Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 24 червня, 00:40:06

Пиріжки з яблуками - кращі рецепти до Яблучного Спасу

16.08.2015   10:16Агенцiя

Для різноманітності в начинку можна додати корицю, ванільний цукор, банани, родзинки, курагу або чорнослив. Так що сміливо можете експериментувати і щоразу дивувати своїх рідних і близьких.

Рецепт №1. Пиріжки з яблуками з сирного тіста

Цей рецепт чудово підійде в тому випадку, коли немає часу замішувати дріжджове тісто. Крім того, пиріжки з сирного тіста виходять менш калорійними.

Для приготування пиріжків з яблуками з сирного тіста вам будуть потрібні наступні інгредієнти: сир - 200 грам, цукровий пісок - 50 грам, пшеничне борошно - 2 склянки, курячі яйця - 2 штуки, яблука - 3 штуки, розпушувач для тіста - 1 чайна ложка, сіль - щіпка, ванільний цукор - 1 пакетик.

Інструкція по приготуванню:

1. Сир для приготування пиріжків можна брати будь-якої жирності, головне, щоб він не був занадто вологим. Отже, сир перетираємо через сито, додаємо куряче яйце, додаємо ванільний цукор, щіпку солі і все перемішуємо до однорідної консистенції.

Починаємо поступово вводити просіяне через сито борошно з розпушувачем. Замішуємо м'яке, еластичне тісто, не липнущее до рук.

Миску з тестом накриваємо харчовою плівкою і прибираємо в холодильник на тридцять хвилин.

2. Поки тісто відпочиває, займемося приготуванням начинки. Яблука миємо під проточною водою, вирізаємо серединки з насінням.

Тепер натираємо яблука на крупній тертці, засипаємо цукром-піском і перемішуємо.

3. Тісто дістаємо з холодильника і викладаємо на присипану борошном поверхню робочого столу. Розкачуємо тісто в пласт, вирізаємо за допомогою чашки кружечки.

У центр кожного кружечка кладемо трохи яблучної начинки, щільно защипуємо краю, формуючи пиріжок. Викладаємо пиріжки на змащене олією деко.

У мисочці злегка збиваємо залишився куряче яйце, змащуємо вироби. Відправляємо деко в заздалегідь розігріту до ста вісімдесяти градусів духовку на п'ятнадцять хвилин.

Пиріжки з яблуками з сирного тіста готові!

Рецепт №2. Пиріжки з яблуками з дріжджового тіста

Дуже смачні і пухнасті пиріжки з яблучно-бананової начинкою особливо подобаються маленьким діткам.

Для приготування пиріжків з яблуками з дріжджового тіста вам будуть потрібні наступні інгредієнти: пшеничне борошно - 2 склянки, молоко - 200 мл, яблука - 2 штуки, банани - 2 штуки, лимон - 1 штука, курячі яйця - 2 штуки, вершкове масло або маргарин для випічки - 50 грам, цукровий пісок - 50 грам, сухі швидкодіючі дріжджі - 2 чайних ложки, сіль - щіпка.

1. Молоко переливаємо в глибоку миску і злегка підігріваємо в мікрохвильовій печі. Додаємо цукровий пісок, щіпку солі і дріжджі, ретельно перемішуємо.

Потім вбиваємо одне куряче яйце і додаємо розтоплене вершкове масло. Починаємо поступово вводити просіяне борошно.

Замішуємо м'яке тісто. Миску з тестом накриваємо чистим рушником і ставимо в тепле місце на сорок хвилин.

2. Поки тісто піднімається, займемося приготуванням начинки для пиріжків. Яблука миємо під проточною водою, вирізаємо серединки і очищаємо від шкірки. Потім натираємо яблука на крупній тертці.

Банани очистити від шкірки і розминаємо виделкою. Лимон обдаємо окропом, розрізаємо навпіл і вичавлюємо сік. З'єднуємо в окремій мисочці яблука і банани, поливаємо лимонним соком, додаємо трохи цукру і ретельно перемішуємо.

3. Піднялося тісто злегка обминаємо руками і викладаємо на робочу поверхню столу, присипану борошном. Катаємо з тіста ковбаску, ріжемо на невеликі шматочки.

Кожен шматочок розгортаємо в коржик. У центр кладемо трохи начинки, щільно защипуємо краю, формуємо пиріжки.

Викладаємо пиріжки на змащене олією деко і залишаємо на п'ятнадцять хвилин підйому. У мисочці злегка збиваємо куряче яйце, змащуємо вироби.

Відправляємо деко в заздалегідь розігріту до ста вісімдесяти градусів духовку на тридцять хвилин.

Рецепт №3. Пиріжки з яблуками із здобного тіста

Ще один рецепт приготування смачних пиріжків з яблучною начинкою на цей раз із здобного тіста.

Для приготування пиріжків з яблуками із здобного тіста вам будуть потрібні наступні інгредієнти: пшеничне борошно - 400 грам, вершкове масло або маргарин для випічки - 150 грам, куряче яйце - 1 штука, цукровий пісок - 2 столових ложки, сметана - 50 грам, сода - 0,5 чайної ложки, яблука - 3 штуки, кориця - за смаком, сіль - щіпка, картопляний крохмаль - 1 столова ложка.

Інструкція по приготуванню:


1. Охолоджене вершкове масло нарізаємо маленькими шматочками, кладемо в глибоку миску. Додаємо цукровий пісок, щіпку солі і 200 грам борошна, перетираємо руками все в крихту.

Потім додаємо куряче яйце, додаємо сметану і соду. Поступово вводимо муку. Замішуємо еластичне тісто, яке не буде липнути до рук.

Формуємо з тіста кулю, загортаємо його в харчову плівку і прибираємо в холодильник на тридцять хвилин.

2. Для приготування начинки яблука промиваємо під проточною водою, очищаємо від шкірки і вирізаємо серединки. Нарізаємо яблука маленькими шматочками, кладемо в окрему миску, додаємо картопляний крохмаль, посипаємо цукром-піском і корицею, гарненько перемішуємо.

3. Дістаємо тісто з холодильника і викладаємо на робочу поверхню столу, присипану борошном. Розкачуємо його в тонкий пласт і вирізаємо невеликі квадратики.

В серединку кладемо трохи яблучної начинки, щільно защипуємо краї квадратів, формуючи конвертики. Отримані пиріжки викладаємо на деко, застелений пергаментним папером.

Відправляємо деко в заздалегідь розігріту до ста вісімдесяти градусів духовку на двадцять хвилин.

Рецепт №4. Пиріжки з яблуками з листкового тіста

Дуже смачні і прості в приготуванні слоечки з яблуками стануть чудовим ласощами для домашнього чаювання.

Для приготування пиріжків з яблуками з листкового тіста вам будуть потрібні наступні інгредієнти: листкове бездріжджове тісто - 450 грам, яблука - 4 штуки, вершкове масло - 50 грам, куряче яйце - 1 штука, цукровий пісок - 50 грам.

Інструкція по приготуванню:

1. Для приготування цих пиріжків нам знадобиться упаковка готового замороженого листкового тіста. Тісто необхідно заздалегідь дістати з морозилки, щоб воно розморозилося.

2. Поки розморожується тісто, займемося приготуванням начинки для пиріжків. Яблука промиваємо під проточною водою, очищаємо від шкірки і вирізаємо серединки з насінням. Нарізаємо маленькими шматочками яблука.

На сковороді розтоплюємо вершкове масло, викладаємо яблука, засипаємо цукровим піском, перемішуємо і тушкуємо на повільному вогні під кришкою до тих пір, поки яблука не стануть м'якими.

3. Тісто розгортаємо в одну сторону в прямокутний пласт. Розрізаємо цей пласт на невеликі квадрати.

У центр кожного квадрата кладемо трохи яблучної начинки, щільно защипуємо куточки. Викладаємо вироби на змащений олією лист. У мисочці злегка збиваємо куряче яйце, змащуємо слоечки.

Відправляємо деко в попередньо розігріту до ста вісімдесяти градусів духовку на десять хвилин.

Даємо готовим пиріжкам трохи охолонути і кличемо всіх до столу.

Пиріжки з яблуками - корисні поради досвідчених кулінарів

1. Яблука для начинки можна використовувати як в свіжому, так і в тушкованому вигляді. У першому випадку яблука найкраще натерти на крупній тертці, а в другому - нарізати маленькими шматочками.

2. Якщо для приготування пиріжків з яблуками ви використовуєте дріжджове тісто, дайте йому піднятися не один, а два рази. Тоді пиріжки виходять дуже ніжними і м'якими.

3. Дуже смачне дріжджове тісто виходить, якщо замішувати його не на молоці, як ми всі звикли, а на кефірі. Більш того, краще, якщо кефір буде вже злегка кислим.

4. Щоб яблучна начинка не потемніла в процесі приготування, використовуйте лимонний сік.

5. Перш ніж начиняти пиріжки, переконайтеся, що тушковані яблука повністю охололи.

Останні новини Чернігівщини

До 15 років позбавлення волі засуджено мешканця Чернігівського району за вчинення зґвалтування своєї доньки 17:46

За публічного обвинувачення прокурорів Козелецької окружної прокуратури судом визнано винним 44-річного мешканця Чернігівського району у вчиненні зґвалтування своєї 12-річної доньки (ч. 4 ст. 152, ч. 6 ст. 152 КК України).

“В ніч на Івана Купала” — разом з Академічним народним хором 16:45

Як завжди, неймовірно барвисту і виразну купальську програму запропонували глядачам артисти Академічного народного хору Чернігівського обласного філармонійного центру під керуванням заслуженого діяча мистецтв України Володимира Коцура.

Засуджено мешканця м.Чернігова за розбійний напад на військовослужбовця 16:21

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 32-річного місцевого жителя у нападі з метою заволодіння чужим майном, поєднаним з погрозою застосування насильства, небезпечного для життя та здоров’я особи, яка зазнала нападу, вчиненому в умовахвоєнного стану особою, яка раніше вчиняла розбій, тобто у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 187 КК України.

Ще три громади області розробляють концепти безбар’єрних маршрутів 15:39

На Чернігівщині триває робота над формуванням комплексної мережі безбар’єрних маршрутів. Крім Олишівської селищної ради, дорожні карти таких проєктів намітили також Гончарівська, Коропська та Парафіївська громади.

Засуджено до 10 років позбавлення волі чоловіка за вбивство односельчанина 14:57

Чернігівською окружною прокуратурою доведено вину 54-річного мешканця одного з сіл Чернігівського району та області за фактом умисного вбивства знайомого своєї дружини (ч.1 ст.115 КК України).

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини