Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 17:16:29

Чернігівщина презентує світу відпочинок на Десні

23.04.2015   16:42Агенцiя

Новий проект у сфері зеленого туризму презентували сьогодні в Чернігові. Фестиваль «Десна туристична» вперше проходитиме в нашому обласному центрі 23 травня та має на меті нагадати жителям нашої області та країни про відпочинок на «зачарованій Десні» і не тільки. Крім того, організатори привчатимуть чернігівців до культури відпочинку на природі, привертатимуть увагу громадськості до екологічного стану наших річок.

У програмі фестивалю: парад різноманітних плавзасобів, як-от: водні дачі, плоти, байдарки, катамарани, човни-дракони, катери і навіть яхти під вітрилами. Старт відбуватиметься на пляжі «Золотий берег», а фініш – на базі «Хімік» за пішохідним мостом. Крім того, всі бажаючі зможуть безкоштовно покататися на цих видах водного транспорту та скуштувати смачної рибної юшки. Організатори презентують ще й містечко активних і екстремальних видів відпочинку. Окремо працюватиме «дитячий майданчик», а місцеві майстри представлять свої вироби, сувенірну продукцію. Готується концертна програма для молоді.

- Фестиваль «Десна туристична» готують активісти та представники туристичної сфери за підтримки місцевої влади, - говорить начальник відділу розвитку туризму при Департаменті культури та туризму Чернігівської ОДА, координатор «Туристичного клубу Чернігівщини» Олег Герасименко. - В нашій області давно розвивається такий напрямок туризму, як сплави, походи на байдарках, на плотах. Ще в кінці 90-х в Новгороді-Сіверському з’явився туристичний клуб «Едельвейс», який почав робити сплави на плотах, походи на байдарках проводив Віктор Коновал. І зараз цей рух набирає обертів. Якщо раніше всі учасники самостійно себе рекламували, вирішували певні проблеми, то зараз настав час діяти спільно та об’єднати зусилля.

Одна з головних проблем, що турбує чернігівців, залучених до водного туризму – замулення річок, вони втрачають судоходність, однак впливати на її вирішення можна тільки на державному рівні, адже це потребує значних коштів. А от зберігати чистоту в місцях відпочинку на водоймах - під силу нам усім, наголошує керівник проекту «Кластер водного туризму» Сергій Провозін.

- У нас каждый инструктор на плоту знает, что все отходы, которые можно сжечь: картон, дерево, бумага – сжигаются на месте. Те, которые нельзя – стекло, жестяные банки и Пэт-бутылки, полиэтилен, собираем в мешки и привозим в город, выбрасываем в мусорные контейнеры. Как-то нам повстречалось место на берегу, обустроенное для отдыха, где есть столик, навес от дождя, чистота кругом, и стоит баночка с надписью: «Ты тоже после себя оставь чистоту»! Это великолепно! Но так поступают единицы. Так что подобные фестивали, по моему мнению, должны так же воспитывать культуру отдыха на природе, - поділився враженнями Сергій Провозін.

- Підготовка до фестивалю «Десна туристична» триває вже кілька місяців, спільними зусиллями ми виробили концепцію, яка запропонує жителям і гостям Чернігові всі можливі різновиди відпочинку на Десні та на інших водних артеріях регіону, - продовжує тему член оргкомітету, підприємець і депутат Чернігівської міської ради Олег Мороз. – Я гадаю, що така подія давно на часі. Сподіваюся, вона зацікавить чернігівців і всіх гостей нашого міста.

Презентація проекту «Десна туристична» відбулася в конференц-залі готелю «Придеснянський». На запитання журналістів відповідали члени оргкомітету:
- Олег Герасименко (начальник відділу розвитку туризму при Департаменті культури, туризму, національностей та релігій, координатор громадського об’єднання «Туристичний клуб Чернігівщини»);
- Сергій Провозін (керівник проекту «Кластер водного туризму»;
- Вікторія Сидорова (керівник Медіа-центру «Моє місто»);
- Віктор Коновал (організатор турів активного відпочинку від «Агентства активного відпочинку EcoTravel»);
- Сергій Романчук (президент Чернігівської федерації з веслування на човнах «Дракон», директор Комплексної дитячо-юнацької школи №1 управління освіти Чернігівської міської ради);
- Сергій Кабанов (автор проекту DesnoSplav);
- Геннадій Добровінський (голова ГО «Простір злагоди»);
- Олег Мороз, підприємець, депутат Чернігівської міської ради.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини