Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 16:33:19

П’ять причин носити вишиванку

02.08.2015   10:45Агенцiя

Останнім часом українські вишиванки стали популярнішими за будь-який модний бренд. Їх носять дорослі і діти, чоловіки і жінки, українці та іноземці.

Якщо раніше подібний одяг одягали лише на тематичні заходи або “Парад вишиванок”, то сьогодні вишиті сорочки стали невід’ємною частиною повсякденного і ділового гардеробів. Якщо ви ще не встигли придбати вишиту сорочку, тоді ми пропонуємо вам ознайомитися з п’ятьма причинами, чому ви повинні це зробити.

1. Вишиванка – це зручний і безпечний одяг

Звичайно, це насамперед стосується лляних сорочок. Недарма ж наші предки носили лише одяг з льону – максимально зручний та комфортний як для дорослих , так і для дітей. Льон добре пропускає вологу, нейтралізує неприємні запахи, не токсичний, гіпоалергенний, та й що там говорити – він неймовірно приємний для тіла! Кращою одягу для вашого малюка, ніж дитячі вишиванки з льону, просто не знайти.

2. Вишиванки – універсальний одяг

Вони ідеально поєднуються як з джинсами, так і з діловими костюмами. Вам не доведеться довго думати, з чим же носити вишиту сорочку. Вона стане чудовим доповненням практично до будь-якого повсякденного образу, гармонійно поєднуючись зі штанами, джинсами, шортами і спідницями різних фасонів. А що вже говорити про те, як чоловічі вишиванки виглядають поряд з брючним костюмом – елегантно і стримано, але в той же час яскраво і оригінально.



3. Вишиванка – це носій традицій і ілюстрація патріотизму


Зарубіжні ЗМІ останнім часом часто іронізують з приводу того, що, мовляв, українці стали масово носити вишиванки і співати патріотичні пісн, проявляючи тим самим свою громадянську позицію. А ми відповімо: чому б і ні? Здавна вишиванка вважається символом і гордістю української культури. Вона зберігає в собі моменти історії, передає традиції наших предків, уособлює дух нації. У жодного народу світу немає подібного одягу: такий колоритний і ” національний” з одного боку, і такий сучасний з іншого.



4. Вишита сорочка – потужний оберіг


Як би скептично ви не ставилися до різнї магії і забобонів, але факт залишається фактом – з давніх часів і до наших днів налічується чимало випадків, коли сорочка, вишита дбайливими маминими руками, не раз рятувала від нещасть і постійно повертала до рідного порогу. Наші предки вірили в силу вишитих візерунків і вважали вишиванку надійним оберегом від бід і неприємностей. Кожен візерунок на сорочці виконує свою функцію і несе певний сенс.



5. Вишиванка – це модно


Багато світових дизайнерів, таких як Валентино, Дольче Габбана, Ніна Річі, Елі Сааб та багато інших, прикрашають свій одяг вишивкою, в тому числі й українськими орнаментами і візерунками. Вишивка на одязі виглядає дуже ніжно і романтично, здатна освіжити будь-який, навіть сумний комплект. Ось чому вишиванка є такою популярною – це стильний одяг для людей, які знаються на моді.

Джим Моррісон і The Doors (фото: Guy Webster)

http://vsviti.com.ua/

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини