радить астролог Влад Росс.

Останні новини Чернігівщини

«єРобота»: «Родинне Древо» в Ніжині

«єРобота»: «Родинне Древо» в Ніжині 16:45

Наприкінці минулого року в новозбудованому готелі «Reikartz Nizhyn» («Optima Collection» Ніжин), що розташований на в’їзді в місто, біля центрального вокзалу та основних транспортних розв’язок, відкрився новий ресторан «Родинне Древо».

Коли витрати для роботодавця перетворюються на інвестиції…

Коли витрати для роботодавця перетворюються на інвестиції… 16:38

Комп’ютер, монітор, офісне крісло, термінал, мобільний телефон, настільна лампа – майже в 70 тис. грн обійшлося робоче місце для завідувача складу СТОВ «Батьківщина» (сел.Срібне)

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини