Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 16:42:22

10 способів поліпшити настрій

22.03.2015   10:46Агенцiя

Досить часто людина стає заручником свого настрою, який може зіпсуватися під впливом найнесподіваніших чинників.

Хтось наступив на ногу або за вікном пішов дощ і вже воно трохи затьмарене. А якщо на додаток ще і хтось скаже щось не занадто приємне, так і взагалі можна вибухнути. У такому стані складно налаштуватися на роботу і доброзичливість до оточення, а ситуації іноді вимагають виключно позитивного настрою, тому ми вам відкриємо декілька секретів. Вони допоможуть створити собі гарний настрій у будь-яких умовах.

Пропонуємо десять порад, які допоможуть вам поліпшити свій настрій. Звичайно вони зажадають від вас деяких зусиль, але воно того варте, повірте.

1. Як можна частіше посміхайтеся

Гарний настрій завжди асоціюється з посмішкою, так що перший крок до нього саме вона. Абсолютно неважливо чи є у вас привід. Досить просто згадати який-небудь забавний випадок і посміхнутися. Це обов'язково допоможе, оскільки за допомогою посмішки виробляється "гормон щастя" ендорфін. Підвищення його рівня дарує людині відчуття радості і блаженства. Посміхаючись, ви примушуєте свій мозок виробляти цей гормон, тим самим покращуючи свій настрій.

2. Слухайте улюблену музику

Тільки не ту, під яку вважаєте за краще сумувати, а навпаки, що дає заряд бадьорості і енергії. Краще всього якщо з цими композиціями будуть пов'язані теплі і приємні спогади. Відмінно поліпшити настрій може легка танцювальна музика, під яку можна трохи порухатися.

3. Займайтеся спортом

Запальну музику можна поєднати із зайняттями спортом, які відмінно впливають на загальне самопочуття і покращують настрій. Мова не про вправи, що виснажують, досить простої вранішньої гімнастики або пробіжки і відмінний заряд позитиву гарантований на увесь день. Річ у тому, що зайняття спортом, як і сміх, сприяють виробленню ендорфінів, тому, як тільки відчуваєте пригніченість, швидше на стадіон.

4. Не забувайте про самовдосконалення


Займіться роботою над собою, - це не лише підніме настрій, але і позитивно позначиться на вашому інтелекті. Ви можете пограти в розвиваючі ігри, потренувати пам'ять або увагу, вивчити іноземну мову, навчитися грати на музичному інструменті або нарешті навчитися малювати. Абсолютно не важливо, що з усього цього ви виберете, головне, щоб це зайняття приносило вам задоволення.

5. Знайдіть своє місце сили


У багатьох людей є так зване місце сили, в якому вони проводять час, щоб відновити втрачену енергію. Воно не має бути містичним, це може бути затишне крісло у вашому будинку, або широке підвіконня, на якому ви вважаєте за краще пити чашку ароматного чаю і насолоджуватися видом з вікна. Штука в тому, що воно обов'язково повинне асоціюватися у вас тільки з позитивними емоціями. Досить провести там півгодини, як ви відчуєте, що сили повертаються і ви знову готові посміхатися всьому світу.

6. Спілкуйтеся з приємними людьми

Взагалі не варто пускати у своє життя людей повних негативу, але, якщо вже довелося з ними зіткнутися, йдіть відновлюватися до близьких і друзів. Ваше оточення має бути цікавим і приємним, яке вас підбадьорить і підніме настрій.

7. Уникайте негативу

Це стосується негативної інформації навкруги, яка здатна викликати не просто короткочасні негативні емоції, але і зіпсувати весь день. Особливо постарайтеся захистити себе від неї на ніч, оскільки підсвідомість не спить і вас всю ніч можуть мучити жахіття. До того ж на ранок обов'язково прокинетеся в пригніченому настрої.

8. Їжте овочі


Не забувайте про правильний раціон харчування. У нім мають бути присутніми овочі, багаті різними вітамінами і мінералами. Звичайно це не дасть вам моментального результату, але в цілому ви почуватимете себе набагато краще. У результаті підвищена стомлюваність і депресія стануть незнайомими для вас станами.

9. Регулярно їжте банани

Цей фрукт справжня знахідка - рятувальник від поганого настрою. Він допомагає боротися з депресією, оскільки під час його споживання в організмі людини підвищується серотонін, який позитивно впливає на емоції. Для того, щоб гарний настрій був з вами завжди з'їдайте один банан в день. До того ж це збереже красу шкіри.

10. Не забувайте про здоров'я

Пам'ятайте, що гарний настрій і можливість встояти перед негативом - запорука міцного здоров'я. Організм людини припускає наявність позитивних емоцій, оскільки негативні погано на нього впливають. Такой собі інстинкт самозбереження. Так що стежте за своїм здоров'ям, регулярно звертайтеся до лікаря і будьте щасливими, адже це так прекрасно!

Останні новини Чернігівщини

Коли витрати для роботодавця перетворюються на інвестиції…

Коли витрати для роботодавця перетворюються на інвестиції… 16:38

Комп’ютер, монітор, офісне крісло, термінал, мобільний телефон, настільна лампа – майже в 70 тис. грн обійшлося робоче місце для завідувача складу СТОВ «Батьківщина» (сел.Срібне)

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини