Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 12:58:49

Перевага в оздоровленні надається, в першу чергу, дітям пільгових категорій

13.05.2015   08:05Агенцiя

Оздоровлення та відпочинок дітей Чернігівський області у 2015 році.

Санаторне оздоровлення дітей в області у 2015 році буде проводиться у протитуберкульозному санаторії «Зелений Гай» (м. Чернігів) та загально-соматичному «Пролісок» (Ніжинський район), які функціонують цілорічно та розраховані на 300 ліжок.
Літнє оздоровлення у санаторії «Зелений гай» розпочнеться з 29 травня по 28 серпня, у санаторії «Пролісок» – з 01 червня по 27 серпня. Складені та розіслані в усі лікувально-профілактичні заклади області графіки заїздів у санаторії. За літній період планується надати оздоровчі послуги 1200 дітям.  
         
Відпочиваючим будуть надаватися фізіотерапевтичні та лікувальні процедури (фітотерапія, спелеотерапія, аеро-ароматерапія, масаж, гідро - та бальнеотерапія, ЛФК, інгаляторії, електросвітло терапія, тепло-грязетерапія, кисневі коктейлі), працюють стоматологічний кабінет та кабінет функціональної діагностики.
   
У санаторіях активно використовуються місцеві кліматичні фактори оздоровлення. Проводяться прогулянки лісом, обов’язково застосовується методика дихальної гімнастики, розроблена в ігровій формі, рухливі ігри на подвір’ї, спортивні змагання  та інші розважальні заходи.

Перевага в оздоровленні надається, в першу чергу, дітям пільгових категорій.
Санаторії укомплектовані висококваліфікованим медичним, педагогічним та обслуговуючим персоналом.

Проводиться робота по поліпшенню матеріально-технічної бази санаторіїв.
З початку року в санаторії «Пролісок» проведений частковий ремонт спальних кімнат та приміщень загального користування.   
У санаторії «Зелений Гай» проведено ремонт спального корпусу, придбано 40 нових ліжок за кошти обласного бюджету та 60 – за спонсорські кошти, відремонтований актовий зал, пофарбовані вікна, двері.

У санаторіях організоване повноцінне харчування. В санаторії «Пролісок» дітям передбачене 5 разове харчування, в санаторії «Зелений гай» - 6 разове харчування.
Надання невідкладної допомоги проводиться медперсоналом санаторіїв. При необхідності надання стаціонарної допомоги, консультації профільних спеціалістів діти з санаторія «Пролісок» направляються до Ніжинської ЦРЛ та ЦМЛ. Санаторій «Зелений гай» закріплений за обласною дитячою лікарнею та обласним протитуберкульозним диспансером.

Оздоровлення дітей влітку буде проводиться в оздоровчому таборі «Дружба», підпорядкованому Управлінню охорони здоров'я  Чернігівської міської ради, де планується прийняти 540 дітей.   

Крім того, діти області отримують санаторно-курортне лікування та оздоровлення у 9 санаторіях, підпорядкованих МОЗ України. Санаторії функціонують цілорічно: «Зелена гірка» (м. Одеса), «Затока» (Одеська обл.), «Джерело» (Львівська обл., м. Трускавець), «Бердянський» (Запорізька обл., м. Бердянськ), «Люстдорф» (м. Одеса), «Прикарпатський» (Івано-Франківська обл., м. Яремче), «Хаджибей» (Одеська обл.), «Українська алергологічна лікарня» (Закарпатська обл., смт. Солотвино), санаторій ім. В.П. Чкалова (м. Одеса).

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини