Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 16 жовтня, 20:29:39

Смачні рецепти вихідного дня

11.10.2015   11:12Агенцiя

Картопляна тортилья - це традиційне іспанське і мексиканське блюдо. Для нього використовуються такі основні продукти як картопля та яйця, а всі інші в залежності від вашого смаку та кулінарної фантазії.

Пропонуємо рецепт картопяної тортильї з грибами.

Інгредієнти: картопля - 750 г, гриби - 250 г, цибуля - 1 шт, часник - 2-3 зубчики, яйця - 6 шт., рослинна олія для смаження - 150 мл, сіль - щіпка, перець - щіпка, лавровий лист - 1 шт.,

Спосіб приготування:


Картоплю чистимо, нарізаємо кружальцями шириною 5мм. Цибулю - дрібними кубиками 3х3мм.

Обсмажуємо картоплю з цибулею і лавровим листом в олії на повільному вогні, під кришкою, щоб вона стала м'якою. Перекладаємо картоплю в миску, щоб охолола. Додаємо в цю картопляну масу по одному яйцю, постійно вимішуючи її ложкою.

Тепер готуємо начинку. Цибулю і часник - чистимо і дрібно нарізаємо. Гриби розрізаємо навпіл і нарізаємо пластинками - 5мм шириною. Обсмажуємо в рослинному маслі цибулю до прозорого кольору.

Додаємо нарізані гриби. Смажимо гриби до золотистого кольору.

Додаємо часник, перемішуємо. Так само перекладаємо начинку в миску, щоб вона охолола.

Формуємо тортилью. На розігріту сковороду, викладаємо половину картопляно-яєчної маси.

Потім грибну начинку. Зверху висипаємо залишок маси. Обсмажуємо тортилью на повільному вогні з одного боку 5-7 хвилин. Перевертаємо тортилью на іншу сторону (для цього можна скористатися тарілкою, на яку спочатку викласти страву готовою стороною вгору, а потім плавно змістити її у сковороду) і обсмажуємо 3-5 хвилин до готовності.

Смачного!

Останні новини Чернігівщини

Продовжено реєстрацію заяв на отримання допомоги на придбання твердого палива 12:56

До уваги мешканців Чернігівської міської територіальної громади, які фактично проживають у житлових будинках/приміщеннях, котрі опалюються твердим пічним побутовим паливом!

На Чернігівщині триває збирання пізніх культур та посів озимих 12:19

Аграрії Чернігівської області проводять збирання пізніх культур та продовжують посів озимих під урожай 2026 року.

Громади Чернігівщини – серед претендентів на участь у пілотуванні системи профорієнтації 11:48

Швейцарсько-український проєкт DECIDE спільно з Міністерством освіти і науки України запрошує територіальні громади долучитися до створення сучасної системи профорієнтації для учнів та учениць 8–9 класів.

Чернігівщина – серед найсильніших на Чемпіонаті України з хортингу! 11:27

З 10 до 11 жовтня в Києві відбувся чемпіонат України з хортингу, розділ "Боротьба" (ударна техніка рук та ніг - заборонена).

Надавачі психосоціальних послуг області вдосконалюють професійні знання і навички 11:10

Низку тематичних навчань і тренінгів відвідали фахівці у сфері психічного здоров’я та психосоціальної підтримки (ПЗПСП) Чернігівщини.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини