Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 09:16:23

5 типів людей, котрих не варто мати поруч

05.04.2015   11:38Агенцiя

Весна – час великого прибирання. Зокрема, чудова нагода придивитися до свого соціального кола, чи немає в ньому людей, у яких не варто "інвестувати" час та енергію.

Стосунки з друзями та позитив від них  - дуже важливі для нашого здоров'я та самопочуття. Як з'ясували нещодавно дослідники з Університетського коледжу Лондона, дружба, яка приносить стрес та хвилювання, здатна прискорити зниження когнітивних здібностей у старшому віці.

5 типів "токсичних" друзів, яких краще не мати в своєму оточенні, наводить Time.

Скиглій

Настрій, як хороший, так і поганий – річ заразна. Причому дослідники виявили, що це відбувається і в реальному житті, і навіть у соцмережах. Немає нічого поганого в тім, що ми жаліємося друзям, коли нам кепсько, проте важливо, щоби був баланс хорошого та поганого.

"Коли ви розмовляєте з другом по телефону, обмінюєтеся електронними листами чи текстовими повідомленнями, чи почуваєтеся ви позитивно та оптимістично – або ж цей конкретний друг змушує вас почувати себе кепсько, відчувати хвилювання чи навіть фізичне нездужання?", - каже соціолог Джен Йагер.

Вона закликає замислитися, чи не є це "хронічним паттерном" у нашому спілкуванні з якоюсь людиною. Якщо це так, варто серйозно подумати, щоби від неї дистанціюватися.

Прискіпливий сусіда

Товаришувати з сусідами – це приємно та корисно, якщо лише ваші стосунки не отруюють скарги на шум, критика вигляду галявини перед вашим будинком тощо. Дослідження, проведене в 2014-му році в Данії, виявило, що конфлікти з людьми зі свого соціального кола, зокрема сусідами, пов'язані з ризиком передчасної смерті в середньому віці.

Підступник

Якщо друг колись підвів вас, але пообіцяв, що більше так не вчинить – кожен заслуговує на другий шанс. А якщо це сталося не вперше?

На думку Йагер, перш ніж вирішити, чи викидати зі свого життя людину, котра вчинила з вами погано, чи розпочати з нею все  з чистого аркуша, варто поставити собі кілька запитань: "Чи зможете ви щиро пробачити її? Чи вона взагалі просила вибачення, перепрошувала? Це сталося один раз чи це паттерн? Що підказує ваше серце про цього друга, про майбутнє ваших відносин?"

Саме так ви приймете вірне рішення, чи можливе продовження такої дружби, чи настав час її закінчити.

Хронічний запізнювальник та скасовувач

Якщо ви більше часу проводите в очікуванні друга, домовлянні з ним та передомовлянні, аніж фактично проводячи з ним час, може, така дружба себе вичерпала?

Замисліться, наскільки вагомими є причини, чому цій людині настільки складно викроювати для вас час та поважати ваші плани. Йагер радить поставити на одну чашу терезів плюси такої дружби, а на іншу – ціну, яку ви за неї платите. Якщо ви робите все, що можете, та не отримуєте віддачі, настав час перестати марнувати свою енергію. Коли ваш "друг" постійно ставить вас на останнє місце, це дає вам лише негативні почуття, які вам не треба.

Поганий приклад

За компанію з нею ви курите та заливаєтеся алкоголем на вечірках? Він спокушає вас порушувати режим здорового харчування та занять спортом? Якщо ви відчуваєте, що вас затягує в погану поведінку, коли ви проводите час із цією людиною, час зупинитися.

Дослідники з'ясували, що заразними можуть бути такі речі як самотність, ожиріння та навіть розлучення. На ваші смаки в їжі теж можуть впливати друзі. Учені з Університету штату Іллінойс виявили, що під час спільного обіду в ресторані люди зазвичай замовляють однакові страви.

Таких друзів не варто зовсім викреслювати зі свого життя, надто коли в них є якості, які ви цінуєте. Проте подумайте, як їхні погані звички позначаються на вас. Поясніть їм, що не можете знаходитися поряд із ними в певних ситуаціях.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини