Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 11:43:49

Сергій Березенко: ми докладемо максимум зусиль, аби оздоровити якомога більше дітей з Чернігівщини

16.06.2015   13:11Агенцiя

Для чернігівських дітлахів розпочалися справжні літні пригоди. Нещодавно 30 дітей з нашого міста вирушили на відпочинок до санаторію "Артек", що знаходиться у містечку Пуща-Озерна неподалік Києва.

У першому заїзді - діти, чиї батьки брали участь в АТО, переселенці, малеча з багатодітних сімей. Словом ті, хто сьогодні найбільше потребує оздоровлення, відпочинку та уваги. Взагалі для всіх чернігівських дітей цього року держава виділила дуже мало путівок. У міської влади коштів на оздоровлення малечі теж небагато. Прикро, але в законі про оздоровлення дітей взагалі нічого не сказано про забезпечення відпочинку переселенців та дітей, чиї батьки брали участь в АТО. От і виходить так, що відпочивати їм просто ніде. Саме тому батьки звернулися до Ради регіонального розвитку Чернігівщини з проханням посприяти бодай чимось. Там з розумінням поставились до ситуації і організували двотижневу поїздку до "Артеку". - Ми організували для дітей відпочинок, тому що  це  обов'язок держави, це наш з вами обов'язок. Як це так: батько воює, а дитина не може влітку оздоровитись, - наголошує Сергій Березенко, координатор Ради регіонального розвитку Чернігівщини. - Ми докладемо максимум зусиль, аби оздоровити якомога більше дітей з Чернігівщини.   

З Чернігова виїжджали на позитиві. Дитячі посмішки, галас, перші знайомства та спільні ігри. Розважити дітей приїхали аніматори: провели різноманітні конкурси, подарували подарунки. Діти, а разом з ними троє вихователів та один медик, зайняли місця у автобусі і вирушили на зустріч пригодам.

По приїзді юних чернігівців розселили та нагодували. Жити діти будуть у прекрасних умовах: просторі, відремонтовані кімнати, триразове харчування, дитячі та спортивні майданчики, озеро з піщаними пляжем. Якщо у когось є таланти, будь-ласка, - розвивайте. У таборі є різноманітні гуртки і секції: малювання, аплікація, спорт, читання. Нудьгувати точно не доведеться. Ті, у кого є певні проблеми зі здоров'ям, обов'язково його поправлять - у таборі для цього є всі умови. Ну а як же культурна програма, запитаєте ви? На дітлахів обов'язково чекає захоплююча екскурсія до столиці.

Важливо, що батьки мали змогу на власні очі побачити, куди відправляють своїх дітей. "Артеком" залишилися задоволеними. - Мій чоловік учасник АТО. З травня минулого року був під Дебальцевим, Чорнухіно, Червоним Лиманом. Два тижні тому повернувся додому з п'ятої ротації. Тривала відсутність батька не могла не відобразитись на дитині, - розповіла нам Оксана Щербина. За її словами вона неодноразово зверталася до різних органів та інстанцій, з проханням про можливий відпочинок для сина. Але там відмовляли.  -  Кілька днів тому зателефонували з Ради регіонального розвитку та запропонували поїздку до "Артеку". Звісно, ми одразу погодились, бо це була єдина можливість для нашої родини. Тут прекрасні умови, чудові вихователі, прекрасне місце: ліс, озеро. Сину телефоную, відповідає, що зайнятий, не може розмовляти. Добре, що йому тут дуже цікаво. Тому дякую, тим хто все це організував. 

Олена Шевчук

PR

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини