10 порад для схуднення від індійських мудреців
В індійських філософських вченнях їжа є незамінним джерелом енергії для нашого тіла, а травлення - способом «витягання розуму з їжі». Щоб тіло навчилося витягувати цей розум і енергію, індійські мудреці радять дотримуватися деяких правил «ідеального травлення».

1. Їжте в спокійній обстановці
Сідаючи за стіл, навіть якщо це всього лише на 15 хвилин, необхідно відкласти всі інші справи і повністю зосередитися на процесі прийому їжі.
2. Після кожного прийому відпочивайте по кілька хвилин
Якщо після прийому їжі, перш ніж повернутися до активної діяльності, ви відпочинете протягом 5-10 хвилин, то травний процес буде протікати без жодних зусиль, а ви відчуєте прилив енергії.
3. Завжди їжте сидячи
Сидяча поза, згідно індійським вченням, сприяє розслабленню травного тракту, допомагає зосередитися на процесі прийняття їжі і підсилює почуття задоволення. Навіть якщо ви збираєтеся з'їсти всього лише яблуко, краще зробити це сидячи.
4. Не їжте, коли ви засмучені
Якщо ви чимось засмучені і настав час їжі, почекайте моменту, поки ви не відновите душевну рівновагу, поки не відчуєте, що повністю заспокоїлися.
5. Уникайте переїдання
Індійські мудреці стверджують, що людина має з'їдати приблизно 3/4 того, що може вмістити його шлунок. Якщо ви з'їдаєте більше, ви не залишаєте місця для нормальної роботи шлунка, від чого будете почувати себе втомленою.
6. Уникайте холодних напоїв
Згідно з індійським вченням, холодні напої зменшують інтенсивність травлення.
7. Не розмовляйте, коли ви пережовуєте їжу
Коли ви їсте, всі ваші відчуття повинні бути спрямовані всередину. Вести спокійну бесіду за обіднім столом, звичайно, можна, але от обговорювати гострі питання і сперечатися вкрай не рекомендується.
8. Їжте з помірною швидкістю
Приділивши достатньо часу пережовування їжі, ви отримаєте більше задоволення від їжі і полегшите роботу своєму шлунку.
9. Не їжте, поки не перетравиться те, що ви з'їли під час попереднього прийому
Постійні перекушування призводять до утворення «ама» - застійної негативної енергії. Якщо ви постійно перекушуєте, то будете почувати себе постійно злегка втомленою.
10. Харчуйтеся тільки свіжоприготованою їжею
Свіжоприготовані продукти мають найвищу інформаційної цінністю, вони сприяють утворенню «аджаса» - доброчинної цілющої енергії. А розігріта їжа, навпаки, сприяє утворенню «ама».
Останні новини Чернігівщини
У Прилуках поліцейські затримали причетного до збуту наркотиків 17:36
Співробітники відділу кримінальної поліції Прилуцького райвідділу задокументували низку фактів збуту наркотичних засобів, вчинених мешканцем Прилук. Торгівця наркотиками затримано.
Суб’єкти господарювання, які розмістили ВПО, можуть звертатись до сервісних центрів ПФУ для отримання компенсації за спожиті комунальні послуги 17:13
Постановою Кабінету Міністрів України від 27 травня 2025 року № 616 “Деякі питання надання державної підтримки щодо розміщення внутрішньо переміщених осіб” передбачено можливість компенсації витрат за спожиті комунальні послуги, у тому числі суб’єктам господарювання, якщо житлові приміщення надаються ними безоплатно для проживання внутрішньо переміщених осіб (ВПО).
За матеріалами СБУ заочний вирок отримав рашист, який під час окупації Чернігівщини тримав у заручниках 369 цивільних людей 16:42
Завдяки доказовій базі Служби безпеки 12 років тюремного ув’язнення заочно отримав ще один рашист, який вчиняв воєнні злочини під час окупації частини Чернігівської області.
ГУ ДПС у Чернігівській області: Про результати контрольно - перевірочної роботи податкового аудиту за I півріччя 2025 року 16:01
Протягом січня-червня поточного року підрозділами управлінням податкового аудиту Головного управління ДПС у Чернігівській області проведено 857 перевірок, результати яких узгоджені, в тому числі: 19 документальних планових перевірок, 110 документальні позапланові перевірки, 728 фактичних перевірок.
Освіта без бар’єрів: у Тупичівській громаді створюють безпечний, комфортний і доступний простір для школярів 15:40
Роботи з реконструкції харчоблоку Тупичівського ліцею вже на завершальній стадії – до першого вересня планується відкриття.