Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 19 березня, 04:32:02

5 історичних фактів заборони кави

19.07.2015   11:48Агенцiя

Кава - напій не шкідливий для людини, але історія зберегла кілька реальних фактів, коли з волі одного, кава була визнана поза законом. І в деяких випадках її вживання могло призвести до смертної кари.

1. Мекка
Кава був заборонений в Мецці в 1511 році, оскільки вважалося, що кава стимулює опозиційні уми і народжує «неправильні» думки. Також вважалося, що любителі кави створюють, щось на зразок секти і її вживання викликає залежність. Чи не так, любителі чашечки кави вранці? :)

2. Італія

Коли кава була завезена до Європи в 16 столітті, священнослужителі зажадали визнати кави сатанинським напоєм і заборонити її вживання. Але папа Климент VIII, спробувавши каву, заявив що вона смачна, і навіть пожартував, сказавши що він повинен охрестити її. У силу цього папського благословення, кава швидко поширилася по всій Європі.

3. Константинополь
Мурад IV, який зайняв трон Османської імперії в 1623 році, швидко заборонив каву і створив систему «розумного» покарання. Покарання за перший злочин було побиття. Той кого упіймали з кавою вдруге, садився у мішок, який зашивали і викидали зі скелі у води Босфору.

4. Швеція
У Швеції заборонили каву в 1746 році. Крім того, уряд заборонив «атрибутику кави». Атрибутикою вважалися чашки і тарілки. Поліцейським довелося конфіскувати все чашки і страви в королівстві. Король Густав III навіть придумав страту за допомогою кави. Засуджених до смерті, поїли концентрованою кавою, до тих пір поки вони не вмирали.

5. Пруссія
У 1777 році Фрідріх Великий видав маніфест, який оголосив перевагу пива над кавою. Він стверджував, що кава заважає споживанню пива в країні. Мабуть, він сподівався, що так він простимулює споживання пива. І сніданок з кавою став поза законом. На сніданок дозволялося пити лише пиво.

http://maxxbay.livejournal.com/

Останні новини Чернігівщини

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій 12:34

Упродовж минулого тижня (з 11 по 18.03.2024) щоденно в підрозділах Головного управління ДСНС України у Чернігівській області перебувало на цілодобовому чергуванні 201 чоловік особового складу та 72 одиниці спеціальної техніки

Книжкові подарунки від Українського ПЕН!

Книжкові подарунки від Українського ПЕН! 12:28

15 березня до Чернігівської ОУНБ імені Софії та Олександра Русових завітали представники Українського ПЕН з чудовими книжковими подарунками!

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 12:24

Протягом минулої доби зареєстровано 28 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди та 26 пожеж. Внаслідок цих подій загинули 2 особи та 2 особи постраждали.

 Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту

Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту 10:22

Впродовж минулої доби у Чернігівській області сталися дві дорожньо-транспортні пригоди за участю водіїв мототранспорту, в результаті яких двоє людей загинуло та двоє зазнали травм.

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою 10:13

Навіть у період воєнного стану на Чернігівщині є роботодавці, які пропонують роботу з гідною зарплатою. Кому і скільки готові платити?

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини