Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 15:31:49

Відновитися після новорічних свят допоможе лазня

12.01.2015   09:55Агенцiя

Зимові свята – це те, що дарує нам радість та щастя але при цьому забирає енергію та сили. Дуже часто це важкий стрес для нашого організму.

Ми почуваємо себе більш втомленими, ніж відпочившими. Причиною цьому є надмірне вживання алкоголю, жирної та калорійної їжі, сидіння перед телевізором або навпаки занадто насичена програма – танці до упаду, безсонні ночі. Як наслідок маємо зашлакованість організму, загострення алергічних реакцій, зниження імунітету, збої в роботі серцево-судинної системи, порушення режиму дня… Як же прийти до нормального стану?

Вам необхідно очистити організм, а в цьому Вам допоможуть лазня або сауна (це стосується тих, хто не має до цього протипоказань). Баня підсилює обмін речовин і сприяє активному виведенню шлаків.

Нормалізуйте своє харчування. Виключіть з свого раціону смажене та солоне, або хоча б вживайте мінімальну кількість таких продуктів. Не забувайте про відновлення мікрофлори кишечника – запасіться кисломолочними продуктами (кефір, йогурти, ряжанка). Не завадять також розвантажувальні дні (фруктові, овочеві і т. д.). Але в будь якому разі дуже корисно вживати щоденно свіжі овочі та фрукти в кількості не менше, ніж півкілограма.

Корисні в період адаптації після свят продукти, що містять вітаміни групи В. Це горіхи, житній хліб, каші, риба.

Пийте багато рідини. Заварюйте трав’яні чаї, готуйте свіжо вичавлені соки, різноманітні компоти. Але бажано відмовитись від газованої води та кави.

Найкращий спосіб збільшення швидкості обмінних процесів – це підвищення фізичної активності. Відвідайте тренажерний зал, зробіть зарядку, або займіться чимось по господарству. Подібна активність підвищує настрій і поліпшує самопочуття.

Свіже повітря добре впливає на організм, насичує його киснем, після невеличкої прогулянки Ви гарантовано станете почувати себе краще.

Використовуючи ці поради Ви збережете відчуття свята, позитивний настрій і повернутися до робочого ритму Вам буде не так вже й важко.

 

 

Тетяна Моргун, Навчально-методичний центр цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Чернігівської області

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини