Смачні рецепти вихідного дня
Солянка сборная мясная

Состав: говядина/телятина или свинина (на косточке) - 600-700 г (для бульона: 2,5-3 литра воды, 1 луковица, 1-2 лавровых листа, 3 горошины душистого перца, соль), копченые ребрышки - 300 г, ветчина - 200 г, колбаса копченая - 200 г, лук репчатый - 1 шт, соленые огурцы - 2-4 шт, оливки - 100 г, каперсы (по желанию) - 50-70 г, томатный соус или кетчуп - 2 столовых ложки, растительное масло – 2 столовых ложки, сливочное масло – 1 столовая ложка, зелень петрушки, лимон (для подачи), сметана (для подачи), соль, свежемолотый перец
До теми: Фейсбучний мікс до кави № 43 з чудовою цитатою від Ольги Макухи про солянку.
Приготовление
Говядину и копченые ребрышки положить в кастрюлю, залить водой и довести до кипения.
Снять пену, положить очищенную луковицу и варить 2 часа при слабом кипении.
За 15 минут до готовности немного посолить, положить лавровый лист и горошины перца.
Мясо вынуть из бульона, удалить луковицу и специи, бульон процедить.
Отделить мясо от костей и нарезать соломкой.
Также, соломкой, нарезать ветчину и колбасу.
Совет. Солянка может оказаться не дорогим удовольствием, а экономичным решением, если готовить ее после праздников, когда остаются закупленные к праздничному столу несколько видов мясных копченостей. По 100-200 грамм различных мясопродуктов сделают вкус солянки еще более богатым и насыщенным.
Огурцы нарезать соломкой.
Выложить в сковороду, добавить немного бульона и припустить 5-7 минут.
Переложить огурцы в кастрюлю с бульоном.
Луковицу очистить и нарезать четвертькольцами.
В сковороде разогреть сливочное масло вместе с растительным, выложить лук, посолить, поперчить и обжарить до мягкости.
Добавить кетчуп, перемешать и переложить зажарку в бульон.
Положить в кастрюлю отварное мясо, ветчину и колбасу.
Добавить оливки, перемешать и готовить 10-15 минут.
Совет. В солянку можно добавить немного рассола от оливок.
Добавить каперсы, перемешать, посолить и поперчить по вкусу.
Накрыть кастрюлю крышкой и дать настояться 15 минут.
При подаче в каждую тарелку положить ломтик лимона, заправить солянку сметаной и посыпать зеленью.
Останні новини Чернігівщини
У Прилуках поліцейські затримали причетного до збуту наркотиків 17:36
Співробітники відділу кримінальної поліції Прилуцького райвідділу задокументували низку фактів збуту наркотичних засобів, вчинених мешканцем Прилук. Торгівця наркотиками затримано.
Суб’єкти господарювання, які розмістили ВПО, можуть звертатись до сервісних центрів ПФУ для отримання компенсації за спожиті комунальні послуги 17:13
Постановою Кабінету Міністрів України від 27 травня 2025 року № 616 “Деякі питання надання державної підтримки щодо розміщення внутрішньо переміщених осіб” передбачено можливість компенсації витрат за спожиті комунальні послуги, у тому числі суб’єктам господарювання, якщо житлові приміщення надаються ними безоплатно для проживання внутрішньо переміщених осіб (ВПО).
За матеріалами СБУ заочний вирок отримав рашист, який під час окупації Чернігівщини тримав у заручниках 369 цивільних людей 16:42
Завдяки доказовій базі Служби безпеки 12 років тюремного ув’язнення заочно отримав ще один рашист, який вчиняв воєнні злочини під час окупації частини Чернігівської області.
ГУ ДПС у Чернігівській області: Про результати контрольно - перевірочної роботи податкового аудиту за I півріччя 2025 року 16:01
Протягом січня-червня поточного року підрозділами управлінням податкового аудиту Головного управління ДПС у Чернігівській області проведено 857 перевірок, результати яких узгоджені, в тому числі: 19 документальних планових перевірок, 110 документальні позапланові перевірки, 728 фактичних перевірок.
Освіта без бар’єрів: у Тупичівській громаді створюють безпечний, комфортний і доступний простір для школярів 15:40
Роботи з реконструкції харчоблоку Тупичівського ліцею вже на завершальній стадії – до першого вересня планується відкриття.