Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 03:02:44

Сміх є каталізатором нових відносин

22.03.2015   10:42Агенцiя

Нове дослідження, проведене британськими вченими з Університетського коледжу Лондона, показало, що сміх є ефективним каталізатором нових відносин.

Було виявлено, що спільний сміх робить людей готовими розповісти іншим щось особисте про себе, навіть не обов’язково розуміючи, що вони роблять це. Таке саморозкриття схоже на обмін своїми релігійними переконаннями, розповіді про особисті страхи чи частування ласим шматочком улюбленої страви. За словами фахівців, сміх дозволяє формувати нові відносини і активізувати соціальні зв’язки.

Для вивчення ролі і впливу сміху в цьому процесі саморозкриття дослідники розділили 112 студентів Оксфордського університету на групи по чотири людини. Студенти не знали один одного і дивилися разом 10-хвилинне відео. Було відмічено, що учасники, які сміялися разом над комедією, значно частіше ділилися інтимною інформацією з іншими членами групи, ніж учасники, які не дивилися комедію. Фахівці кажуть, що такий позитивний досвід викликає вивільнення так званого «гормону щастя» ендорфіну.

Отримані дані підтверджують ідею про те, що сміх стимулює людей бути більш відкритими і відвертими з незнайомими людьми. Цікаво, що людина, яка розкрила особисту інформацію про себе, рідко усвідомлює, що вона це зробила.

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.