Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 12:08:08

10 способів викоростання харчової соди з користю для здоров'я

21.06.2015   12:07Агенцiя

Харчову соду з легкістю можна виявити на кухні будь-якої домогосподарки. Цей продукт хімічної промисловості позбавляє від жирних плям, додається в тісто, а за відсутності відповідних ліків, в одну мить позбавляє від печії.

Здається, цим використання харчової соди і обмежується. Як би не так! Ви чимало здивуєтеся, якщо ознайомитеся з 11 способами застосування соди з користю для організму.
Отже, чи знаєте ви, що сода:

1. Видаляє занози
Досить два рази на день змочувати уражену ділянку шкіри в розчині харчової соди (1 ст.л. на склянку води), як застряглі під шкірою скалки і осколки самостійно вийдуть назовні.

2. Рятує від сонячних опіків
Розвівши ½ склянки харчової соди у ванні з теплою водою, слід зануритися в неї всім тілом, після чого дати шкірі висохнути, не витираючи її. Це дозволить провести день під палючим сонцем і уникнути болючих опіків. Більш того, на обгорілу шкіру досить накласти холодний компрес, змочений у воді із слабким розчином соди, як неприємні відчуття негайно ж покинуть шкіру.

3. Використовується як дезодоранту
Щоб уникнути частинок алюмінію і парабенів, присутніх у більшості антиперспірантів і дезодорантів, досить замінити їх дрібкою соди трохи розведеної водою. Така паста діє не гірше за будь дезодоранту.

4. Покращує фізичні показники

Чи знаєте ви, що бігуни на довгі дистанції нерідко використовують практику під назвою «содовий допінг»? Прийняті содові капсули підвищують продуктивність і витривалість, діючи в точності як заряд легкозасвоюваних вуглеводів. Не варто проводити такі експерименти на собі, проте факт використання цього продукту є ще одним підтвердженням цільового застосування звичайної соди.

5. Зміцнює ясна
Для зміцнення ясен зовсім не потрібно витрачати гроші на дорогі розрекламовані пасти. Досить змішати 6 частин соди з 1 частиною морської солі і все добре перемішати у блендері. Після цього вологим пальцем потрібно захопити частину готового кошти, нанести його на ясна із зовнішнього і внутрішнього боку і залишити на 15 хвилин. Така суміш позбавить порожнину рота від бактерій і запобіжить пародонтит.

6. Позбавить від наслідків укусу комах
Всього пару дрібок соди, розведених у склянці води, стануть прекрасним засобом проти свербіння, викликаного укусами мошок і комарів. Можна також спробувати втирання сухого содового порошку в шкіру, адже цей спосіб теж дасть ефект.

7. Відбілює зуби
Хороший спосіб швидко і якісно відбілити зуби - розчавити 1 стиглу полуницю і змішати її з ½ ч.л. соди. Отриману суміш потрібно викласти на зуби і залишити на 5-7 хвилин. Після цього зуби варто прополоскати і почистити звичайною пастою. Ось побачите, вони стануть сліпуче білими. Правда не варто користуватися таким засобом частіше 2 разів на місяць, так як сода пошкоджує зубну емаль.

8. Знімає втому ніг
Досить додати в тазик з водою 3 ст.л. харчової соди, і потримати в такій ванні ноги протягом 5-10 хвилин, як втому ніг тут же піде.

9. Використовується як отшелушивающего кошти
Змішавши 3 частин соди і 1 частина води можна отримати відмінний скраб для тіла та обличчя. Це засіб набагато дешевше покупних скрабів, та до того ж не завдає шкоди шкірі, а значить, його можна використовувати до 2-х разів на тиждень.

10. Виводить токсини з шкіри
Додавши в наповнену ванну пару ложок соди і стільки ж яблучного сидру, можна поринути в такий розчин і навіть полежати в ньому 10-15 хвилин. При цьому шкіра очиститься від токсинів, а на додаток до цього чистою стане і сама ванна!

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини