Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Понеділок, 1 вересня, 16:14:30

Смачні рецепти вихідного дня

14.06.2015   10:50Агенцiя

Солянка сборная мясная

Состав: говядина/телятина или свинина (на косточке) - 600-700 г (для бульона: 2,5-3 литра воды, 1 луковица, 1-2 лавровых листа, 3 горошины душистого перца, соль), копченые ребрышки - 300 г, ветчина - 200 г, колбаса копченая - 200 г, лук репчатый - 1 шт, соленые огурцы - 2-4 шт, оливки - 100 г, каперсы (по желанию) - 50-70 г, томатный соус или кетчуп - 2 столовых ложки, растительное масло – 2 столовых ложки, сливочное масло – 1 столовая ложка, зелень петрушки, лимон (для подачи), сметана (для подачи), соль, свежемолотый перец

До теми: Фейсбучний мікс до кави № 43 з чудовою цитатою від Ольги Макухи про солянку.

Приготовление

Говядину и копченые ребрышки положить в кастрюлю, залить водой и довести до кипения.
Снять пену, положить очищенную луковицу и варить 2 часа при слабом кипении.
За 15 минут до готовности немного посолить, положить лавровый лист и горошины перца.
Мясо вынуть из бульона, удалить луковицу и специи, бульон процедить.
Отделить мясо от костей и нарезать соломкой.
Также, соломкой, нарезать ветчину и колбасу.

Совет. Солянка может оказаться не дорогим удовольствием, а экономичным решением, если готовить ее после праздников, когда остаются закупленные к праздничному столу несколько видов мясных копченостей. По 100-200 грамм различных мясопродуктов сделают вкус солянки еще более богатым и насыщенным.

Огурцы нарезать соломкой.
Выложить в сковороду, добавить немного бульона и припустить 5-7 минут.
Переложить огурцы в кастрюлю с бульоном.
Луковицу очистить и нарезать четвертькольцами.
В сковороде разогреть сливочное масло вместе с растительным, выложить лук, посолить, поперчить и обжарить до мягкости.
Добавить кетчуп, перемешать и переложить зажарку в бульон.
Положить в кастрюлю отварное мясо, ветчину и колбасу.
Добавить оливки, перемешать и готовить 10-15 минут.

Совет. В солянку можно добавить немного рассола от оливок.

Добавить каперсы, перемешать, посолить и поперчить по вкусу.

Накрыть кастрюлю крышкой и дать настояться 15 минут.

При подаче в каждую тарелку положить ломтик лимона,  заправить солянку сметаной и посыпать зеленью.

http://gotovim-doma.ru/

Останні новини Чернігівщини

Е-сервіси, штучний інтелект та євроінтеграція: в ДПС розповіли про перші кроки спільного проєкту з Естонією 11:30

Перші підсумки співпраці ДПС та Естонського податкового та митного комітету у рамках Меморандуму обговорили керівники відомств Леся Карнаух та Райго Уукківі під час засідання Керівної ради спільного проєкту «Підтримка цифровізації податкового адміністрування ДПС».

У Чернігові жінку судитимуть за збут психотропних речовин 11:27

Чернігівською окружною прокуратурою скеровано до суду обвинувальний акт відносно жительки м.Чернігова, яка організувала збут особливо небезпечних психотропних речовин на території міста.

Чернігівщина доєдналася до 8-го Всеукраїнського забігу «Шаную Воїнів, біжу за Героїв України» 11:24

Понад 500 учасників зібралися в одному з парків обласного центру зранку 30 серпня, у проміжку між повітряними тривогами, щоб пробігти дистанцію, присвячену загиблому Герою чи Героїні.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 11:19

Протягом минулої доби зареєстровано 8 небезпечних подій, а саме: 7 пожеж та 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення.

Актуалізувати потреби та ознайомитися зі зробленим: Чернігівщину відвідали представники «Партнерства за сильну Україну» 11:17

Програма «Партнерство за сильну Україну» розпочала працювати в Чернігівській області ще у квітні 2022 року. Спершу зусилля були спрямовані на розмінування та очищення територій від вибухонебезпечних предметів, а також на підтримку місцевих органів влади у відновленні ключових послуг.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини