Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 15:50:53

23 липня — Всесвітній день китів і дельфінів

23.07.2015   07:36Агенцiя

Сьогодні у світі відзначається Всесвітній день китів і дельфінів (World Whale and Dolphin Day).

Це свято було засновано в 1986 році, коли Міжнародна китобійна комісія (International Whaling Commission: IWC), після 200 років нещадного винищування, ввела заборону на китовий промисел. Заборона діє і понині і означає, що у всьому світі полювання на китів, а також торгівля китовим м'ясом заборонені.

Однак, сьогоднішній день вважається днем ??захисту не лише китів, але і всіх морських ссавців. Щорічно в цей день різноманітні природоохоронні групи проводять акції на захист китів та інших морських ссавців. Часто екологи об'єднуються і присвячують цей день захисту одного унікального виду, якому загрожує смертельна небезпека або зникнення.

У морях Росії мешкає кілька десятків видів китів, дельфінів і тюленейОсобое значення цього дня має для Росії, оскільки в морях нашої країни мешкає кілька десятків видів китів, дельфінів і тюленів. Багато з них знаходяться під загрозою зникнення і занесені до Червоної книги Російської Федерації та Міжнародного союзу охорони природи.

Примітно, що 23 липня — не єдина дата, багато країни засновують національні дні китів. Так, наприклад, Австралія, починаючи з 2008 року, вирішила відзначати Національний день китів в першу суботу червня, а в Америці Всесвітній день китів традиційно відзначають в період літнього сонцестояння — 21 червня.

Необхідно зазначити, що існує ще одна дата для проведення заходів Всесвітнього дня китів і дельфінів — 19 лютого.

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини