Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 08:01:49

Спільні хобі зміцнюють стосунки у подружжя

15.03.2015   11:18Агенцiя

У разі зникнення у подружжя інтересу одне до одного може дати тріщину навіть най міцніший і щасливіший шлюб.

Уникнути подібного розвитку подій цілком реально, якщо вчасно знайти нові якісні інтереси з партнером по шлюбу, які подарують сімейному союзу друге дихання. Мається на увазі спільну справу для чоловіка і дружини - так зване хобі, що дозволяє зблизитися.

Очевидна користь від хобі на двох

Сучасні психологи дотримуються думки, що сімейне захоплення подружжя є свого роду ліками для відносин, які непомітно заходять у глухий кут. Вони відзначають, що навіть ті відносини, які ще не зазнали кризи, стануть тільки міцнішими під впливом хобі, і для цього існує кілька причин:

• Зі створенням сім'ї у двох людей виникає необхідність морально і фізично вкладатися у відносини, а за покликом серця з'являється багато цікавих тем для обговорення, які найкраще розкривати за загальним заняттям. Така поведінка призводить до стабільного взаєморозуміння і поліпшення атмосфери в будинку.

• Спільне цікаве заняття значно збільшує кількість часу, який чоловік і дружина проводять разом. Варто відзначити, що роблять вони це не з примусу і необхідності, а за власним бажанням, оскільки виникає щира зацікавленість двох сторін у спілкуванні.

• Завдяки хобі сімейне життя набуває нових яскравих фарб, дозвілля подружжя стає більш насиченим подіями, вони отримують багато нової інформації, тому про нудьгу у відносинах навіть не може йти й мови.

Важливо відзначити, що в сім'ях, де вже з'явилися діти, хобі може допомогти усунути деякі проблеми з розумінням і спілкуванням двох поколінь. Цікаві та активні батьки досить легко знаходять спільну мову і завойовують повагу з боку дитини підліткового віку, а іноді навіть сприяють її творчому розвитку та розкриттю невідомі до певного моменту грані особистості чада. Спільні інтереси відмінно зближують всіх членів сім'ї, дозволяючи їм краще пізнати один одного.

Варіанти сімейних хобі

• Фотографія - це не тільки цікаве, але і вельми корисне заняття, що дозволяє зберегти для спадкоємців величезну кількість життєвих моментів родини. Крім цього, воно розширює кругозір і допомагає навчитися відчувати радість від кожної миті життя. Можна відзначити, що багато професійних фотографів починали цим займатися просто так, але з часом відкривали в собі справжній талант.

• Кулінарія - це ще один з варіантів спільного дозвілля, що сполучає приємне з корисним. Особливо зручно таке хобі для прекрасної половини людства - коли чоловік навчився добре готувати, то може будь-який момент допомогти дружині і позбавити від одного з її численних обов'язків. Іноді подружжя настільки захоплюються спільним приготуванням їжі, що перетворюють це в сімейний бізнес.

• Танці -
це захоплення підходить не тільки для дівчаток, але і для молодих чоловіків. Звичайно, можна спробувати вчитися танцювати з чоловіком і вдома під музику, але найкраще записатися до тренера. Іноді це стає унікальним шансом реалізувати дитячу мрію жінки навчитися професійно танцювати румбу або вальс.

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.