Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 07:48:32

Геннадій Корбан влаштував у Чернігові міні-фестиваль повітряних куль

06.07.2015   17:01Агенцiя

Один з найяскравіших моментів відпочинку чернігівців цієї неділі – міні-фестиваль повітряних куль від благодійного об‘єднання «Укроп». Три величезні, яскраві, буквально невагомі кулі – ширяли у небі над пляжем «Золотий берег».

На дивовижний старт прийшли подивитися чимало чернігівців – учасників літніх заходів, влаштованих БФ «Укроп» біля берега Десни. Попри спеку, яка трималася навіть надвечір, люди не відходили від куль, в яких розігрівали газові пальники, а відтак теж було досить гаряче. Кожен хотів роздивитися матеріал куполу, кошик  і тих, хто полетить. У натовпі перешіптувалися:

-          Ох, а я б полетів… Круто!

-          А я не змогла б: це ж так високо, а я боюся висоти…Хоч і кулі так гарно виглядають…

І поки внизу біля сцени відбувалося індійське свято фарб – Холі, вгорі – три монгольф‘єри (кулі, що літають за допомогою теплого повітря, назва пішла від імені перших повітроплавців та винахідників братів Монгольф‘є – авт.) облітали береги Десни. Як зізналася згодом новоявлена повітроплавчиня журналістка Ірина: від краси та висоти польоту в неї просто перехопило подих.

-          Згори все виглядає інакше, аніж унизу. Десна – така спокійна велична, її зелені береги, я скажу: в нас така красива країна. Скрізь де б я не бувала по Україні – завжди дивуюся її вроді. Чернігівщина, Київщина, Дніпропетровська область, Львівська  і багато інших – кожна з них красива по-своєму, а разом – це наче різнокольорове намисто, де кожна намистина грає.

Від себе додамо: не дарма ж неофіційне гасло об‘єднання «Укроп» – «Дніпро – Десна – країна одна». Попри бажання багатьох чиновників, політиків і просто ворогів розсварити українців з різних куточків нашої держави – Українське об‘єднання патріотів переконане: нам всім варто об‘єднуватись. Так і сильнішими будемо, і суперників здолаємо.

-          Ці три повітряні кулі в недільному небі – стали своєрідним символом єднання громадян, - пояснює Геннадій Корбан, один з ініціаторів незвичної акції. – Вони як нагадування: мир кращий за війну, а примирення – за сварку. В розрізненій країні не побудуєш міцної економіки і потужних підприємств, не привезеш сюди туристів, і не зможеш оздоровити націю за допомогою якісних медичних програм. Тому, ці кулі – це наші птахи миру в чернігівському небі!

Хоч аеростати і потужно стартували, але звісно, до Дніпра не долетіли, приземлилися в Чернігові. Що цікаво: куполи куль були оформлені в патріотичних синьо-жовтих кольорах. Окрім цього, у політ пасажири та пілоти брали з собою великі прапори України і вимахували ними згори. На щастя та на удачу усім чернігівцям!

PR

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини